KADINLARA VE ENGELLİ VATANDAŞLARA   EL SANATLARI SATIŞ BÜFESİ
GÜNDEM 13.03.2016 12:10:21 415 0

KADINLARA VE ENGELLİ VATANDAŞLARA EL SANATLARI SATIŞ BÜFESİ

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kazım Karabekir Mahallesi´nde, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde yapılan ,el sanatları satış büfelerini Kültür Evlerinde kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerini sergileme ve satışının gerçekleşmesi sağl

Usta öğreticilerimizin kontrolünde, kurslara katılan vatandaşlarımız ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklardır. Buraya gelen vatandaşlarımız hem dinlenme alanlarından faydalanacak, hem de Kültür Evlerimizde üretilen ürünlerden kendi işlerine yarayan ürünlerden alabileceklerdir. Kursiyerler de evde oturmak yerine hem üretecekler ve satmaları için kendilerine tahsis edeceğimiz satış büfelerinde satış yaparak aile bütçelerine katkıda bulunacaklardır.  ´ şeklinde konuştu.

KÜLTÜR EVLERİNDE KOSGEB KURSLARIYLA İŞ İMKÂNI 50 BİN HİBE

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir´de yaşayan vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla KOSGEB ile işbirliği yaparak Yüreğir Belediye Kültür Merkezi´nde ´Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi´ kurslarını açacaklarını belirtti. KOSGEB tarafından, kurs sonunda girişimci vatandaşlara işyeri açmak için 50 bin lira hibe, 100 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi  olmak üzere 150 bin liralık destek verilecektir. Burada asıl amaç vatandaşlarımızın işyeri açmalarını teşvik etmektir.´ şeklinde konuştu.

BALIK VERMİYORUZ, BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ

Yüreğir´in en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ´  Her gün birçok insan belediyemize gelip iş başvurusunda bulunuyor. Belediye olarak bütün herkese iş vermek gibi bir imkânımız yok. Hizmete açtığımız 11 adet kültür evinde her türlü meslek ve hobi kursları verilmektedir. Bu kurslar sayesinde birçok insanımız meslek öğreniyor. Kültür Evlerimizden aldıkları sertifikalarla kendilerine iş buluyorlar, iş kurma imkânına sahip oluyorlar.

 GENÇ KIZLARIMIZIN ÇEYİZLERİ KURSLARIMIZDAN

Yeni yuva kuracak olan genç kızlarımız çeyizlerini Kültür Evlerimizde hazırlıyorlar. Ailelerini mali külfetten kurtarıyorlar. Bunun dışında, el emeği göz nuru ürünler üretiyorlar.  Bizim amacımız vatandaşlarımızın ürettikleri ürünleri en iyi şekilde değerlendirmeleri sağlamaktır. Bunun için bu satış büfelerini vatandaşımızın hizmetine sunarak, aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz.´  dedi.

YÜREĞİRLİ KADINLAR HEM PSİKOLOJİK HEM DE EKONOMİK OLARAK RAHATLIYORLAR

Yüreğirli kadınların ilçeye açılan 11 adet kültür evi sayesinde 4 duvar arasından çıkıp üretken hale geldiklerini belirterek  ´İlçemizde yaşayan kadınlarımız kültür evlerimiz sayesinde boş zamanlarını artık daha verimli geçiriyorlar. Kültür Evlerimizde verilen kurslar sayesinde hem meslek öğreniyorlar, hem de ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Burada en önemli olaylardan bir tanesi de Yüreğirli kadınlarımız üretmenin, ailelerine ekonomik katkı koymanın gururunu yaşıyorlar. Böylece psikolojik olarak da rahatlıyorlar. Kendilerine daha fazla güvenleri geliyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu