HILLARY CLINTON DEMOKRAT PARTİ´NİN ADAYI
DÜNYA 27.07.2016 17:09:33 289 0

HILLARY CLINTON DEMOKRAT PARTİ´NİN ADAYI

Salı günkü Kurultayda delege sayımı yapıldığında Clinton 2.838 oy alırken, güçlü rakibi Bernie Sanders 1.843 delegenin oyunu aldı. 55 delege ise oylamaya katılmadı.

Demokrat Parti, Hillary Clinton´ı 2016 başkanlık yarışında adayı olarak ilan etti. Clinton, bu adaylığıyla, Demokrat ya da Cumhuriyetçi Parti´den başkan adayı olarak seçilen ilk kadın olarak tarihe geçti.

Clinton, Perşembe günü yapacağı konuşmayla partinin adaylığını resmen kabul ederek, Cumhuriyetçi Donald Trump´a karşı seçim yarışını da resmen başlatmış olacak.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre ancak Hillary Clinton, Perşembe gününü beklemeden, video konferans aracılığıyla kurultaydaki delegelere teşekkür etti. Clinton, "Bana verdiğiniz bu görevden büyük gurur duyuyorum" dedi ve kadınların önündeki bir engelin daha aşıldığına dikkati çekti. Clinton, "Eğer bu oylamayı izlemek için uyumayan küçük kız çocukları varsa, onlara da seslenmek istiyorum, ben belki Amerika´nın ilk kadın başkanı seçilebilirim, bundan sonra artık sıra sizde" dedi.

Salı günü kurultayda delege sayımı yapıldığında Clinton 2.838 oy alırken, güçlü rakibi Bernie Sanders 1.843 delegenin oyunu aldı. 55 delege ise oylamaya katılmadı.

Eyalet isimlerinin alfabetik sıralamasına göre yapılan oylama tamamlanmadan Bernie Sanders, Clinton´ın aday ilan edilmesini istedi, bu şekilde oylama sürecini sona erdirdi. Oylama tamalanmadan önce Clinton´ın ulaştığı oy sayısı, adaylık için gereken asgari rakam olan 2.382´yi aşmıştı.

Sanders´ın, Clinton´ın adaylığının ilan edilmesini istemesi bazı Sanders yanlısı delegelerin tepkisine yol açtı, bu delegelerin protesto amacıyla salonu terkettikleri görüldü.

Delegeler protesto etti

Clinton´ın adaylığının ilanından sonra, bazı Sanders yanlısı delegeler de kurultayı takip eden gazetecilerin bulunduğu medya çadırında oturma eylemi düzenlediler. Ağızlarını bantlarla kapatan Sanders taraftarları sessiz gösterilerini sürdürürken, polis güvenlik önlemleri aldı, medya çadırına giriş-çıkışları kapattı. Girişlerin kapatılması üzerine diğer Sanders destekçileri kurultayın yapıldığı kongre merkeziyle medya çadırı arasındaki alanı doldurdular. İçerdeki göstericilerle dışarıda kalan göstericiler camların ardından birbirlerine destek verdiler.

Barışçıl bir şekilde yapılan gösteriye yerli ve yabancı medya büyük ilgi gösterdi. Göstericiler, medya mensuplarıyla görüşmeler yapıp, ardından "Demokrasi bu değil" sloganları atarak alanı terkettiler.

Bill Clinton: Değişim için Hillary´ı tavsiye etti

Kurultayın ikinci gününde yapılan konuşmalarda ise Sanders´ı destekleyenlere partiyi birleştirme yolunda mesajlar verildi. Pazartesi günü Bernie Sanders, Başkan Barack Obama´nın eşi Michelle Obama ve Massachusetts Senatörü Waren Elizabeth´in verdiği birlik mesajları ve Clinton´ın bir aday olarak öne çıkan güçlü özellikleri Salı günü de Hillary Clinton´ın eşi eski Başkan Bill Clinton tarafından dile getirildi.

Bill Clinton konuşmasına Hillary Clinton´la tanıştığı ilk günleri anlatarak başladı ve eşinin çocuklar, göçmenler, kadınlar ve engelliler için verdiği mücadelelerini anlattı. Clinton, Hillary Clinton için "Bu kadın hiçbir zaman statükodan memnun kalmamış, her zaman birşeyleri değiştirmek için çalışmıştır, bu onun karakteri" sözlerini kullandı. Bu sözleriyle de sistemden memnun olmayan Sanders destekçilerine birşeyleri değiştirmek istiyorlarsa, bunu Clinton´la yapabileceklerinin mesajını verdi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli