TGF´DEN İCRA İLANLARI İLE  İLGİLİ UYARI
SİYASET 31.05.2019 21:43:46 434 0

TGF´DEN İCRA İLANLARI İLE İLGİLİ UYARI

TGF´den yapılan açıklamada, yargı reformu paketinde yer alan icra ilanlarıyla ilgili yeni düzenlemenin yerel basını tamamen yok edeceğine dikkat çekildi.

Açıklamada resmi ilan statüsünde olan ve yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğu bulunan icra ilanlarının, yeni uygulamada kalkacağını, bunun da Anadolu basınına büyük darbe vuracağına değinildi.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Ülkemizin bir yargı reformuna ihtiyaç duyduğu muhakkaktır. Bireysel hak ve özgürlükler, halkın haber alma hürriyeti, toplumun adalete ve dolayısıyla devlete olan güvenini yeniden tesis edecek düzenlemeler zaruridir ve tabi ki desteklenmelidir. Nitekim Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak, evrensel hukuk normlarının ülkemizde uygulanır hale gelmesini her zaman savunuyoruz. Ancak reform paketi kapsamında yer aldığını öğrendiğimiz bir husus, demokrasinin olmazsa olmazı yerel basını tamamen yok edecek bir nitelik taşıyor. Yeni düzenleme bu şekliyle yasalaşırsa bundan böyle icra ilanlarının mahalli gazetelerde yer alma zorunluluğu ortadan kalkacak. Bu durum, pek çok kazanımını zaten yitiren Anadolu basını için önemli bir gelir kaynağının daha kesilmesi anlamına gelecek ve kapısına bir bir kilit vurmaya başlayan yerel gazete işletmeleri, tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Hakkın, hukukun ve doğruların yanında olan Anadolu basını ülkemizin sağduyu sesidir. Bu sesin kısılması, halkın haber alma hakkının da sekteye uğratılması anlamına gelecektir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, siyasi parti genel başkanlarımıza, bakanlarımıza, siyasi parti grup başkanlarımıza, milletvekillerimize ve devletin ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yöneticilerine, bu vahim yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulunuyoruz?.

TGF Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, çok zor şartlar altında yayın hayatını sürdürmek zorunda kalan yerel basının, reform paketi içerisinde yer alan yeni düzenlemeden olumsuz etkileneceğini söyledi ve bir çok kez değişen ihale yasasından dolayı resmi ilan payı her geçen gün azalan yerel basının, icra ilanlarının yayınlama zorunluluğunun ortadan kalkmasıyla yaşam şansının daha da azalacağına dikkat çekerek şöyle konuştu:

 ?Girdilerdeki artışın yanı sıra ekonomideki daralmaya paralel olarak çok zor şartlar altında var olma savaşı veren yerel basın, taslak bu şekilde yasalaştığı takdirde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Buradan gerek iktidar ve gerekse de muhalefet partilerinin yetkililerine sesleniyoruz. Yargı Reformu adı altındaki paket içerisine sıkıştırılan icra ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanma şartını ortadan kaldıran maddenin iptal edilmesi gerekmektedir. Yerel basının idam fermanı olan taslaktaki bu maddenin iptal edilmesi için herkesi göreve davet ediyoruz?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu