15. ÇUKUROVA KİTAP FUARI AÇILDI
KÜLTÜR SANAT 14.01.2023 16:50:00 1082 0

15. ÇUKUROVA KİTAP FUARI AÇILDI

Bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Çukurova Kitap Fuarı 22 Ocak Pazar akşamına kadar 9 gün boyunca açık kalacak.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ÇUFAŞ Çukurova Fuarcılık A.Ş. desteği ile düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, bu yıl 300'ü aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yapıyor. 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri olmak üzere 75 faaliyetin düzenleneceği fuarda, 500'ün üzerinde yazarın imza günüyle okuyucusuyla buluşacak.

Açılışta yaptığı konuşmada İnsanların kitaplara ve yayınlara artık çok daha hızlı ulaşma imkanına sahip odluğunu ifade eden Adana Valisi Süleyman Elban,  “Sadece insanların kitaba erişmesini sağlamak gibi bir fonksiyonu baz alırsak, kitap fuarlarına hem yayıncı hem de insanların gelmesi konusunda belki biraz sıkıntı çekebiliriz. Dolayısıyla yeni okuyucuları, yayıncıları fuarla buluşturup fuarcılık anlayışını da yeni kuşağa uygun hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Açılıştaki konuşmasına kısa bir süre önce başlattıkları “Kitabıma Dokunma” kokarttı ile çıkan Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Nazlı Berivan Ak da, düşünce ve ifade özgürlüğünün önemine dikkat çekip “Kitabıma dokunma” kampanyalarından bahsetti. Kitapların birleştirici ve özgürleştirici rolüne dikkat çeken Ak, “Gelecek kuşakların, kültürel çeşitliliği koruyan, gelişmiş bir okuma kültürü ile ayakta durabildiğini biliyoruz. Bu yüzden Türkiye Yayıncılar Birliği olarak her zaman savunucusu olduğumuz düşünce ve ifade özgürlüğünün altını çizmek istiyorum. Önemli bir kampanya başlattık. ‘Kitabıma dokuma’ kampanyası. Bu aslında kitabın hepimizi birleştirdiği, özgürleştirdiği teması üzerine kurulu bir kampanya. Kitaplara ulaşmak istiyoruz, sınırları aşarak ulaşmak istiyoruz. Kitabın her yerde hepimiz için olmasını istiyoruz. Kitaplarımızı anlatmak, yaymak istiyoruz” dedi. 

Yaşanan türlü krizlere rağmen yayıncıların fuarlarda bir arada olmasının umut ve heyecan verdiğini ifade eden Ak, “2020 yılında büyük bir travma yaşadık. Pandemi hepimiz için çok zordu. Hepimiz evlere kapandık. Bu süreçte edebiyatın iyileştirici gücü en büyük desteğimiz oldu. Burada da 9 gün boyunca iyileştirici gücü yaşayacağız” dedi. Pandemi sonrası normale dönmesi beklenen yayıncılık alanının bu sefer de ekonomik kriz engeline takıldığını ifade eden Ak, Yayıncılar Federasyonu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı 2022 bandrol verilerine dikkat çekerek şunları söyledi, “Yayıncılık sektörü 2021 yılını 438 milyon 679 bin 864 adet kitap üretimi ile tamamlamıştı. 2022 yılında ise 380 milyon 296 bin 402 adet ile tamamladı. Bir önceki yıla göre 58,3 milyon adet, oransal olarak da yüzde 13 küçülme gerçekleşti. Ham madde ve kağıt fiyatlarının döviz bazında yüzde yüzden fazla artışının yanında dışa bağımlı olan kağıt endüstrimizin de yüzde 300’ü aşan fiyat artışlarına yol açtığını görüyoruz. Bu aslında cesaretimizi kırmıyor. Üretimi fazlalaştırmak için yeni yollar bulmamız gerektiğini gösteriyor.”

Ak’ın ardından konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’daki fuarın İstanbul ve İzmir’in ardından en çok katılımın ve kitap satışının olduğu 3’üncü il olduğunu belirterek “2023 Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı. Yüzüncü yılın ilk kitap fuarı Adana’da. Cumhuriyetimiz yüz yıl daha ayakta kalacaktır” dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı