?TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR?
SİYASET 24.01.2019 23:32:22 402 0

?TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin bir parti devletine ve AKP´nin bir devlet partisine dönüştürülmeye çalışıldığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Ordu´da, "Partimizin genel merkezinde şu ana kadar önümüze konulan bütün adaylarda GBT denilen güvenlik soruşturmalarını gerek Milli İstihbarat, gerek emniyet istihbarat, tepeden tırnağa hepsini inceledik." dediğini ifade eden Özel, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin bir parti devletine ve AKP´nin bir devlet partisine dönüştürülmeye çalışıldığının açıkça itiraf edildiğini savundu. 


Özel, ülkeyi yöneten AKP Genel Başkanı´nın, anayasa değişikliği sırasında söyledikleri tüm endişeleri haklı çıkarırcasına devleti, partisinin hizmetine soktuğunu iddia ederek, herkesin vergileriyle maaşları ödenen devlet memurlarını, bir partinin çıkarlarının hizmetine sokmanın, demokrasiden nasibini almamak, demokrasiyi, cumhuriyeti anlamamak olduğunu ileri sürdü. 

Devlet partisi, parti devleti yaklaşımında önemli bir kilometre taşının, kirli bir izin daha ortaya çıktığını savunan Özel, Ebubekir Şahin´in RTÜK Başkanlığına seçilmesinin ardından "Bu kutlu görevi bana layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve çok değerli devlet büyüklerime çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulunduğunu anımsattı. Özel, Şahin´in, "kutlu görev" tanımında bulunduğunu, demokrasilerde görevlerin hukuka, anayasaya uygun görevler olduğunu dile getirdi. 

"AKP´li köşe yazarlarının, TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın istifa sinyali verdiğini" yazdığına söyleyen Özel, Yıldırım´ın, demokrasi arabasını, kendisinin icat ettiği ilk virajda şarampole yuvarladığını, devirdiği aracın içinden istifa sinyali verdiğini savundu. 

Özel, "Bu vakitten sonra Yıldırım´ın yerinde olsam hem Meclis Başkanlığından hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından istifa ederim. İstanbullu, anayasa tanımayan birinin kanunlara, yönetmeliklere uygun davranacağına, İstanbul´u adil yöneteceğine, seçimden sonra herkesi tarafsız şekilde kucaklayacağına inanmıyor. Sana bundan sonra ne İstanbul´u ne Meclis Başkanlığını teslim ederler." diye konuştu. 

Yıldırım´ın, "Geçmişte örneği yok" dediğini ifade eden Özel, Ferruh Bozbeyli´nin, 1970´te Adalet Partisinden genel başkanlık yarışına gireceğini söyleyerek, TBMM Başkanlığından istifa ettiğini anımsattı. 

Özel, Yıldırım´ın, İstanbul´da yürüyemediğini, herkesin, Yıldırım´a, neden istifa etmediğini sorduğunu öne sürerek, "Herkes Yıldırım´ın gözünün içine baktığında istifayı göze alamamış, İstanbul seçimlerinden korkmuş, buradaki koltuğu kaybetmekten korkan bir muhterisi görüyor. ´Demek ki sen buna tenezzül ediyorsun´ diyor. Meclisin arabası, korumasıyla gidiyorsun, Meclisin olanağından, forsundan yararlanıyorsun. Sen bir yarışı eşitçe yarışacak cesareti gösteremiyorsun. Buna tenezzül etmeyi bırak, ama artık İstanbul treni de Yıldırım için kaçmış görünüyor." dedi. 

Özel, Türkiye´nin 31 Mart seçimlerine iki büyük krizle gittiğini, bunlardan birinin ekonomik diğerinin de demokrasi krizi olduğunu ileri sürdü. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin, anayasa komitesi açısından önemli olduğunu dile getiren Özel, esas konuşulanın İdlib olduğunu söyledi. 

Özel, olası bir operasyonda İdlib´teki cihatçıların Türkiye´ye gelme tehlikesine karşı önlem alınmasını, İdlib´teki gözetleme noktalarındaki Türk askerlerinin can güvenliğinin sağlanmasını, Türkiye´ye yönelecek göç dalgası için Suriye yönetimi başta olmak üzere tüm muhataplarla görüşülmesini istedi. 

Türkiye ile Rusya arasında Suriye konusundaki makasın açıldığını, iki ülkenin Suriye´de bakış açılarının farklı olduğunu kaydeden Özel, Türkiye´nin YPG´nin Türkiye için büyük tehdit olduğunu söylerken, Rusya´nın Kürtlerle Şam yönetiminin diyaloğunu desteklediğini belirtti. 

Seçmen kaydırma tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Özel, YSK Başkanı Sadi Güven´in sahte seçmen olmadığını açıkladığını kaydetti. Özel, tam kanunsuzluk iddialarına karşın YSK´nın harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Sahte seçmen olmadığını söyleyerek, ´cambaza bakın´ deyip önümüzdeki çukuru, gözümüzün önünden kaldıramaz. Güven´den konuyu çarpıtmadan görevini yapmasını bekliyoruz." dedi. 

Bir soru üzerine Özel, Aydın Ünal´ın gazetesinden veda yazısı yazarak ayrıldığını, yaprak dökümü hikâyesinin hızlanarak arttığını göreceklerini iddia etti. Özel, yaprak dökümünün, Ünal ile önemli merhaleye ulaştığını belirterek, "Rüzgârın şiddetlenmesi, kışın bastırmasıyla AKP´deki yaprak dökümünü hep beraber izleyeceğiz." dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı