?TÜRKİYE CUMHURİYETİ, UCUBE VARLIK FONU´NDAN GÜÇLÜDÜR?
EKONOMİ 8.02.2017 16:43:26 383 0

?TÜRKİYE CUMHURİYETİ, UCUBE VARLIK FONU´NDAN GÜÇLÜDÜR?

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: ?MALİYE BAKANI VARLIK FONU´NDA NEYE İMZA ATTIĞINDAN HABERSİZ;VARLIK FONU FİNANSMAN SAĞLARKEN PORTFÖYÜ ÜZERİNDE TEMİNAT, REHİN, KEFALET VE İPOTEK TESİS EDECEK. BUNUN ALTINDA MALİYE BAKANI´NIN İMZASI VAR,? DEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Maliye Bakanı Naci Ağbal´ın Varlık Fonu´nun ?rehin ve ipotek? göstermeyeceği konusundaki açıklamasına tepki göstererek, ?Varlık Fonu ile ilgili Bakanlar Kurulu kararında da şirketin faaliyetleri arasında da finansman sağlarken portföyü üzerinde teminat, rehin, kefalet ve ipotek tesis etme maddesi var. Hem de uluslararası finansman sağlarken bunu yapacak. Rehin ve ipotek olmayacaksa, bu yetkiler neden verildi? Maliye Bakanı önce imzasına baksın? dedi.

Partinin internet sitesinde yapılan duyuruya göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Canikli´nin Varlık Fonu ile ilgili yaptığı ?küresel oyuncu?, ?saldırılara karşı koyacak?, Maliye Bakanı Naci Ağbal´ın da Fonu´nun ?rehin ve ipotek? vermeyeceği yönündeki açıklamalarının gerçekle bağdaşmadığını söyledi. Canikli´nin ?süper kahraman? arayışında olduğunu kaydeden Budak, ?Sayın Canikli´ye öyle bir anlatıyor ki, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumlarıyla, tüm varlıklarıyla sağlayamadığı gücü bir şirket sağlayacak. Varlık Fonu´nu ?küresel piyasaları dalgalandıracak, ekonomik saldırıları önleyecek, Türkiye ekonomisini uçuracak´ bir süper kahraman gibi anlatıyor. Sayın Canikli bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti ucube bir varlık fonu şirketinden daha güçlüdür. Türkiye´nin kredi notunu düşürenler, şimdi bir şirketle kredi mi bulacak? Türkiye özel yetkili kurumlardan, mahkemelerden çok çekti. Şimdi de Türkiye ekonomi alanında özel yetkili Varlık Fonu ile bir felakete sürükleniyor? dedi.

BAKAN İMZASINA BAKSIN

Maliye Bakanı Naci Ağbal´ın ?Varlıklarını rehin mi koyacak, asla böyle bir şey söz konusu değil. Asla rehin ve ipotek gösterme gibi bir düşünce yok? açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Budak, 9 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete´de yayınlanan 2016/9429 sayılı Bakanlar Kurulu kararında da, Varlık Fonu Şirketi´nin Ticaret Sicil Gazetesi´nde yayınlanan sözleşmesinde de rehin ve ipotek maddelerinin bulunduğuna dikkat çekti. Budak, ?Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının TVF´nin finansman sağlamasına ilişkin 24´üncü maddesinin 3´üncü fıkrasında ?Finansman sağlanırken TVF portföyü üzerinde teminat, rehin, kefalet ve ipotek tesis edilebilir´ hükmü var. Bunun altında Bakan Ağbal´ın imzası duruyor. Aynı şekilde Şirketin amacı ve faaliyet konusu 30 Ocak 2017 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi´nde yayınlandı. Burada da 3´üncü maddenin e bendinde ?Türkiye Varlık Fonu, portföyü üzerinde teminat, rehin, kefalet ve tesis etmek´ hükmü var. Hem de uluslararası piyasalardan finansman sağlanırken kullanılmak üzere bu yetki veriliyor. Rehin ve ipotek olmayacaksa, bu hükümler bu metinlere neden yazıldı. Kullanılmayacak bir yetki neden veriliyor? Yarın Ziraat Bankasını, THY´yi, Eti Maden´i rehin olarak görürsek, kimse şaşırmasın? diye konuştu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu