CHP ÖNCÜLÜĞÜNDE ?TÜRKİYE´Yİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ, CUMHURİYETİ KORUYACAĞIZ´ MİTİNGİ
SİYASET 2.12.2016 13:54:13 356 0

CHP ÖNCÜLÜĞÜNDE ?TÜRKİYE´Yİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ, CUMHURİYETİ KORUYACAĞIZ´ MİTİNGİ

CHP´li Bingöl, ?Bütün Adanalı hemşehrilerimizi saat 14.00´te Uğur Mumcu Meydanı´na bekliyoruz. Şimdiden bir heyecan fırtınası Adana´yı kapsamış durumda. Görkemli bir buluşmanın Adana´da gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum," dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yarın Adana´da düzenlenecek "Türkiye´yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız Mitingi" ne ilişkin, ?Cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü bir kez de Adana´da Uğur Mumcu Meydanı´ndan yüksek sesle haykıracaklarını anlatacağız? diye konuştu.

CHP´nin internet sitesinde yer alan duyurya göre,  "Biz sadece organize ettik, alt yapısını hazırladık. Bu büyük buluşma Adanalı hemşehrilerimizin mitingi olacak, CHP´nin değil." Diyen Bingöl, Türkiye´yi birleştiren, bütünleştiren bir anlayışı hayata geçirmek için söz konusu buluşmayı düzenlediklerini aktardı ve  "Türkiye´yi böldürtmeyeceğiz derken birlik ruhunu yeniden ateşlendirmek adına bunu söyledik. Cumhuriyeti koruyacağız diyoruz, Cumhuriyeti korumak hepimizin asli görevi olmalı." ifadesini kullandı.

Bu gerekçeler nedeniyle Adana mitinginin çok ses getirdiğini kaydeden Bingöl, 79 milyonun ortak hasletlerini dile getirdiklerini bildirdi.

Cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü bir kez de Adana´da Uğur Mumcu Meydanı´ndan yüksek sesle haykıracaklarını anlatan Bingöl, şöyle konuştu:

"Diğer yürüyüşlerde ve mitinglerde olduğu gibi partimizi öne çıkarmayacağız. Bu miting tamamen Çukurovalı, yüreği insan sevgisi, yurt sevgisi ile dolu Çukurova insanının katılacağı bir miting olacak. Biz sadece öncülük ediyoruz, düzenleme yapıyoruz. Bu miting bütün Çukurovalıların mitingi olacak. Orada bir kez daha göreceğiz ki bu değerleri koruyan binlerce vatandaş var Türkiye´de. O açıdan Türkiye´de parlamenter demokratik sistemi ve cumhuriyeti korumak adına her vatandaş üzerine düşen grevi yapacak. Bu miting bir yürüyüşler ve mitingler zincirinin devamı. Taksim mitingini yapmıştık, Gündoğdu mitingini yapmıştık, Anafartalar´da köyde bir miting yapmıştık, Ankara´da yürüyüşler düzenledik. Bu da onların devamı. Elbette koşullar elverdiğince bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz."

Türkiye´nin birçok ilinden "Burada da düzenleyin" diye talepler aldıklarını bildiren Bingöl, koşullar el verdikçe, etkinliklerini farklılaştırarak, sürdüreceklerini kaydetti.

Bingöl, "Bütün Adanalı hemşehrilerimizi o heyecanı tatmak adına saat 14.00´te Uğur Mumcu Meydanı´na bekliyoruz. Şimdiden bir heyecan fırtınası Adana´yı kapsamış durumda. Görkemli bir buluşmanın Adana´da gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum." diye konuştu.


"Bu buluşmaya diğer siyasi partiler de dahil mi, davetli mi?" diye sorulması üzerine Tekin Bingöl, "Biz diğer buluşmalarımızda ve yürüyüşlerimizde asla CHP´yi öne çıkararak bir düzenleme yapmadık. Bütün vatandaşlarımız davetli. Hangi siyasi partiyi desteklerse desteklesin, vatandaşlarımızın tamamı davetli." yanıtını verdi.

Bingöl, Adana´daki tüm dernek, sivil toplum kuruluşu ve odalara gerekli davetleri götürdüklerini bildirdi.

Tekin Bingöl, "Biz sadece organize ettik, alt yapısını hazırladık. Bu büyük buluşma Adanalı hemşehrilerimizin mitingi olacak, CHP´nin değil." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı