?GÜN CUMHURİYET´E SIMSIKI SARILIP O´NU KORUMA GÜNÜDÜR?
SİYASET 2.12.2016 15:04:10 334 0

?GÜN CUMHURİYET´E SIMSIKI SARILIP O´NU KORUMA GÜNÜDÜR?

CHP ADANA İL BAŞKANI AYHAN BARUT, AKP´NİN VE ERDOĞAN´IN İSTEDİĞİ BAŞKANLIK SİSTEMİNİN HALKIMIZI VE ÜLKEMİZİ BÖLECEĞİ UYARISINI YAPTI

ADANA´DA DÜZENLENECEK OLAN "TÜRKİYE´Yİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ" MİTİNGİNE HALKIMIZI DAVET EDEN AÇIK MEKTUBUNDA İL BAŞKANI BARUT ŞUNLARI KAYDETTİ:

?Cumhuriyet tarihinin en karanlık döneminden geçtiğimiz bu günlerde Türkiye Cumhuriyeti´ni kurma onuruna sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi, tüm örgütlü yapısıyla birlikte, ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak için sizden, yani halkımızdan aldığı güçle durmaksızın çalışıyor.

14 yıl boyunca Cumhuriyet kazanımlarını ortadan kaldırıp, ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partisi´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına her türlü saldırıyı gerçekleştiren AKP, bugün ?başkanlık? adı altında tek adamlık rejimini yaşama geçirmeye çalışıyor.

AKP ve Cumhurbaşkanının istediği başkanlık sistemi, rejimin değişmesi demektir. Başkanlık,  ülkemizin ve barış içinde yaşayan halkımızın bölünmesi, parçalanması demektir.

Bugüne kadar bölücü terör örgütü PKK, uluslararası dinci terör örgütü IŞİD ve FETÖ´ye her türlü tavizi veren, hatta destekleyen AKP iktidarı, bir yandan insanları farklılıkları üzerinden ayrıştırarak toplumsal barışa da darbe vurdu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise, yıllarca el ele, kol kola yürüdüğü, devlet kurumlarına kendi elleriyle yerleştirip, beslediği Fetullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz´daki darbe girişimi sonrasında, ülke genelinde olağanüstü hal ilan edip halk iradesini yani Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni devre dışı bırakan AKP iktidarı, Cumhurbaşkanının da desteğini alarak, OHAL yetkileriyle çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyeti yıkıp, kendi tek adamlık rejimini kurmak için canla başla çalışıyor.

Kurulduğu günden bu yana mazlumların, mağdurların, haksızlığa ve zulme uğrayanların yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi, 93 yıldır tuttuğu demokrasi ve Cumhuriyet nöbetini tüm engellere rağmen kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Cumhuriyet´in kurucusu ve koruyucusu olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle siz değerli, onurlu, Atatürkçü, çağdaş, laik, demokrat yurttaşlarımızla Cumhuriyetimize sahip çıkmak için alanlarda buluşmaya hazırlanıyoruz.

Cumhuriyetimize, Atatürk´ümüze, şehitlerimize ve değerlerimize sahip çıkmak için ilkini 03 Aralık 2016 Cumartesi günü Saat 14.00´te Uğur Mumcu Meydanı´nda gerçekleştireceğimiz büyük buluşmada, yüzbinlerle birlikte ?Türkiye´yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyetimize sahip çıkacağız? diye haykıracağız.

Darbeye de diktaya da teröre de karşı olduğumuzu her zamankinden daha gür bir şekilde dillendirip daha çok özgürlük, daha çok demokrasi talebimizi dünyaya duyuracağımız mitingimizde sizi de aramızdan görmekten onur duyacağız. Siz yoksanız bir eksiğiz.

Çocuklarımıza yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için gün Cumhuriyete sımsıkı sarılıp, O´nu koruma günüdür.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı