CHP´DEN SERT TEPKİ: ?TBMM´DE SESİMİZİ KESMEYE KALKARLARSA MEYDANLAR BİZİMDİR?
SİYASET 12.07.2016 15:08:11 305 0

CHP´DEN SERT TEPKİ: ?TBMM´DE SESİMİZİ KESMEYE KALKARLARSA MEYDANLAR BİZİMDİR?

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BURAK, ?TARAFSIZLIK YEMİNİ ETMİŞ CUMHURBAŞKANI´NIN TALİMATIYLA TBMM´DE MUHALEFET ORTAMI YOK EDİLİYOR. BUNUN ADI SİVİL DARBEDİR,? DEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı´nın talimatıyla TBMM İçtüzüğü değişikliğiyle muhalefetin sesinin kesilmesinin amaçlandığını belirterek, "Yasama, yürütme, yargı ve hatta medya tek kişiye bağlanmak isteniyor. Cumhurbaşkanı TBMM´ye talimat veriyor. Tarafsızlık yemini etmiş Cumhurbaşkanı´nın talimatıyla TBMM´de muhalefet ortamı yok ediliyorsa, bunun adı sivil darbedir. TBMM´de sesimizi kesmeye kalkarlarsa, meydanlara iner, halkımızla birlikte demokrasiyi savunuruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Halk TV´de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye´de hukuk ve demokrasi alanındaki gerilemenin doruğa çıktığını kaydeden Budak, Cumhurbaşkanı Erdogan´ın kendine göre ?uyumlu yasama-yürütme-yargı? istediğini ve AKP´nin de bu yönde adımlar attığını söyledi. Budak, ?Bir ülkede yasama, yürütme, yargı ve hatta medya bir kişiye bağlanıyorsa, orada demokrasiden söz edilemez. Bizim konuşacağımız, temel kurum, yegane yer Meclis´tir. Şimdi TBMM´de muhalefetin sesi kesilmek isteniyor. İçtüzük değişikliği talimatını veren Cumhurbaşkanı, yasamayla ilgisi olmayan, tarafsızlık yemini etmiş biri. Yerine getiren AKP. Bunun anlamı AKP devletidir. Muhalefetin halk adına muhalefet yapacağı ortam TBMM´de yok ediliyor. Bunun adı sivil darbedir? diye konuştu. 

MUHALEFET VEKİLLERİNE PERVASIZ MÜDAHALE
Parlamento ve milletvekillerinin itibarsızlaştırılmasına dönük ciddi bir kampanya yürütüldüğünü, TBMM dışında özellikle muhalefet milletvekillerine ?pervasız? müdahaleler yapıldığını kaydeden Budak, ?Son günlerde TBMM dışında milletvekillerimize yönelik bir itibarsızlaştırma gayreti var. Bir milletvekilimiz uçaktan indiriliyor. Bolu milletvekilimizin gözüne ?sık sık dokunulmazlığı´ yok denilerek portakal gazı sıkılıyor. Zonguldak´ta madencilerle görüşmek isteyen vekillerimize polisler engel çıkarıyor Eskişehir´de milletvekillerimiz ve CHP´lilerin yürüyüşü engellenmek isteniyor. Burdur milletvekilimiz ve partililerimizin, AKP´lilerin girdiği bir şenlik alanına girişi engelleniyor. Güvenlik görevlisi ?siz giremezsiniz´ pervasızlığı yapabiliyor. Bu ortamı yaratan AKP´dir? dedi. Budak şöyle devam etti:

?Tüm bunlar karşısında boynumuzu büküp oturmayacağız. Halk bizi hizmet etmek için gönderdiyse, biz bunun gereğini yapacağız. Ben demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların, meslek örgütlerinin, ülkenin rejiminin değiştirilmesine seyirci kalacağını sanmıyorum. Ümitsiz değilim. Halkımızın yüzde 50´sinden fazlası bu gidişe sessiz kalmayacaktır. Biz mücadelemizi yapacağız. Meclis içinde de sesimizi kesiyorlarsa, meydanlar orada. Meydanlar bizimdir. Anayasal hakkımızı, demokratik hakkımızı meydanlarda kullanırız. Meydanlara iner, halkımızla birlikte demokrasiyi savunuruz.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu