GURME 2017 10-14 MAYIS´TA TÜYAP´TA
GÜNDEM 9.05.2017 10:44:14 457 0

GURME 2017 10-14 MAYIS´TA TÜYAP´TA

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Adana Organize Sanayi Bölgesi, KOSGEB ve Çukurova Fuarcılık A.Ş.

Alagöz: ´´Anadolu mutfağının zenginlikleri Adana´da buluşuyor´´

Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarının tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına önemli bir katkı sağlayacağını belirten TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz; "Çukurova bölgemiz verimli topraklarının yanı sıra yemek turizmi ile de adından sıkça söz ettiriyor. Adanamız kebabı, şalgamı ve içli köftesi ile Türkiye´nin olduğu kadar dünyanın da dikkatini çekiyor. Anadolu mutfağımızın lezzetlerinin bir araya geleceği fuarımızda 5 gün boyunca yöresel lezzet resitali olacak. Doğrudan tüketiciye ulaşmayı amaçladığımız fuarımız Çukurova Bölgemizdeki yemek turizmini canlandırmak için önemli bir adım olacak" diye konuştu.

Tarım ve tarıma dayalı sanayi ile ön plana çıkan Çukurova Bölgesi´nde, bölge nüfusunun büyümesine paralel olarak gıda sektörünün de hızla büyüdüğüne dikkat çeken Alagöz; "Dünya genelinde artan nüfus ile birlikte gıdaya olan ihtiyaç hızla artıyor. Doğal kaynakların kullanımına yönelik dev adımlar atılırken doğal gıda ve yöresel yiyeceklerimizin önemi her geçen gün daha da artıyor. Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarımızda kültürel lezzetlerimizi tanıtırken yemeklerin püf noktaları da usta aşçılar tarafından anlatılacak" dedi.

Alagöz : ´´Fuarımızın büyük ilgi görmesini bekliyoruz´´

Fuarın Çukurova Bölgesinin ekonomi ve yatırımlarına katkı sağlayacağını belirten Alagöz; "Adana´da düzenlediğimiz fuarlar aynı zamanda Çukurova bölgemizin temsilcilerini ve halkı buluşturan önemli noktalarından biri haline de geldi. Fuarımızda katılımcı firmalar ve tüketiciyi bir araya getirerek yoğun bir ziyaretçi bekliyoruz. Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Van başta olmak üzere Türkiye´nin her şehrinden katılımcı firma ağırlayacağız" dedi.

Alagöz; "5 günde 5 ayrı kentin mutfağı tanıtılacak"

Açılışa özel 30 metrelik bir kebap şov yapılacağını duyuran Alagöz, "30 metrelik bir kebap şov yapmaya hazırlanıyoruz. Fuar alanının girişinde kurulacak dev mangalda 20 kişinin işbirliği ile pişirilecek olan kebap, ziyaretçilere ikram edilecek. İlk gün ayrıca ünlü gurme ve yazar Sayın Nedim Atilla fuarımızı ziyaret edecek" şeklinde konuştu. TÜYAP Adana Sahne Mutfağı´nda Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay´ın yöresel yemekleri pişirileceğini de dile getiren Alagöz, ayrıca birbirinden önemli yöresel firmalar yöresel lezzetler sunumlarıyla fuara renk katacağını sözlerine ekledi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı