12-18 MAYIS HEMŞİRELİK HAFTASI
GÜNDEM 11.05.2023 10:10:00 719 0

12-18 MAYIS HEMŞİRELİK HAFTASI

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ BAŞHEMŞİRESİ ÖZYILMAZ: “SAĞLIK HİZMETLERİNİN SÜRDÜRÜLMESİNDE HEMŞİRELERİMİZİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI VE HER KOŞULDA GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLMALARI SAĞLIK CAMİASI İÇİN BİR GURUR KAYNAĞIDIR”

SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, “Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesinde hemşirelerimizin özverili çalışmaları ve her koşulda görevlerinin başında olmaları sağlık camiası için bir gurur kaynağıdır” dedi.

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Özyılmaz, “Sağlık sektörü farklı meslek gruplarının bir araya geldiği dinamik, organizasyonel ve profesyonel bir yapıdır. Bu yapının temel taşlarından ve önemli gruplarından birini de hemşireler oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hemşirelerin, görevlerini yaparken fedakarlıkları yanında, aldıkları eğitimi, bilim ve teknolojiyle harmanlayarak en iyi bakım hizmetini sunmak çabasında olduklarını kaydeden Özyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü:

“Tüm dünyayı etkileyen Covid -19 pandemisi ve ardından 11 ilde büyük bir yıkım ve can kaybıyla sonuçlanan deprem felaketinde sağlık çalışanlarının görevinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Yaşanan her büyük felakette yaraları sarmak için fedakarca mücadele eden hemşireler deprem felaketinde de büyük bir fedakarlık ortaya koymuştur.

Sağlık çalışanları küresel salgında olduğu gibi depremde de en ön safhada yer alarak hastalarımızın yaralarını sarmak için gerek fiziksel gerek psikolojik gerekse sosyal yönden destek olmaya çalışmıştır.”

Geleceğin sağlık dünyasında aktif rol oynayacak hemşirelerin her şekilde desteklenmesi ve onların eğitimi için gerekli yatırım yapılmasının önemine de vurgu yapan Özyılmaz, hemşirelerin sadece salgın, afet vb. durumlarda değil her zaman hak ettikleri değeri görmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Hemşirelerimiz de mesleğimizin gelişimi için teknolojik koşulları göz önünde bulundurarak, kendini geliştirmeli ve hasta bakım kalitesini arttırılmalıdır” diyen Özyılmaz, mesajını şöyle sonlandırdı:

“Hemşirelik mesleğimizdeki en önemli değerlerimiz olan sevgi, saygı, hoşgörü, empati, özerklik, yararlılık, zarar vermeme, dürüstlük, gizlilik, adalet ve sadakat asla unutulmamalıdır. Bu değerlerle çalışan bütün hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyorum.”

SERAP TORUN'DAN KUTLAMA

Öte yandan, THD Adana İl Temsilcisi Doç. Dr Serap TORUN ilimizde görev yapan tüm hemşirelerin hemşireler gününü kutladı.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı