14. Uluslararası Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı Açıdı
EKONOMİ 3.11.2021 13:14:00 434 0

14. Uluslararası Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı Açıdı

Törende bir konuşma yapan Vali Elban; özellikle iki yıldır yaşanan pandemi süreciyle birlikte gıda konusunun ve gıda güvenliğinin ön plana çıktığını, gıda güvenliğinin artık Milli Güvenlik konusu olduğunu söyledi.

14.Uluslararası Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarlarının açılışı, Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta birkonuşma yapan Vali Süleyman Elban, her ülkenin bulunduğu coğrafi konum ne olursa olsun başta tarım olmak üzere, çok ciddi manada yatırım yapıp olabildiğince  üretimi, verimliliği, ürün çeşitliliğini artırması; bunun yanında maliyetleri de düşürmesi zorunluluğunun ortaya çıktığını vurgulayarak, Elban, ülkemizin tarımsal ürünleri kendisine çok rahat yetebilecek potansiyele sahip dünyada nadir şanslı ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Tarımsal faaliyetlerde yapılması gereken iki önemli iş olduğunu söyleyen Vali Elban, “Birinci iş; yeşil mutabakat ve Paris İklim Anlaşması çerçevesinde hem gıda güvenliği için hem sanayi için mutlak surette yeni hassasiyetlere uygun olarak bizler de tarımla ilgili bütün planlamalarımızı yapmak zorundayız. Çünkü doğamızın sanayi üretimleri ile ya da olumsuz birçok nedenle beklentinin ötesinde çok çabuk kirlendiğini görüyoruz. Bu kirlenme sadece ortamın kirlenmesi değil aynı zamanda gıdanın temelini oluşturan tarım ürünlerinin üretildiği alanların da kirlenmesi, gıda güvenliğinin tehdit altında olması.” dedi.

Yapılması gereken ikinci önemli iş olarak;  iklim değişikliğine uygun olarak artık biz de doğru tarım tekniklerini, doğru sulama tekniklerini, doğru ürün işleme tekniklerini kullanmak zorundayız diyen Vali Elban, “Gıda güvenliği açısından bunu yapma mecburiyetimiz var, aynı zamanda doğru sulama tekniklerini doğru sulamayı da başarmak zorundayız. Ancak bunları yaparsak hem daha az maliyetle çok ürün elde etmiş oluruz hem de gıda güvenliğini garantiye almış oluruz.” dedi.

Burası tarımın başkenti Çukurova; bu fuarla birlikte buradaki ürünlerin ülkemize ve dünyaya örnek teşkil edeceğini düşünüyorum diyen Vali Elban, fuarın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti, 6 Kasım’a kadar devam edecek fuara tüm vatandaşları davet etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, da konuşmasında, “Adana bir dönem Türkiye’nin incisi, gelişen kenti, sanayisiyle ülke kalkınmasına önemli değer ekleyen kentiyken, bir dönem durağanlık yaşadı. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde Yumurtalık’ta, Ceyhan’da yapılan yatırımlarla durağanlık dönemini atlatarak, yeniden yükselişe geçmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Ülkemiz aslında bir tarım ülkesi de… Ama tarımda öncü kent denildiğinde de akla ilk Adana gelir. Adana dünyanın en önemli 3 ovasından biri olan Çukurova’nın merkezinde bulunması nedeniyle, tarımın çok önem taşıdığı bir şehirdir” dedi.

Tarımın vazgeçilmez bir sektör olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana’da muz ve ejder meyvesi dahil olmak üzere, çok çeşitli tarım ürünlerinin yetişebiliyor olması çok önemli. Tarım ürünleri ihracatında, milli gelire çok daha fazla katkı yapacak bir kent olma yolunda hızla ilerliyoruz. Zaman zaman bin bir güçlükle yetişen ürünlerin tarlada kalması bizi üzüyor. Bu aynı zamanda milli gelir kaybı, emek israfı. Bazı ürünlerin tarlada kalması durumunda üreticinin emeğinin, parasının boşa gittiğini görüyoruz ve çok üzülüyoruz. Umuyorum ki ihracat kanallarımız yeniden çoğalır ve böylece ürünler tarlada kalmaz, üreticimiz, tarım sektöründe çalışan insanlarımız memnun olur ve ülkemizin ihracatı artar, döviz girdisi sağlanır” diye konuştu.

Başkan Zeydan Karalar, fuarı gezerken, tarım sanayisinde önemli gelişmeler olduğunu gördüğünü de sözlerine ekledi.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarlarının açılış törenine Vali Elban’ın yanı sıra; Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli