CHP SEYHAN İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA GENEL MERKEZ´E ELEŞTİRİLER YÖNELTİLDİ
SİYASET 14.02.2016 14:02:29 365 0

CHP SEYHAN İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA GENEL MERKEZ´E ELEŞTİRİLER YÖNELTİLDİ

Yıllardır yapılmamış olan Danışma Kurulu toplantısı, üyelerin parti politikalarına yönelik eleştirilerine de sahne oldu ? Üyeler üst üste kaybedilen seçimlere rağmen genel merkez yönetiminin aynı çizgide ve aynı kadrolarla yoluna devam ediyor olması

?1 Kasım Seçim Sonuçları ile Partinin başarısını ve geleceğe yönelik görüş ve önerileri değerlendirmek? gündemi le yapılan CHP Seyhan İlçe Örgütü´nün Danışma Kurulu toplantısında söz alan katılımcılar başta Genel Merkez politikaları olmak üzere partinin kimi sorunları hakkında eleştirileri dile getirdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 2019 seçimlerine kadar ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları ve diğer partililerle birlikte uyumlu bir şekilde çalışıp Adana´yı yeniden solun, sosyal demokratların kalesi yapacaklarını söylediği toplantı geniş katılımla gerçekleştirildi.

?TÜRKİYE´Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK PARTİ CHP?

CHP Seyhan İlçe Örgütü´nün Seyhan Kültür Merkezi´nde yapılan ve katılımcıların parti tüzüğüne göre belirlendiği danışma kurulu toplantısının açış konuşmasını CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu yaptı 

1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren Kolcu, Türkiye´nin yeni dünya düzeninin saldırı altında olduğunu belirterek, bunun 1 Kasım seçim sonuçlarına da yansıdığını kaydetti 

Türkiye´yi geleceğe taşıyacak tek partinin CHP olduğunu ifade eden Kolcu, AKP iktidarı döneminde kamu yatırımlarından mahrum bırakılan Adana´nın da cezalandırıldığını söyledi.

Kolcu, ?Kentimizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve kültürel çöküntü ve bu çöküntü altında ezilen, sahipsiz bırakılan yurttaşlarımıza ayrım yapmaksızın sahip çıkmak ve ülkemizin içinde bulunduğu iç ve dış sıkıntılı dönem bizlerin toplumsal sorumluluğunu artırırken, ortak aklı kullanarak başarılı olmayı zorunlu kılmaktadır? dedi.

KURULTAY BİLDİRGESİNE ELEŞTİRİ

Bu arada yıllardır tüzük hükümleri içinde yer almasına rağmen yapılmamış olan Danışma Kurulu toplantısı, üyelerin parti politikalarına yönelik eleştirilerine de sahne oldu. Açılış konuşmalarının ardından Divan tarafından okunan ve 35. Olağan Kurultay kararlarının örgütleri ve partilileri de taahhüt altına soktuğu ileri sürülen 21 maddelik Kurultay Sonuç Bildirgesinin oluşturuluş biçimi konusunda kimi üyeler eleştirilerini dile getirdiler. CHP´nin son yıllara kadar kurultay bildirgelerinin ?tabandan kurultay salonuna kadar taşınan? her konudaki görüş ve önerileri içerdiğini anımsatan konuşmacılar, bu kez genel merkez ile örgüt kademeleri arasında gözlenen kopukluk nedeniyle masa başında hazırlanıp, parti meclisi adaylıklarının yarattığı kulis ortamında gece yarısı oylanıp kabul edildiğine dikkat çektiler. Böyle bir belgenin parti kamuoyunda ve de ülke gündeminde dikkate alınmadığı hususuna dikkat çekilirken, Bildirgenin tüm örgütleri kapsayacak bir yükümlülük haline gelmesi gereğine kuşku düşürdüğüne vurgu yaptılar.

ANAYASA MUTABAKAT KOMİSYONUNA KATILIMA ELEŞTİRİ

CHP Genel Merkezi´nin son yıllarda ülke gerçeklerine, Atatürk ilkeleri ile Altıok´un simgeleştirdiği devrimci, sosyal sorumluluklar taşıyan ideolojisine uygun düşmeyen politikalarla seçim kazanma hesapları yaptığı eleştirisini dile getiren kurul üyeleri, özellikle partinin ekonomi politikalarını oluşturup bunları güven duyulan projeler halinde seçmene sunma sorumluluğu taşıması gereken bir genel başkan yardımcısının MYK´da görev almış olmasını eleştirdiler.

Üst üste kaybedilen seçimlere rağmen genel merkez yönetiminin aynı çizgide ve aynı kadrolarla yoluna devam ediyor olmasının kabul edilemez olduğunu belirten üyeler son olarak oluşturulan Anayasa Mutabakat Komisyonuna katılınıyor olmasını sert dille eleştirdiler. Bu konuda bir üye, ?Yeni Anayasa ile birisinin kişisel diktatörlüğünü ilan etmesine olanak sağlanmak istenirken, bu çalışmaya CHP´nin üye vermesini anlamak mümkün değil,? itirazını dile getirdi. 

AYHAN BARUT: "ADANA´NIN SOSYAL DEMOKRAT İKTİDARA İHTİYACI VAR"

Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı konuşmada, Adana´nın özünde sol, sosyal demokrat bir yapısının olduğunu aktararak  bir erken seçim ya da referandum olmadığı taktirde 2019´e kadar bir seçimin ülke gündeminde olmadığını anımsattı. Bu süreci CHP Adana İl Örgütü olarak iyi değerlendireceklerini dile getiren Barut, ?Hem her an seçim olacakmış gibi ilçe örgütlerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte uyum içinde sahada çalışacağız; hem de 2019´a kadar örgütlerimizle bugünlerde altyapısını hazırladığımız çalışma yöntemlerini yaşama geçirip 2019´da Adana Büyükşehir Belediyesi´ni CHP´li yapıp, ilçe belediyesi sayımızı artıracağız. Genel seçimlerde de Adana´da CHP´yi birinci yapıp milletvekili sayımızı artırarak Adana´yı yeniden solun, sosyal demokratların kalesi yapacağız? diye konuştu.

?ADANA CHP´NİN KALESİ OLACAK?

Adana´nın yerelde de genelde de sosyal demokrat iktidara ihtiyacı olduğunun altını çizen Barut, ?Kimseyi ötekileştirmeden, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, halkımızın acılarını paylaşarak, mutluluklarına ortak olarak, uyumu ve kolektif çalışmayı esas alan örgüt yapımızla Adana´yı yeniden CHP´nin kalesi yapacağız? şeklinde konuştu.

?CHP´Yİ BÜYÜTÜP CUMHURİYETİN VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ?

7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçlarının detaylı bir analizini yapıp, eksiklikleri belirleyeceklerini aktaran Barut, ?Hedefimize milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, ilçe örgütlerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, mahalle temsilcilerimizle, her bir partilimizle,  CHP´ye gönül veren, Cumhuriyet kazanımlarından, Atatürk ilkelerinden yana olan tüm kurum, kuruluş ve yurttaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Hepimiz bir olacağız, ailemizi büyüteceğiz, güçleneceğiz, kişisel çıkarları bir kenara koyup Türkiye´nin geleceği, çocuklarımızın yarınları için el ele çalışacağız ve başaracağız? ifadelerini kullandı

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı