GECE TELEFON EDİLDİ, AKP İSTANBUL İL BAŞKANI BUGÜN İSTİFA ETTİ
SİYASET 9.02.2018 13:10:08 480 0

GECE TELEFON EDİLDİ, AKP İSTANBUL İL BAŞKANI BUGÜN İSTİFA ETTİ

AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, dün gece AKP Genel Merkezi´nden arandığını belirterek, "Genelde çok metine bağlı konuşmam ama tavsiyelere de uyarım. Bugün metine bağlı konuşmamı istedi arkadaşlar" dedi.

AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu  ve "Onurla geldim, onurla ayrılıyorum" ifadesini kullandı.

´DÜN GECE GENEL MERKEZDEN ARADILAR´

Dün gece AKP  Genel Merkezi´den arandığını söyleyerek sözlerine başlayan Selim Temurci, "Bugün çok özel bir gün benim için. Dün gece 11´e çeyrek kala genel merkezden arandığımda dün 8 Şubat´tı. Bugün 9 Şubat. Çok güzel tevafuk. Tam 3 yıl sonra bu buluşmayı bizlere nasip eden Allah´a hamdolsun. Çocuk denecek yaşlardan siyasetin içindeyim. Genelde çok metine bağlı konuşmam ama tavsiyelere de uyarım. Bugün metine bağlı konuşmamı istedi arkadaşlar. Ağırlıklı olarak metine bağlı kalacağım. Ama bazı duygularımı da paylaşacağım" dedi.

Toplantıya çok sayıda partili katılırken, Selim Temurci, görevde olduğu dönemin hayatında çok ayrıcalıklı yere sahip olduğunu söyleyerek, " Ülke tarihinin yazıldığı bir döneme şahitlik ettik.Görevde olduğum dönemi üç döneme ayırabilirim. Birinci dönem yedi haziran ve bir Kasım seçimleri. İkinci dönem 15 temmuz sonrası 16 nisan referandumu Üçüncü dönem ise Cumhurbaşkanımızın ikinci kez partimizin genel başkan olması"dedi.

Bu dönemde AKP  İstanbul İl Başkanlığı teşkilatlarının olağanüstü bir performans sergilediğini söyleyen Selim Temurci, "İki seçim arası yaşanan terör olayları, il başkanlığına yönelik terör saldırı girişiminde İstanbulluların bize verdiği destekle nasıl dik durduğumuzu herkes biliyor. Bizi kucaklayan İstanbul´un her noktasında kapısını, gönüllerini bize açan İstanbullu kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. 15 Temmuz alçak FETÖ terör ihanetini beklemiyorduk. Bu bina direnişin ilk kıvılcımın ilk talimatlarının verildiği merkezlerden biri oldu. Rabbim şahittir İstanbul şahittir biz o gece milletine devletine davasına, liderine sahip çıkmak için sağına soluna bakmadan ben burdayım diyen ilk teşiklat AK Parti İstanbul İl Başkanlığı´dır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yeniden genel başkan olmasıyla yeni bir döneme girildiğini söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Yeni dönem partimize hayırlara vesile olsun. Büyükşehir Belediye başkanımız Kadir Topbaş, görevinden beyefendiliğine yakışan bir şekilde ayrıldı. Makamların değil bu davanın adamı olmak en önemli misyon olmuştur. Onurla şerefle geldiğimiz görevimden hamdolsun, yine büyük bir onurla, itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim. Kırdığımız kardeşlerim olduysa haklarını helal etsinler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a şükranlarını arz eden Temurci, " Cumhurbaşkanımız sadece Türkiye´nin değil mazlumların lideridir. Rabbim ona sağlık sıhhat versin. Başımızdan eksik etmesin." şeklinde konuştu. 

AKP  İstanbul 5. olağan il kongresinde 8 yıldır İstanbul il başkanlığı görevini yürüten Aziz Babuşçu görevi 2015 yılında Selim Temurci`ye devretmişti. Babuşçu, 2007`de görevinden istifa edip Milletvekili adayı olan ve 3 dönem İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüden Dr. Mehmet Müezzinoğlu`nun yardımcısı olan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak bu göreve atanmıştı. Aziz Babuşçu´nun milletvekili aday adaylığı için çekildiği AKP İstanbul İl Başkanlığı´na getirilen isim ise 2015 yılında Selim Temurci olmuştu. 

SELİM TEMURCİ KİMDİR?

1970 yılında Rize Çayeli´nde doğan Selim Temurci, İmam Hatip Lisesi´nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü´nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi´nde ekonomi üzerine tamamlayan Temurci, özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

Köprü Grubu Derneği Başkanlığının yanısıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan Temurci´nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.

 

İHA/HABER MERKEZİ

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı