ÖZDİŞ´TEN GAZETELERİN VE TELEVİZYONLARIN KAPATILMASINA TEPKİ!
SİYASET 29.07.2016 11:08:40 266 0

ÖZDİŞ´TEN GAZETELERİN VE TELEVİZYONLARIN KAPATILMASINA TEPKİ!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bir ülkede medya özgür değilse o ülkede yaşayan yurttaşların özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini ifade ederek,?Gazeteleri, televizyonları kapatmak bir darbe uygulamasıdır? dedi

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, darbe girişiminin iktidar ve muhalefetiyle bertaraf edildiğini, Cumhuriyet tarihimizin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, ?AKP, kurunun yanında yaşı da yakma sürecinde? uyarısında bulundu.

CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, TBMM´de partisi adına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

?Cumhuriyet tarihimizin gerçekten en zor, en sıkıntılı döneminden birini yaşıyoruz, Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Maalesef, iktidar sahiplerinin uzun bir süredir ihmali, görmezliği hatta bir miktar vurdumduymazlığı neticesinde bugünlere gelmiş bulunuyoruz.

15 Temmuz´da cemaatin yaptığı darbe girişimini hep birlikte, iktidarıyla muhalefetiyle ve vatandaşımızın büyük bir çoğunluğunun desteğiyle bertaraf ettik. Bu ülkemizin demokrasisi açısından gerçekten çok önemli bir gelişme. Ancak şunu da göz ardı etmeme gibi bir durumla karşı karşıyayız: Bir ülkede medya özgür değilse o ülkede yaşayan yurttaşların özgürlüğünden bahsedilemez.

Demokrasi nöbetlerinin sürdüğü bugünlerde, hem gazeteciler hakkında verilen gözaltı kararlarının hem de çok sayıda medya kuruluşunun bir gecede kapatılmasının, demokrasiyle bağdaşmayacağı açıktır.

Gazeteleri, televizyonları kapatmak bir darbe uygulamasıdır. "FETÖ´yle mücadele" adı altında, zaten 3 gazeteciden 1´inin işsiz olduğu, çalışabilenlerin de iş güvencesinden yoksun bırakıldığı medya sektöründe, binlerce gazetecinin, bir gecede, OHAL kanun hükmünde kararnamesiyle işsiz bırakılması, aileleriyle birlikte on binlerce insanın mağdur olması anlamında gelmektedir.
Buradan, hemen, ilimde dün, bugün yaşanan bir medya kuşatmasından bahsetmek istiyorum. Adana ilinde, değerli milletvekilleri, Adana Medya, Adana Haber ve AKDENİZTÜRK TV´ye FETÖ´cü yaftasıyla maalesef el konulmuş durumdadır.

Şimdi, Adana Haber´in, bir yerel gazetemizin bir başlığını göstermek istiyorum: "Murat Eren´i tanımazsınız." Murat Eren, FETÖ Cemaat yapılanması patlak vermeden, bu cemaat yapılanmasının kumpas kurarak içeriye aldırttığı şerefli bir Türk subayı. İşte, bu subayımızın, bu yurttaşımızın hak ve hukukunu savunan, bu yurttaşımızın, bu subayımızın haksızlığa uğradığını söyleyen bir medya grubu, Adana Haber gazetesi maalesef bugün kapatılmış durumdadır. Şimdi o gazeteden, yine manşetten haberler okuyacağım, bunlar birkaç ay öncenin manşeti, diyor ki: "Bunlar Atatürk´ün onurlu askerleri, bunlar da FETÖ´nün askerleri."

Maalesef, AKP iktidarı kurunun yanında yaşı da yakma süreci içerisinde. Diliyorum bu uygulamadan bir an önce vazgeçerler, daha ciddi, daha sağlıklı bir uygulama hayata geçirirler, birçok ailenin ocağına ateş düşürmezler.?
    

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı