Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?
EKONOMİYE BAKIŞ 15.05.2018 11:19:50 11819 0

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaat sektöründe son dönemde gerçekleştirilen tapu harcı ve KDV indiriminin ardından konut kredisi faizlerinin düşürülmesi sonucu satışların artması bekleniyor.

Teşviklerin etkisiyle stoklar hızla eriyecek, şimdi konut satın alanlar çok ama çok karlı çıkacağı bildirildi.

İnşaat sektöründe son dönemde gerçekleştirilen tapu harcı ve KDV indiriminin ardından konut kredisi faizlerinin düşürülmesi sonucu satışların artması bekleniyor. Uygulamaya alınan teşviklerle konut stoklarının azalmaya başlayacağını söyleyen Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, inşaat maliyetlerindeki artışların mevcut markalı konut projelerinde fiyatlara yansımamış olması nedeniyle şu an hemen teslim projelerden konut almanın tam zamanı olduğunu ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Son, döviz ve inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle yeni yapılacak konutlarla birlikte 2018´in üçüncü çeyreğinde Kartal başta olmak üzere prim potansiyeli yüksek tüm bölgelerde konut fiyatlarının artacağına dikkat çekti.

Türkiye´de ekonominin lokomotifi konumunda olan inşaat sektörünün, 31 Ekim´e kadar tapu harçlarının binde 20´den binde 15´e, KDV oranlarının ise yüzde 18´den yüzde 8´e düşürülmesinin ardından, şimdi de konut kredisi faizlerinin yüzde 1.2´den yüzde 0.98´e indirilmesiyle büyük ölçüde hareketlenmesi bekleniyor. İstanbul İnşaatçılar Derneği´nin açıklamalarına göre teşviklerin etkisiyle yaklaşık 7-8 milyar liralık konut satışı gerçekleşmesinin öngörüldüğüne dikkat çeken Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, konuta yatırım için çok avantajlı bir döneme girildiğini belirtti. Talep artışının etkisiyle çok yüksek oranda konut stoğunun hızla tükeneceğinin altını çizen Tamer Son, konut almak isteyen tüketicilere cazip fiyatları ve teşvikleri kaçırmamaları için hızlı karar vermelerini tavsiye etti.

?2018´İN ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE KONUT FİYATLARI ARATACAK?

Mevcut konjonktür içinde en istikrarlı ve güvenilir yatırım aracının gayrimenkul olduğunu ifade eden Tamer Son, fiyat avantajı açısından özellikle hemen teslim markalı projelerden konut almak için doğru bir dönem olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; ?Dövizde yaşanan yükselişin de etkisiyle demir, beton, akaryakıt gibi inşaat girdi maliyetleri hızla artıyor. Bizler gayrimenkul firmaları olarak çarkların dönmesi için büyük bir fedakarlık yaparak artan maliyetleri konut fiyatlarına yansıtmadık. Ancak stoklar tükendiğinde konut fiyatları kaçınılmaz olarak yükselecek. Döviz ve inşaat maliyetlerinde devam eden artışın etkisiyle yeni yapılacak konutlarla birlikte 2018 yılının üçüncü çeyreğinde hızlı fiyat artışları yaşanacak. Bu nedenle gayrimenkule yatırım yapmanın şimdi tam zamanı. Fiyat artışı yaşanmadan önce ev alanlar kısa vadede yüksek oranda kar edebilir. Bu noktada önemli olan; doğru lokasyonda, ihtiyaçlara en uygun cevabı veren, prim potansiyeli yüksek konutu bulabilmek. Bunun için de en sağlıklı yol, detaylı bir araştırma ile lokasyonu belirledikten sonra ?güvenli liman´ olan markalı konut projeleri arasından tercih yapmak.? (VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu