?MECLİS SARAYA DEĞİL FERYAT EDEN HALKA KULAK VERMELİ?
SİYASET 1.10.2018 23:13:55 389 0

?MECLİS SARAYA DEĞİL FERYAT EDEN HALKA KULAK VERMELİ?

CHP´li Altay, sembolik bir Meclis yerine fonksiyonel, güçlü, saygın bir Meclis için her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu belirterek ?TBMM, milletten aldığı yetkiyle milletin sorunlarını çözme ve halkın parasının nereye harcandığını denetleme konusund

 

Partinin internet sitesinde yapılan duyuruy göre CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler ve sürekli yapılan zamların vatandaşı feryat ettirdiğini belirterek, ?Sokakta yangın var. Vatandaşlarımız, esnaf, üretici, iş dünyası büyük sıkıntı içinde ama Saray halkı düşmüyor. Bugün açılan Meclis, Saray´ın değil, feryat eden halka kulak vermeli, yetkiyi veren halkın Meclis´i olmalı? dedi. Altay, ABD´li bir şirkete kamuda denetim yetkisi verilmesine sert tepki gösteren Altay, ?Yeni uygulamalarıyla Meclisin denetim hakkına yürütme zaten ortaktı, şimdi özel bir şirketi TBMM´nin denetim hakkına ortak etti. Meclisin denetim hakkını bir yabancı firmanın kullanabilmesi demokrasilerde kabul edilebilir değildir. Şirketlerin CEO´ları olur ama devletlerin olmaz? dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. CHP´nin ?sembolik bir Meclis yerine fonksiyonel, güçlü, saygın bir Meclis için? her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu belirtti. TBMM, milletten aldığı yetkiyle milletin sorunlarını çözme ve halkın parasının nereye harcandığını denetleme konusunda etkin davranması gerektiğini kaydeden Altay, ?Ortada halkın sorunlarına, halkın yaşadığı krizi görmeyen, duymayan bir yürütme var. Türkiye´de artık iki farklı dünya var; ?Sarayın dünyası´ ve ?Halkın dünyası´. Sarayın dünyasında susamlı somon, halkın dünyasında şarbonlu et var. Sarayın dünyasında israf, şatafat var, halkın dünyasında açlık ve intiharlar var. Saray, yazlık saray, uçan saray var bir yanda da yurt bulamayan öğrenciler var. Bu nedenle TBMM´ye büyük sorumluluk düşüyor. TBMM feryat eden halka kulak vermeli, şatafat içindeki saraya değil? dedi.

Altay, şöyle devam etti:
?Bu sabah yapılan zamlarla bu kış nasıl geçecek çok merak ediyorum. Bu sabah doğalgaz zam haberleriyle uyandık. Nasıl ki 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında insanlar demokrasi taleplerinden kaynaklı olarak sokağa indilerse şimdi de ekonomik taleplerinden kaynaklı hak talebi hak arayışı olarak bu zamlara karşı vatandaşın sokağa inmesi lazım. Zamlara tepkisini ortaya koyması lazım. Vatandaşlarımızın zamlara karşı sesini yükseltmesi bir zorunluluktur.?

?DEVLETE CEO OLMAZ?
TBMM´nin görevlerinden birinin de denetim olduğunu kaydeden Altay, ?Yeni uygulamalarıyla Meclisin denetim hakkına yürütme zaten ortaktı, şimdi özel bir şirketi TBMM´nin denetim hakkına ortak etti. Meclisin denetim hakkını bir yabancı firmanın kullanabilmesi demokrasilerde kabul edilebilir değildir. Cumhurbaşkanı kararnameleriyle ülke idare edilecekse Meclis´ten arada bir sembolik kanunlar çıkarılacaksa cumhurbaşkanlığı bütçesini yani devlet bütçesini TBMM yerine McKinsey denetleyecek, düzenleyecek, tanzim edecek ise TBMM´ye ne gerek var? Şirketlerin CEO´ları olur ama devletlerin olmaz. Hele ekonomiyi teslim edecek, ekonominin sevk, idare ve kontrolü terk edilecek bir özel sektör varsa, artık burada ciddi devletten söz etmek mümkün değil. TBMM´nin yeni dönemde bu konuda yüksek refleks göstereceğini umuyoruz, bekliyoruz!? dedi. 

EYT´LİLER VE 3600 EK GÖSTERGE
Yeni dönemde Meclisin yapması gereken iki önemli iş bulunduğuna değinen Altay, bunların 3600 ek göstergeyi yerine getirmek ve sosyal bir kangren haline dönüşen emeklilikte yaşa takılanlar sorununu çözmek olduğunu bildirdi. Altay, ?Gelin 1 Ekim tarihi itibarıyla hayırlı işler yapalım ve 3600 ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözelim?

İDLİB UYARISI
Türkiye´nin, İdlib´de çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Altay, İdlib´in Türk dış politikasındaki tutarsızlığın cisimleşmiş hali olduğunu ileri sürerek, ?Suriye ile Rusya´nın, İdlib´de sert bir müdahale yapması halinde, Türkiye´nin kendini sıcak savaşın içinde bulacaktır.  1 milyonluk göç dalgasıyla karşı karşıya kalacaktır.  Türkiye´nin, İdlib´in bir Suriye toprağı olduğunu unutmaması, cihatçı örgütlerle iş birliği yapıyor algısını kırması, sınırda El Kaide emirliği kurulmaması için elinden geleni yapması, 12 gözetleme noktasında Türk askerinin can güvenliğini teminat altına alması, Suriye ordusuyla doğrudan bir çatışmaya, savaşa, sıcak temasa girmemesi için diplomasiyi öncelemesi, Şam yönetimiyle diplomatik temasa bir an önce başlaması gerektiği açıktır? diye konuştu.

?OY CİRO EDİLMEZ?
Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin son açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de  Bahçeli´yi anlamadığını, sabah, öğlen, akşam başka konuştuğunu söyledi.  Altay, ?Biz sayın Bahçeli ile meşgul olmayacağız. "Bir şirketin yüzde 80 hissedarı ile yüzde 20 hissedarı var. Yüzde 80 hissedara gidersiniz. Cumhur ittifakı ile ilgili bir şey olursa patronu dikkate alırız. Af konusunda da ortaklar bir görüşünler bakalım. Ortağıyla bize geldiklerinde biz o zaman meseleye bakarız, önce abisini ikna etsin? dedi.

Altay, Yerel seçimlerde ittifak tartışmalarının hatırlatılması üzerine de ?Yerel seçimlerde 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bir ittifak hiç kimse açısından mümkün değildir? derken, ?Oy çek gibi ciro edilmez. Yani bu yönüyle ?ben burada aday çıkarmayayım, sen çıkar, ben seni destekleyeyim, benim seçmenim sana oy verecek´ bu yok. Oy çek değildir, ciro edilmez. İttifak ile ilgili yaklaşımım budur. Millet ne yapacağını bilir? yanıtını verdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı