HDP´YE 9 İLDE OPERASYON, 90 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
SİYASET 9.10.2018 16:20:15 547 0

HDP´YE 9 İLDE OPERASYON, 90 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır merkezli olduğu bildirilen ve 9 ilde düzenlenen operasyonda aralarında gazetecilerin ve HDP örgütüne mensup kişilerin bulunduğu yaklaşık 90 kişi gözaltına alındı

 HDP´nin  Abdullah Öcalan´ın 20 yıl önce Suriye´den gönderilmesinin yıldönümünü protesto amacıyla basın açıklaması yapacağı beklentisi sürerken bugün sabaha doğru HDP´ye yönelik 9 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talebi üzerine başlatıldı. Daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenleyen polis, 90 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Şerif Camcı da bulunuyor. Polis bazı adreslere kapıyı kırarak girdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada operasyonun PKK/KCK yapılanmasına yönelik olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi;

?Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2018/5079 ve 2017/9879 soruşturma numaralı dosyalar kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün KCK/TM yapılanması (sözde Toplumsal alan sorumlusu, Kadın Alan Yapılanması (TJA), İdeolojik Alan, Kent Meclisleri, Kurye İşbirlikçi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Basın Yayın Kültür Yapılanması, Yerel Yönetimler Komisyonu ve Siyasi Partiler vb. alanlarına) yönelik toplam 9 ilde operasyon gerçekleştirilmiştir. KCK/TM sözcüleri ve Terör Örgütünün sözde liderinin talimatları doğrultusunda örgüt adına faaliyet gösterdikleri anlaşılan Şehir yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 151 şüpheliden 90 şüpheli gözaltına alınmış 183 farklı adreste gerçekleştirilen aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirilmiştir.?

Operasyonlara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı tarafından da bir açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı, 8 ilde düzenlenen operasyonda 90 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

?PKK/KCK terör örgütünün deşifresine ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 09.10.2018 günü saat 01:00´de başlayan operasyonlarda; Diyarbakır ilinde 80 şahıs, İstanbul ilinde 3 şahıs, Van ilinde 2 şahıs, Şırnak ilinde 1 şahıs, Şanlıurfa ilinde 1 şahıs, Batman ilinde 1 şahıs, Mersin ilinde 1 şahıs, Mardin ilinde 1 şahıs, olmak üzere 8 ilde toplam 90 şahıs gözaltına alınmı?tır. ?üphelilerin ikametlerinde çok sayıda yasaklı kitap, örgütsel döküman, dijital materyal ele geçirilmiş olup, operasyonlar devam etmektedir.?

HDP´DEN BASIN AÇIKLAMASI

HDP hem operasyonları hem de Öcalan´ın 1998´de Suriye´den gönderilmesini 20 yıl sonra protesto etmek amacıyla Ofis semtinde basın açıklaması düzenledi. HDP´li milletvekillerinin de hazır bulunduğu açıklamaya polis önce izin vermedi. Yapılan görüşmelerin ardından açıklamaya izin verildi. Açıklamada konuşan Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, operasyona tepki gösterdi. Kurtulan, ?Bugün Türkiye´nin dört bir yanından birçok yöneticimiz, evlerinin kapıları kırılarak, çocukların başına silah dayanarak gözaltına alınmıştır. Hem Adalet hem de İçişleri Bakanına şunu sormak istiyorum: evlerin zilini basma imkanı varken, çocukların kafalarına silah dayayarak, evlerin iç kapılarının dahi kırılarak arkadaşlarımızın gözaltına alınmasının emrini verdiniz mi, vermediniz mi?? dedi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı açıklama olaysız sona erdi.

kaynak. voa, internet siteleri

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı