?IŞİD´LE MÜCADELE İÇİN PYD´YE VERİLEN SİLAHLAR  ASKERLERİMİZİ  ŞEHİT ETMEKTE?
SİYASET 4.02.2016 13:59:23 359 0

?IŞİD´LE MÜCADELE İÇİN PYD´YE VERİLEN SİLAHLAR ASKERLERİMİZİ ŞEHİT ETMEKTE?

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ?Davutoğlu´nun hayali stratejik derinliği bir kere daha gerçek dünyanın kayalarına bindirdi? dedi ve Başbakan´a fiilen PKK´nın bir bakıma PYD vasıtasıyla silahlandırılmasının yol açtığı sorunları çözmek için şu ana kad

ABD Başkanı Barack Obama´nın IŞİD´le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk´un geçtiğimiz hafta sonu Kobani´ye yaptığı çalışma gezisinde yaptığı görüşmelerin ve verdiği görüntülerin Türk dış politikasındaki iflas halinin yeni bir tescili olduğunu belirten Çıray ?Başbakan Davutoğlu´nun dış politikada kof bir belagat diliyle örülmüş hayal dünyasından acilen çıkması gerekiyor? diye vurguda bulundu. ?Aksi halde bir felaketler sarmalında tükenirken ülkemize de çok zarar verecektir.? diyen Çıray, McGurk´un çalışma gezisinde özellikle Cumhurbaşkanın yüksek sesle ilan ettiği bütün kırmızı çizgileri bir kalemde sildiğinin altını çizdi.

Aytun Çıray, bunun delili  olarak McGurk´un sadece PYD /YPG  üyeleri ile değil, PKK´lı terörist Polat Can´la görüşmüş olmasını gösterdi. Cumhurbaşkanının ve onun vesayeti altındaki hükümetin ilan ettiği kırmızı çizginin ilkesel açıdan aslında doğru olduğunu, ancak onların IŞİD´le şüpheli geçmişlerinin başta ABD olmak üzere müttefiklerimizi başka bölgesel arayışlara sevk ettiğini belirten Çıray ?Obama´nın temsilcisi sözkonusu görüntüyü işte bu nedenle özellikle vermiştir. Ancak AKP´nin IŞİD´le şüpheli geçmişi müttefiklerimizi başka bölgesel arayışlara sevk etmemeli? diye ilâve etti.

Açıklamasını ?Bu görüntü yaşamakta olduğumuz dış politika felaketinin ibretlik bir karesidir? diyerek noktalayan Çıray, TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde Başbakan Davutoğlu´dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

  • Brett McGurk müttefikimiz NATO üyesi ABD Başkanı´nın özel temsilcisi ise bu girişimlerde bulunmadan önce hükümetinize ve devletimize bilgi verdi mi?
  • Suriye´de yapılan IŞİD operasyonları için NATO İncirlik üssünü açtınız ve oraya bir çok ülkeden askerleri kabul ettiniz. Yani IŞİD´e yapılacak olan operasyonlar bir NATO operasyonu olduğuna göre bir NATO ülkesi olan ABD´nin özel temsilcisi hangi hukuka dayanarak PKK ve PYD terör örgütlerinin elebaşıları ile görüşmüştür? Bu konuda hükümetiniz NATO nezdinde girişimlerde bulunmuş mudur?
  • IŞİD´le mücadele etsin diye PYD´ye verilen silahlar Güneydoğu´da askerlerimizi  şehit etmektedir. Takip ettiğiniz  Suriye siyasetiyle  ülkemizi,   başka ülkelerin merhametine bıraktığı bu büyük gaflet,  beceriksizlik ve öngörüsüzlük noktasına kendi ellerinizle getirirken, bu silahların bir gün PKK´nın eline geçebileceğini hiç hesaplayıp düşündünüz mü?   
  • Fiilen PKK´nın bir bakıma PYD vasıtasıyla silahlandırılması anlamına gelen ve esasen hukuka ve uluslararası anlaşmalara tamamen aykırı olan bu durumun yol açtığı sorunları çözmek için şu ana kadar müttefikimiz ABD ve NATO nezdinde hangi girişimlerde bulundunuz?  Bu girişimleriniz sonuç getirmediği takdirde ne tür ek tedbirler almayı düşünüyorsunuz?

                                  

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu