MANSUR YAVAŞ: ?SEÇİM UĞRUNA BİR SAHTECİYE İMKAN TANIMAK UTANÇ VESİKASI?
SİYASET 12.03.2019 12:30:10 453 0

MANSUR YAVAŞ: ?SEÇİM UĞRUNA BİR SAHTECİYE İMKAN TANIMAK UTANÇ VESİKASI?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ?sahte senetle´ ilgili hazırlanan iddianameye ilişkin olarak, "Yargıtay´ın hakkımda onayladığı herhangi bir ceza kararı yoktur; Seçim uğruna bir sahteciye bu imkanı vermek utanç vesikasıdır. Bu çocuk

 CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na aday gösterilen Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen ´sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışmak´ suçlamasına yanıt verdi. Düzenlenen basın toplantısında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç da Yavaş´a eşlik etti.

?Alnımız ak yürüyoruz. Ankara halkının iradesi arkamızda oldukça hiçbir komplo bizi yolumuzdan alamayacaktır. Gerek haberi yapan gazete, haberlere dayanarak adil yargılamayı etkilemek isteyen Mehmet Özhaseki ve Ömer Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacağız,? diyen ve asıl mağdurun kendisi olduğunu belirten Yavaş, İş adamı Necmettin Kesgin´in "Mansur Yavaş beni tehdit etti" iddiasının da gerçeği yansıtmadığını söyledi, konuyla ilgili belgeleri de göstererek şunları kaydetti:

"Bu sahte senedi bana bilerek verdiği için 4 sene hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Şantaj da var dosyada. ´Eğer icraya verirsen şöyle yaparım´ gibisinden dosyada belgeler de var. Ayrıca benimle yaptığı tüm görüşmeleri gizlice kaydetmiş. Bunlardan toplamda 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Sayın Ömer Çelik bu şahıs için ´saygın bir iş adamı´ diyor ya, bu şahıs hukuk fakültesinden ayrılmış zamanında ve afla da geri dönüyor. Staj yaparken okul, ÖSYM´den gelen belgesi sahte bir şekilde 100 puan artırarak Gazi Üniversitesi´nde geçiş yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun da mahkeme kararı hepinizin önünüzdedir. Dosyaya intikal eden belgelerden anlaşılıyor ki bu ´saygın´ iş adamı çocuk istismarından yargılanıyor."

Kesgin´in ´yüzde 80 şizofren´ raporunun bulunduğunu da  ifade eden Yavaş, özetle şöyle konuştu:

"Siyasi tarihimizin en ahlaksızca yürütülen kampanyanın özeti şudur: Bu şahıs resmi evrakta sahtecilik, şantajdan hapis cezası almış bir kişidir. Avukatlığını yaptığım şirketin ödemesini alıp kaçmış, şahsıma bıraktığı seneti icraya verdiğimde, senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Bir suçun mağdurunun suçlu ilan etmek çirkef iddiadır. Rakibim bu şahsı bana karşı maşa yapmaktadır. Yargıtay´ın onayladığı herhangi bir ceza kararı bulunmamaktadır. Şahsın bana verdiği sahte senetle ilgili bir icra inkar kararı vardır."

Yavaş saha sonra şu bilgileri paylaştı:

"Bu sahteci şahıs ne amaçlıyor? Karar onanırsa hapse girecek. Ayrıca diğer istismar dosyasından da ceza alması yüksek. Hapse girmekten kurtulmak için rakiplerimizin adalet gücünü kullanmak için harekete geçiyor. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyeceği bir kara leke olarak kazınmıştır. Seçim uğruna bir sahteciye bu imkanı vermek utanç vesikasıdır. Bu çocuk istismarcısını kurtarmaya mı çalışıyorsunuz? Siyasileri avuçlarına alanı da, bundan medet uman siyasileri de ilk defa gördüm. Siyasi rant uğruna sığınılan bu şahsın ağzıma almaktan utanacağım suçları vardır. Dün parti sözcüsü ´İnceledik´ dedi. Avukatım burada, madem incelediniz tekzip kararlarının içerisinde bu bilgilerin hepsi var.

´ANKARALILARDAN ÖZÜR DİLERİM´

Eğer bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha vahim. Mansur Yavaş´ı lekelemek için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var, yaptığınız suç. Onu çocuk istismarı davasından beraat ettirmek için mi kolluyorsunuz? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, konusuz suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, beni karalaması acizliktir. Sahte evraktan, şantajdan, cinsel istismardan suçlanan bu şahsı beraat ettirmekten mutlu mu olacaksınız? Bu şahıs kaçarsa mağdurların yüzüne nasıl bakacaksınız? Gündemimiz bu çamur siyaseti olmamalıydı. Ankaralılardan özür dilerim.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı