100. YILA DOĞRU AHMET REMZİ YÜREGİR´İ SAYGI VE ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİN BİLİNCİ  İLE ANIYORUZ
GÜNDEM 6.10.2017 16:53:09 1042 0

100. YILA DOĞRU AHMET REMZİ YÜREGİR´İ SAYGI VE ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİN BİLİNCİ İLE ANIYORUZ

100. Yayın yılına doğru adım adım ilerlemeye çalışan YENİ ADANA Gazetesi, Kurucusunun da hedefleri arasında olan çağdaş, laik ve devrimci Atatürk ilkelerine her zamankinden fazla sahip çıkmak zorundadır. Kısıtlı ve sınırlı olanaklarına ve koşullarına rağm

Gazetemizin Kurucusu Ahmet Remzi Yüregir´i böyle bir başlıkla anıyor olmak ayrı bir önem taşımakta.  Hem kendisi açısından, hem Ulusal Kurtuluş Savaşı´nın onurlu sayfalarında yer tutması ve hem de Türk Basını´ nın tarihsel konumunu kavramada yüz yıl süren çabaların vardığı noktada YENİ ADANA başlı başına özgün bir olaydır.

YENİ ADANA, Ahmet Remzi Yüregir´in yaşamını adadığı Türk ulusunun bağımsızlığının koşulsuz savunucusu olarak laik Atatürk Cumhuriyet´inin (bir ileri karakolu olma sorumluluğunu taşıması ve basının onurlu biçimde toplumuna hizmet etme ilkelerini yaşama geçirmesi açısından kendisinden bekleneni vermeye çabalamıştır. İnanıyoruz ki bu bağlamda büyük ölçüde başarılı da olmuş, Kurucusu´ nu beklentileri açısından yanıltmamıştır.

Ancak bununla beraber gelişmekte olan olaylara bakıldığında YENİ ADANA,  ülkenin ve ulusun geleceği açısından, yalnız Kurucusu´nun değil daha yaygın ve derin boyutlarda tüm Ulusal Kurtuluş savaşçılarının, Atatürk Türkiyesi´nin yılmaz savunucularının duyacağı kaygıları paylaşmaktadır.  

Türkiye, Ulusal Kurtuluş Savaşı´nın sonucu olarak yaşama geçirilen Cumhuriyet rejiminin yıkılması girişimi ve süreci ile karşı karşıyadır. Gazi Meclis göz göre göre ortadan kaldırılmakta, adını bile koymakta zorlanacağımız bir keyfilikler rejimi karabasan gibi ülke üzerine çökmektedir.

Türkiye ve Türk Ulusu, temel kurucu ilke olan bölünmez bütünlüğünün tehdit altında olduğu günler yaşamaktadır.

Atatürk Devrimleri´ nin ülke insanlarına kazandırdığı çağdaşlaşma dinamikleri birer birer budanmakta, özellikle laiklik işleyişleri eğitimden, günlük yaşamdan hatta uluslararası boyutlarda güvenlik ve savunma prensiplerine varıncaya kadar her alanda pervasızca yok edilmektedir.

Demokrasi adına verilen onca savaşıma ve katlanılan sıkıntılara rağmen, insanımızın ekonomik ve siyasal açıdan bu yönetim biçiminin hasletlerin yararlanmadığı, hatta artık demokrasi yerine ?kleptokrasi´ diye anılan soygun ve vurgun düzeninin egemen olduğu görülmektedir.

Ulusal Kurtuluş Savaşının 100 yıl önceki gazileri, Atatürk Cumhuriyeti´ni kurarak Türk Ulusu´nu çağdaş uygarlıklar düzeyine kavuşturmayı hedefleyen atalarımız bu sergilenen tabloyu akıllarından geçirmişler midir? Elbette Hayır?

O zaman 100. yayın yılına doğru adım adım ilerlemeye çalışan YENİ ADANA Gazetesi, Kurucusu Ahmet Remzi Yüregir´in de hedefleri arasında olan çağdaş, laik ve devrimci Atatürk ilkelerine her zamankinden fazla sahip çıkmak zorundadır. Kısıtlı ve sınırlı olanaklarına ve koşullarına rağmen bulunduğu yerde, konumunu ve ulusal sorumluluklarını savunmak durumundadır. Büyük Atatürk´ün öngörüsünü dikkate alıp,  uygulayarak ülke çapında yürütülmesi gerekecek ?sath-ı müdafaa´ stratejisinin parçası olmalıdır. Ancak o zaman YENİ ADANA Kurucusu Ahmet Remzi Yüregir´i sadece aramızdan ayrılışının 66. yıldönümünde değil, açık alınla daha nice yıllar anma hakkını elde edebilecektir.

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı