?SAĞLIKTA DEVRİM BİR BALONDU AMA ÇABUK PATLADI?
SAĞLIK 13.03.2016 12:13:51 370 0

?SAĞLIKTA DEVRİM BİR BALONDU AMA ÇABUK PATLADI?

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında ?Sağlık üssü oluyor´ gibi süslü laflarla övünç çıkarılmaya çalışılan Adana´nın bile bireylerin genel sağlık durumu, sağlık altyapısı ve imkanlarının yeterliliği ile ilgili sağlık endeksinde A

?Kimse kimseyi kandırmasın? sözleri ile uyarılarını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş ?Adana´mıza dair tablo ise vahimdir,? diyerek şu görüşleri paylaştı:

?Son yıllarda ?Sağlık üssü oluyor´ gibi süslü laflarla övünç çıkarılmaya çalışılan Adana´da bile, bizzat Türkiye İstatistik Kurumu´nun ortaya koyduğu tablo, ibret vericidir. TÜİK´in iki ay önce Ocak ayında basına yansıyan raporunda, Adana´da bireylerin genel sağlık durumu, sağlık altyapısı ve imkanlarının yeterliliği ile ilgili sağlık endeksinde Adana 81 ilimiz arasında 66. Sıradadır.?

Yusuf Baş, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, ?Hekimlik, kuşkusuz insanın en başta gereksinimi olan yaşam hakkının korunmasında vazgeçilmez öneme sahiptir. 14 Martlar da, önemi çok yüksek olan bu mesleğin mensupları hekimlerin, hemşirelerin, ebelerin, laborantların ve bu alanda hizmet veren bütün sağlık çalışanlarının, ayrıca toplum sağlığına ilişkin sorunların hatırlanmasında vesile olmaktadır.? Dedi.

ŞİDDET, HASTA KUYRUĞU, YÜKSEK ÜCRET?

Baş, şöyle devam etti:

?Bu manada ifade etmek gerekirse; yaratılmışların en şereflisi olan insana hizmet veren böylesine kutsal bir mesleğin mensuplarının maruz kaldığı sorunlar, bütün toplumu yakından ilgilendirmektedir. Özelikle son yıllarda hekimlere, hemşirelere yönelik artan şiddet olayları kaygı vermektedir. Diğer taraftan, ?performansa dayalı ücret politikası´ hasta-hekim arasındaki hizmet kalitesini zedelememeye devam etmektedir. Ayrıca siyasi iktidarın bir dönem en çok övündüğü ?hasta kuyruğu´ bugün çileye dönüşmüş durumda. Değişik adlar altında hastaların ödediği yüksek faturalar artık can yakıyor.  ?Acil hizmet´in bile 50 liradan başladığı özel sağlık kurumları, çalışanlar için bile hayal oldu."

ADANA´DA TABLO VAHİM 

Adana´ya ayrı bir paragraf ayıran Baş şunları kaydetti:

?Adana´mıza dair tablo ise vahimdir. Son yıllarda ?Sağlık üssü oluyor´ gibi süslü laflarla övünç çıkarılmaya çalışılan Adana´da bile, bizzat Türkiye İstatistik Kurumu´nun ortaya koyduğu tablo, ibret vericidir. TÜİK´in iki ay önce Ocak ayında basına yansıyan raporunda, Adana´da bireylerin genel sağlık durumu, sağlık altyapısı ve imkanlarının yeterliliği ile ilgili sağlık endeksinde Adana 81 ilimiz arasında 66. sıradadır. Dolayısıyla kimse kimseyi kandırmasın. Çalışan bir sürecin sonunda getirilen ?serbest eczane seçimi´ güzel bir uygulama ama bir çiçekle Yaz gelmiyor, gelmedi de. Netice itibarıyla, en çok abartılan ?Sağlıkta devrim´, bir balondu ama çabuk patladı. Durum budur.? dedi.

14 MARTLARDA GÜZELLİKLER KONUŞULSUN

Baş, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

?Bu duygu ve düşüncelerle, gece-gündüz mefhumu gözetmeden insana hizmet için yorulan ve milli önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz´ sözüyle Dünyadaki meslektaşları arasında yüksek bir makama layık görülen bütün hekimlerimizin, hemşirelerimizin, ebelerimizin, laborantlarımızın ve diğer sağlık çalışanlarımızın Bayramını kutluyor, 14 Martların, sorunların değil güzelliklerin konuşulduğu günler olmasını temenni ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı