KAVANAUGH SUÇLAMALARA, ?HESAPLANMIŞ SİYASİ OYUN? DEDİ
DÜNYA 28.09.2018 15:02:18 559 0

KAVANAUGH SUÇLAMALARA, ?HESAPLANMIŞ SİYASİ OYUN? DEDİ

ABD Anayasa Mahkemesi yargıçlığına aday Kavanaugh Komisyon soruştruması sırasında, "Ford´un birisi tarafından cinsel saldırıya uğradığını sorgulamıyorum ama ben yapmadım" dedi ve "Lisede de üniversitede de kimseye cinsel saldırıda bulunmadım" diye konu

ABD Anayasa Mahkemesi yargıçlığına aday Brett Kavanaugh kendisini cinsel saldırıyla suçlayan Christine Blasey Ford Senato Adalet Komisyonu´nda ifade vermesinde sonra Komisyon önünde karşı ifadesini verdi. Olayı tüm ayrıntılarıyla anlatan Ford "Bana saldıran kişinin Kavanaugh olduğundan yüzde 100 eminim" dedi. İddiaların odağındaki Kavanaugh ise kendini hararetli şekilde savundu, "Masumum. Kimseye cinsel saldırıda bulunmadım" demişti.  Adalet Komisyonu´ndaki oturumda önce Christine Ford ifade vermis, senatörlerin sorularını yanıtlamıştı.

 Yaklaşık 4 saat süren oturumun ardından bu kez Trump´ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterdiği Brett Kavanaugh göreve aday gösterildiğinden bu yana sol muhalif grupların kendisiyle ilgilli olumsuz bilgiler topladığını savundu.

 Kavanaugh: "Hesaplanmış siyasi bir oyun"

Kavanaugh, hakkındaki cinsel saldırı iddialarını karalama kampanyası olarak niteledi. "Benim ailemin itibarına zarar verdiler" dedi, iddialar için "Hesaplanmış siyasi bir oyun. Bu bir sirk" ifadelerini kullandı.

Brett Kavanaugh, oturumda zaman zaman gözyaşlarını tutamadı, duygusal anlar yaşadı, konuşmakta zorlandı. Yazılı ifadesini okurken ve sonrasında hem savcının hem de senatörlerin sorularını cevaplarken sık sık su içti. 10 yaşındaki kızı Liza´nın iddialar sonrası kiliseye gittiklerinde "Kadın için dua edelim" dediğini anlatırken yutkundu, gözleri doldu.

Kavanaugh, "Ford´un birisi tarafından cinsel saldırıya uğradığını sorgulamıyorum ama ben yapmadım" dedi. "Lisede de üniversitede de kimseye cinsel saldırıda bulunmadım" diye konuştu.

 

"Hiçbir zaman ne yaptığımı hatırlamayacak kadar içmedim"

Kavanaugh, 1980li yıllara ait gençken günlük gibi tuttuğu takvimini kanıt olarak gösterdi, Ford´un söz ettiği dönemde öyle bir partide olmadığını iddia etti. "Bira içtim, severim hala da seviyorum ama ne yaptığımı hatırlamayacak kadar içmedim" dedi.

Demokrat Senatör Feinstein, iddiaların sahibi Christine Ford´un iddiaların FBI tarafından soruşturulması talebine atıfta bulundu, "Duruşunuzdan eminseniz neden siz de FBI soruşturması talep etmiyorsunuz?" diye sordu. Kavanaugh sesini yükselterek verdiği cevapta "Komisyon neye karar verirse ben hazırım" dedi. Oturumun ilerleyen dakikalarında Kavanaugh´nun "FBI soruşturmasına şu anda destek verir misiniz?" diye sorulduğunda "FBI bu tür soruşturmalarda bir sonuca varmıyor" diye konuştu.

Christine Ford 1982 yılında cinsel saldırıya uğradığını iddia ettiği ev partisinde Kavanaugh´nun arkadaşı Mark Judge´ın olduğunu, hatta cinsel saldırının gerçekleştiği odada Mark Judge´ın da bulunduğunu anlatmıştı. Brett Kavanaugh´ya Mark Judge´ın da ifadeye çağrılmasını isteyip istemediği soruldu. Kavanaugh soruya kaçamak cevap verdi.

Mark Judge´ın avukatları da daha önce Christine Ford´un cinsel saldırı iddialarını yalanlamıştı.

Güney Carolina´nın Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham oturumda yargıç Kavanaugh´yu hararetle savundu, "Siyasi hayatım boyunca böyle bir şey görmedim" dedi, Kavanaugh için yapılacak onay oturumunda kendisi için "Evet" oyu kullanacağını belirtti.

ANAYASA MAHKEMESİ ÖNÜNDE PROTESTOLAR

İddiaların hedefindeki yargıç Brett Kavanaugh, Ford ve diğer 3 kadının daha cinsel saldırı,taciz iddialarını reddediyor. Başkan Donald Trump, bugünü ?ülke tarihi için önemli bir gün? olarak nitelemiş ve oturumu izleyeceğini söylemişti.

Senato´nun Adalet Komisyonu´nda oturum devam ederken Anayasa Mahkemesi binası önünde ise Kavanaugh karşıtı protesto vardı. Eylemciler üzerinde "Christine Ford´a inanıyoruz" ve "Kavanaugh´ya Hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı