OHAL´DE İKİ YENİ KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME
SİYASET 17.08.2016 09:32:20 280 0

OHAL´DE İKİ YENİ KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, Emniyet ve kamuda yeni ihraçları, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nın kapatılmasını ve 2010 KPSS´yle ilgili alınan kararları içeren iki yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete´de yayımlandı.

Resmi Gazete´de bugün yayınlanan 671 sayılı Kanun hükmünde kararname ile Genelkurmay Başkanı ?harekat, istihbarat, teşkilat ve eğitim? açısından, kuvvet komutanlıkları üzerinde yeniden yetkili kılındı.

Resmi Gazete´de OHAL kapsamında yayımlanan yeni Kanun Hükmünde Kararnamelere göre Emniyet´te çalışan 2 bin 350 ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu´nda (BTK) çalışan 196 kişi ihraç edildi. 24´ü Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olmak üzere 136 personel de Türk Silahlı Kuvvetleri´nden ihraç edildi.

Kararnameye göre, Genelkurmay Başkanı´nın ataması Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nın kapatılmasını da içeren kararnamede, 2010 KPSS öncesi ve sınav sırasında soruları veya cevapları hukuka aykırı şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamalarının iptal edileceği belirtildi. 

Hükümetin Olağanüstü Hal kapsamında hazırladığı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname´de öne çıkan kimi düzenlemeler şöyle:

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş tarafından açıklanan ve bu haftaki Bakanlar Kurulu´nda son şekli verilen iki KHK ile kamuda bazı kurumlarda görevlere son verilirken, Genelkurmay Başkanlığı´na atama prosedürü dahil çok sayıda değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yer alan KHK´larla Genelkurmay Başkanı´nın atanmasına ilişkin düzenleme, Emniyet ve Milli Savunma Bakanlığı´nda görevli bazı personelin görevlerine son verilmesi ve Telekomünikasyon Başkanlığı´nın kapatılmasıyla ilgili hükümler yer alıyor.

Olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin düzenleme yapılması hakkında KHK ile getirilen değişiklik kapsamında Genelkurmay Başkanı, Bakanlar Kurulu´nun teklifi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yer alan 671 sayılı KHK ile 1324 sayılı Genelkurmay Başkanı´nın görev yetkilerine dair kanunda yapılan değişikle, Genelkurmay Başkanı´nın orgeneral ve oramiraller arasında Bakanlar Kurulu´nun teklifi üzerine Cumhurbaşkanı´nca atanması hüküm altına alındı.

Maddenin eski halinde, Genelkurmay Başkanı olarak atanacak orgeneral ve oramirallerin Kara, Deniz veya Hava Kuvvetleri Komutanlığını yapmış olması şartı aranıyordu.

Aynı KHK ile 5651 sayılı yasanın tanım maddesinde yapılan değişiklik uyarınca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kapatılarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu´na devredildi.

 

GENELKURMAY KUVVET KOMUTANLIKLARI ÜZERİNDE YENİDEN YETKİLİ

 

Hükümet, iki hafta önce yayınladığı ve TSK´nın tüm idari yapısını değiştirerek, kuvvet komutanlıklarını Genelkurmay´dan alıp, Milli Savunma Bakanlığı´na bağlayan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname´de yaptığı düzenlemeyi değiştirdi.

 

Resmi Gazete´de bugün yayınlanan 671 sayılı Kanun hükmünde kararname ile Genelkurmay Başkanı ?harekat, istihbarat, teşkilat ve eğitim? açısından, kuvvet komutanlıkları üzerinde yeniden yetkili kılındı.

 

Ancak lojistik ve personel bakımından yetki, Milli Savunma Bakanlığı´nda (MSB) kaldı. Lojistik konusunda yetkinin MSB´de bırakılmasına rağmen, KHK´ya ?Genelkurmay Başkanı, lojistik ve tedarik konusundaki önceliklerini MSB´ye bildirir? ibaresi konularak, bu  konuda da Genelkurmay Başkanı´na öneride bulunma imkanı sağlandı.

 

Aynı gazetede yer alan 670 sayılı KHK´yla da kuvvet komutanlıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı´nda görevli 136 subay ve astsubay, Emniyet Genel Müdürlüğü´nde görevli 2.360 emniyet müdürü, komiser ve polis memuru ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu´nda görevli 196 bilişim ve iletişim personelinin görevlerine son verildi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı