?KÖYLÜ KENDİ MEMLEKETİNDE GÖÇMEN KONUMUNA DÜŞÜRÜLMEKTEN YAKINIYOR?
SİYASET 20.11.2018 14:39:16 578 0

?KÖYLÜ KENDİ MEMLEKETİNDE GÖÇMEN KONUMUNA DÜŞÜRÜLMEKTEN YAKINIYOR?

Seyhan´da belde ve köylerden mahallelere dönüştürülen bölgede 11 mahalleyi gezen CHP´li Şevkin, çiftçinin içler acısı durumunu yerinde inceledi ve ?.Hayvancılık desteklenip hayvan varlığı arttırılacağına ithalatla açık kapatılmaya çalışılıyor,? dedi.

 CHP Adana Milletvekili,. Müzeyyen Şevkin, Seyhan ilçesinde köy ve belde statüsündeyken mahallelere dönüştürülen bölgelerdeki muhtarlarla ve hemşehrileriyle bir araya geldi ve  , Güney Seyhan´daki hastane sorununa dikkat çekti.

ilk olarak Bey Mahallesi  Muhtarı Şahin Özbingül´le bir araya gelen Dr. Şevkin, ardından sırasıyla  Mıdık Mahalle Muhtarı Yusuf Tanrıseven, Hadırlı Mahalle Muhtarı Turgay Anlı, Yalmanlı Mahalle Muhtarı Zeki Ayan, Koyuncu Mahalle Muhtarı Arif Tünk, Camuzcu Mahalle Muhtarı Turhan Böbürer, Karayusuflu-Bahçelievler Mahalle Muhtarı Ata Dağlı, Salmanbeyli Mahalle Muhtarı İlker Şimşek, Köylüoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Önal, Mürseloğlu Mahalle Muhtarı Mehmet Kiçik, Dervişler Mahalle Muhtarı Mustafa Menemencioğlu ve vatandaşlarla buluşarak görüş alışverişinde bulundu.

?MAHALLEYE DÖNÜŞTÜ, SAĞLIK OCAĞI BİLE YOK!?
Muhtarların vatandaşla en yakın diyaloğu kuran, bireysel çabalarıyla seçilmiş demokrasinin temel unsurları olduğuna işaret eden . Şevkin, mahallelerden gelen sorunların çözümü konusunda ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Bütünşehir Yasası´yla köylerin mahallelere dönüştürüldüğünü ancak su, elektrik, telefon hattı ve sağlık başta olmak üzere çeşitli sorunlarla karşı karşıya olunduğunu ifade eden  Şevkin, örneğin Koyuncu Mahallesi´nde sağlık ocağının bile olmadığına işaret etti.

?NARENCİYE VE PAMUK ÜRETİCİSİ DERTLİ!?
Seyhan ve Yüreğir ilçesinin güney mahallelerinde hastane sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, vatandaşların bu sorununa çözüm bulunması için girişimlerinin süreceğini belirtti. Gezdiği 11 mahallenin narenciye bölgesi olduğuna vurgu yapan Dr. Şevkin, çiftçinin kaliteli ruhsatlı ilaçlara erişmek istediğini, üreticilerin narenciyenin Rusya´dan geri dönmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Kriz ortamında bir de ihracat sorunu yaşanan Adana´da pamuk üreticisinin de önceleri teşvik edildiğini, ekim alanlarının biraz olsun arttığını ancak hasat sonrası fiyatların düştüğünü kaydeden üreticiler tüccara mahkum olduklarına işaret etti.

?KÖYLÜLER TEDİRGİN!?
Çiftçinin hayatından memnun olmadığını yerinde gören  Şevkin, ?Üretici girdi maliyetlerine yüzde yüz zam yapılmasına rağmen ürünlerini geçen yılki fiyattan bile satamamaktan şikayet ediyor. Köylü, kendi memleketinde göçmen konumuna düşürülmekten yakınıyor. Hayvancılık desteklenip hayvan varlığı arttırılacağına ithalatla açık kapatılmaya çalışılıyor. Adana merkezden Seyhan ilçesindeki köylerine gidene kadar araçlarının 3 yerde durdurulup aranmasına tepki gösteren vatandaşlarımız için emniyet birimlerimizden biraz daha hassasiyet rica ediyoruz? dedi.

?EN PAHALI MAZOT TÜRKİYE´DE!?
Türkiye´de fabrikaların kapatılıp büyük Alışveriş Merkezleri´nin açılmasının ardından tarımdaki girdi maliyetlerinin artması ve tarıma desteğin azalmasıyla krizin de kaçınılmaz olduğunu söyleyen Dr. Şevkin, tüm dünyada akaryakıt fiyatları düşerken Türkiye´de çiftçinin kullandığı mazotun dünyada en pahalı boyuta ulaştığını vurguladı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı