?TERÖR, RUSYA KRİZİ VE SURİYE OLAYLARI YÜZÜNDEN BİZİ  BÜYÜK SIKINTILAR BEKLİYOR?
EKONOMİ 28.02.2016 12:17:21 261 0

?TERÖR, RUSYA KRİZİ VE SURİYE OLAYLARI YÜZÜNDEN BİZİ BÜYÜK SIKINTILAR BEKLİYOR?

ATO´nun, Meclis Başkan Vekili Kemal Atila yönetiminde yapılan Şubat ayı Meclis toplantısı, terör örgütü tarafından Ankara´da gerçekleştirilen saldırıda şehit olanların anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Terör saldırılarının masum insanların yaşama haklarını ellerinden alarak, toplumda telafisi mümkün olmayan üzüntülere yol açmasının yanında, ekonomiye, ticarete ve toplumun tüm katmanlarına son derece olumsuz yansımalarda bulunduğunu belirten Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, iş dünyası olarak devletin terörle mücadele konusunda kısa zamanda kalıcı sonuçlar almasını beklediklerini söyledi.

Gündemdeki konuların görüşülmesi ve Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, terör saldırılarının artmasından duyduğu endişeleri de dile getirdi. Türkiye´nin son olarak Ankara´da yaşanan elim terör olayı ile bir kez daha büyük bir üzüntü yaşadığını ve endişeye kapıldığını belirten Menevşe şöyle konuştu:

?Güneydoğu´da sürmekte olan terörle mücadeleye büyükşehirlerde yaşanan terör saldırıları da eklenmiş ve terör ülkemizin başlı başına büyük bir sorunu haline gelmiş bulunmaktadır. Ankara´da kaybettiğimiz vatandaşlarımıza ve tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terör sadece aldığı canlarla kalmıyor, ekonomiye ticarete ve iş dünyasına da son derece olumsuz yansıyor. Hemen yanı başımızdaki Suriye olayları ve buna bağlı Rusya krizi nedeniyle tarım ve turizm başta olmak üzere büyük sıkıntılar bizi bekliyor. Terör saldırıları ülkemizi ve toplumun tüm katmanlarını olumsuz etkilemektedir. İş dünyası olarak devletimizin terörle mücadelesinde en kısa zamanda kalıcı sonuçlar diliyorum?

Konuşmasının sonraki bölümünde Yönetim Kurulu´nun faaliyetlerine ilişkin bilgi sunumunda bulunurken, ekonomik ve siyasi konulara ilişkin düşüncelerini de açıklayan ATO Başkanı Atila Menevşe, geçtiğimiz günlerde kente gelerek incelemelerde bulunan ve Akdeniz Bölgesel Ortak Akıl Toplantısı´na katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´e Adana Ticaret Odası´nın, ?Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi?ni anlattıklarını söyledi. Menevşe, Bakan Çelik´in titizlikle incelediği projenin takipçisi olacağını ve proje aşamasında yaşanabilecek bürokratik sorunların aşılması konusunda gereken girişimlerde bulunacağını belirttiğini ifade etti.

Bakan Çelik´e, Adana Oda ve Borsaları olarak Adana´nın gıda tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlarına ilişkin olarak hazırlanan ortak bir raporun da sunulduğunu belirten Menevşe, raporda Adana tarımını ve tarıma dayalı sanayisini geliştirici tedbirlerin alınması, dışa bağımlı olunan tohumculuk ve benzeri konularda bu bağımlılığın giderilmesine yönelik çözümler üretilmesi ve dış pazarlarda alıcı bulmakta zorlanan narenciye üreticilerinin ürünlerinin değerlendirilmesine yönelik önlemler alınmasının istendiğini kaydetti.

?ATO´nun hizmet kalitesi tescillendi?

Konuşmasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, 2006 yılında ?Akredite Oda? olarak ilan edilen ve son olarak 2013 yılında bu belgesini yenileyen Adana Ticaret Odası´nın bağımsız kuruluşlar tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan son denetimlerde tekrar A Sınıfı Akredite Oda Belgesi´ni alarak hizmet kalitesinin ?Mükemmel? seviyede olduğunun açıklandığını belirten ATO Başkanı Menevşe, ?Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsa´dan, 224´ü akredite Odadır. Bu Odalardan Odamızın da arasında olduğu yalnız 33 Oda A sınıfı akreditasyona layık görülmüştür. Akreditasyon sisteminde amaç Oda ve Borsaların hizmetlerinin kalitesini mükemmele ulaştırmaktır. Özel sektöre hizmet edebilmek için buna layık hizmet kapasitesine sahip olmak gerekmektedir. Odamız akredite Oda olarak bugün üyelerine 5 yıldızlı hizmet standardında hizmet vermektedir. Odalarımızın hizmet kalitesi, Londra´daki, Paris´teki, Berlin´deki Oda ve Borsalar seviyesine ulaşmış durumdadır. Bu başarı Oda Bürokrasimizin yanında Meclisimizin, Yönetim Kurulumuzun, Meslek Komitelerimizin ve tüm organlarımızın kategorik ve sistematik çalışmalarının bir ürünüdür.  Adana Ticaret Odası olarak bu yöndeki hedeflerimize ulaşabilmekten dolayı mutluyuz, gururluyuz. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

?Dijital Arşivleme projesi?

Adana Ticaret Odası´nın uzun yıllardır önemli projelerinden ve beklentilerinden biri olan dijital arşivlemeye 2016 yılı itibarı ile başlanmasının mutluluğunu da yaşadıklarını söyleyen Menevşe, ?Odamızda tarama ve arşivleme sistemi kuruldu ve şu anda evrak tarama işlemi hızla başladı. Odamız arşivinde mevcut 1 milyon evrak yıl sonuna kadar taranacak ve bundan böyle dosya, evrak, arşiv süreci olmadan bir tıkla üyelerin bilgisine sunulacak. Sistemin Odamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı