?ARAŞTIRMA ÖNERGESİ KABUL EDİLİRSE BELGELERİ HEMEN GRUPLARA TAŞIYACAĞIZ?
30.11.2017 16:13:21 370 0

?ARAŞTIRMA ÖNERGESİ KABUL EDİLİRSE BELGELERİ HEMEN GRUPLARA TAŞIYACAĞIZ?

CHP´li Özel, ? İddialar söz konusu olduğunda o zaman CHP´mi doğru söylüyor, AKP mi herkes bunu görecek ve milletin Meclisi bunu araştırcak,? dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ?Önerge kabul edilirse elimizdeki bütün bilgi ve belgeleri gün kapanmadan gruplara birer örneğini ulaştıracağız ve komisyona vereceğiz, komisyon Adalet ve Kalkınma Partisi mi doğru söylüyor, belgeler sahte diyerek yoksa CHP mi doğru söylüyor herkes bunu görecek ve milletin Meclis´i bunu araştıracak? dedi.

Partinin internet sitesinde yer alan duyuruya göre CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM´de basın toplantısı düzenledi. Türkiye için kritik bir haftanın yaşandığına dikkat çeken Özel, AKParti´nin Meclis´i çalıştırmama kararlılığının olduğunu öne sürdü. Man Adası belgelerine işaret eden CHP´li Özel, şöyle dedi:

?Oysa ki CHP´nin takvimi şöyledir; Salı günü grupta Sayın Genel Başkan tarafından belgelerin kamuoyuyla paylaşılması, belgeler hakkında bilgi verilmesi. Çarşamba günü konunun Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından belgelerin sahte olmasıyla suçlanması ile konu hakkında grup önerisi verilmesi, bugün de oylanması. Grup önerisini verdik, önerinin özünde diyoruz ki, belgeler var ve siz bu belgelere sahte diyorsunuz. Bu belgelerin sahte mi gerçek mi olduğunun Meclis tarafından araştırılması. Bu komisyon kurulursa çoğunluk yine Adalet ve Kalkınma Partisi´nde olacak ve tüm partilerin temsilcilerinden bir komisyon kurulacak. Dün HDP benzer bir öneri getirdi, reddettiler. Bugün bu önergenin görüşülebilmesi için elimizden geleni yaptık. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi´nin yeni bir oyunu olmazsa bu önerge oylanacak. Önerge kabul edilirse elimizdeki bütün bilgi ve belgeleri gün kapanmadan gruplara birer örneğini ulaştıracağız ve komisyona vereceğiz, komisyon Adalet ve Kalkınma Partisi mi doğru söylüyor, belgeler sahte diyerek yoksa CHP´mi doğru söylüyor herkes bunu görecek ve milletin Meclis´i bunu araştıracak.?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun partisinin grup toplantısında açıkladığı Man Adası belgeleri hakkında AKP cephesinden üç farklı savunmanın geldiğini aktaran Özel, şöyle konuştu:

?Öyle bir varlık var ki gidişi de olay, gelişi de olay. Soru şu, gelen para ise çok güzel ?gel, gel´ diyoruz biz de işte. Birazcık fazla konuşun ki gelin bakalım, cevap ver şimdi. Bu para sana niye geldi? Faturayı koy, ne sattın? Noterden satış sözleşmesini koy, ne verdin? Ne satılmış? Bir onu koyun bakalım ortaya. Satılan bir şey yok da gelen para varsa satılan milli menfaatlerdir bunu herkes görsün? 

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli birkaç yolsuzluk olayından bir tanesini üstündeyiz, dönüyor bunlar ?zaten o zaman da o işi yapıyorlardı´ diyor. Bunlar bir gezegen gibi dönmektedirler gücün ve paranın etrafında. Ama ortadaki güneş Recep Tayyip Erdoğan´dır. Biri damadı, biri özel kalem müdürü, biri dünürü, biri kardeşi, biri oğlu. Ama hepsi Tayyip Erdoğan´ın bir şeyi?

?Bugün sabah Bozdağ başka bir şey dedi. Ortada belgeler var açıkça söylüyoruz ki bu belgeler Adalet ve Kalkınma Partisi´nin tutumu ne olursa olsun bugün göreceğiz kamuoyuyla paylaşılacak. Sürecin sonunda belgeler bizde durmaya devam edecek böyle bir şey yok. Belgelerle ilgili üç tez var. Aynı anda Bekir Bozdağ diyor ki, bu belgeler sahte. Peki Mahir Ünal kimdir? Hükümetin Sözcüsü diyor ki, bu belgeleri elde bulundurmak suçtur. Bu belgeler sahte ise herhangi kağıtlarsa, bu boş kağıtları elde bulundurmanın neresi suç? Ünal diyor ki bu belgeler ticari sır niteliğindedir, kişinin ticari bilgilerinin saklılığı esasında bunları elde etmek ve bulundurmak suçtur diyor. Mahir Ünal, Bekir Bozdağ´ı tekzip ediyor, Recep Tayyip Erdoğan ikisini birden tekzip ediyor diyor ki bunlar bir ticari faaliyettir, giden para yok, gelen para var.

?KISALTMA BİLE YAPMIŞLAR İNSAN SÖYLEMEYE UTANIYOR?


Esas mesele şu, Salı günü bu belgelerin paylaşılmamış olması çok iyi oldu çünkü belgeye göre pozisyon tutamadılar. Şimdi biz Salı günü giden para söylesek başka bir şey söyleyecekler, gelen kısmını söylesek başka bir şey söyleyecekler. Soruyoruz, diyoruz ki bir hepimizin ismini bile sizden öğrendiği bu Man Adasında ne işiniz var? Bir vergi cennetinde Cumhurbaşkanının eniştesinin, kardeşinin, dünürünün, eski özel kalem müdürünün? Özel kalem müdürüm değil diyor ya düğününde şahitlik yaptı eski özel kalem müdürüm diye kendi gazetelerinde çarşaf çarşaf haber var tekzip de etmemişsin gazeteleri? Şimdi bunların Man Adasında ne işi var? Bunlar BUMERZ diye bir şirket kurmuşlar, Burak´ın ?BU´su, Mustafa´nın ?M´si, Erdoğan´ın ?ER´i, Ziya´nın ?Z´si BUMERZ. Gemi alıyorlar, gemi satıyorlar, vergi cennetlerine gidip konuyorlar, hafifleyip kalkıyorlar bunların hepsinin, kısaltma bile yapmışlar ya. İnsan söylemeye utanıyor.

?BUMERZ DİYE BİR ŞİRKET VAR VERGİ CENNETİNDEN CENNETİNE UÇUYOR?

Kendisi diyor ki bunlar ticaret yapan adamlar. (1998 yılını kastederek) Burak Erdoğan 8 yaşında ilkokul öğrencisi kısa pantolonlu. Ziya İlgen öğretmen, mal varlığında öğretmen maaşından başka hiçbir şey yok. Mustafa Erdoğan tornacı. Osman Ketenci İstanbul´da taksici. Mustafa Gündoğan çaycıydı. Bu adamların baş harflerinden BUMERZ diye bir şirket var vergi cennetinden cennetine uçuyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli birkaç yolsuzluk olayından bir tanesini üstündeyiz, dönüyor bunlar zaten o zaman da o işi yapıyorlardı diyor. Bunlar bir gezegen gibi dönmektedirler gücün ve paranın etrafında. Ama ortadaki güneş Recep Tayyip Erdoğan´dır. Biri damadı, biri özel kalem müdürü, biri dünürü, biri kardeşi, biri oğlu. Ama hepsi Tayyip Erdoğan´ın bir şeyi.

?CEVAP VER ŞİMDİ?

Öyle bir varlık var ki gidişi de olay, gelişi de olay. Soru şu, gelen para ise çok güzel ?gel, gel´ diyoruz biz de işte. Birazcık fazla konuşun ki gelin bakalım, cevap ver şimdi. Bu para sana niye geldi? Faturayı koy ne sattın? Noterden satış sözleşmesini koy ne verdin? Ne satılmış? Bir onu koyun bakalım ortaya. Satılan bir şey yok da gelen para varsa satılan milli menfaatlerdir bunu herkes görsün.?

?ZAMAN AŞIMINA UĞRADI 2016´DAKİ İŞLER?

Man Adası ile 2012´de imzalanan vergi konularında bilgi değişimi anlaşmasına atıfta bulunan Özel, beş yıl sonra anlaşmanın kanunlaştığına dikkat çekerek, ?Bu anlaşma beş yıl beklemeseydi 2011´de yapılan hareketler 2016´nın sonunda vergi açısından zaman aşımına uğramayacaktı. Zaman aşımına uğradı 2016´daki işler. 2017´de zaman aşımı olduğu için bu anlaşmayı getirdiniz? dedi. Man Adası anlaşmasının yürürlükte olduğunun altını çizen Özel, MASAK´ın bu anlaşma çerçevesinde söz konusu iddiaları incelemesini istedi.

?ELİN ALMANI ÇATIR ÇATIR ÇALIŞIYOR?

Almanya Polis teşkilatının Malta Belgelerini 5 milyon avro ödeyerek satın aldığını ve incelemeye başladığını ifade eden CHP´li Özel, ?Elin Almanı çatır çatır çalışıyor, neden? Alman hükümeti ortaya çıkan bu belgelerle geçmişte uğradığı bir zarar var mı diye?? dedi.

?REZALET YAŞANIYOR?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ´a seslenen Özel, ?Sen Adalet Bakanlığı makamını uzun süre işgal etmiş bir adamsın, Adalet teşkilatının da tamamını FETÖ´ye emanet ettiğin biliyoruz da ama şunu söylerler, savcıların resen soruşturma açma görevi vardır. Grup toplantısı bütün Cumhuriyet Savcıları için ihbar niteliğindedir. CHP olarak kamuoyuyla belgeleri paylaştığımızda onu dosyaya katmak Cumhuriyet Savcılarının görevidir. Dünyada hiçbir hükümetin oturduğu yerde duramayacağı bir rezalet yaşanıyor. Cumhuriyet Savcıları takip ediyorlar, Bozdağ da diyor ki, ?Götür savcıya ver´ savcı bunu ihbar kabul edecek, bunların peşine düşecek. Ama kimse merak etmesin bu savcılar bu kadar durursa, illa dürtmek gerekiyorsa gider biz dürteriz onu? diye konuştu.

?BELKİ YARIN BELKİ YARINDAN DA YAKIN?


CHP´nin bugün araştırma komisyonu kurulması yönünde bir önerge vereceğini kaydeden CHP´li Özel, ?Recep Tayyip Erdoğan mı doğru söylüyor? Kemal Kılıçdaroğlu mu doğru söylüyor? Meclis araştırsın diyeceğiz. Bir kez daha evet oyu verirlerse belgeler direkt ellerinde. Hayır oyu verirlerse bu komisyonu kurmanın ayıbını taşıdıkları sürece onun sorumluluğu sırtındadır. Yarın ya da hafta sonu Parti Sözcümüz Bülent Tezcan´ın basın toplantısı ile belgeleri merak eden herkesin merakı tatmin olmuş olacak. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi dört bakan konusunda yaptığı yanlışı bir kez daha tekrar edecekse dönsün gelsin bugün tekrar hayır oyu versin. Evet oyu vermek bu pislikten arınmak için önemli bir adımdır onu söylüyoruz? dedi.

?TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ REZİL OLUYOR?

ABD´de görülen Rıza Sarraf davasına değinen Özel, şöyle konuştu:

?Hakan Atilla dedi ki, ?Genel Müdür Süleyman Aslan arsızca rüşvet alıyordu ben bile utanıyordum´ peki bunu söyleyen Atilla´nın avukatı kim? Avukatını Türkiye Cumhuriyeti devleti tuttu. Türkiye Cumhuriyeti devletinin parasını ödediği avukat Süleyman Aslan´ın aldığı rüşvetin belgesini sunuyor. Hazineden ücreti ödenen bir avukat rüşveti itiraf ediyor. Kumpas varsa bu ülkeye kurulan kumpası kuran kim? Bir kumpas varsa ortada Türkiye Cumhuriyeti devleti rezil oluyor.

MİLLETÇE UTANIYORUZ

15 gün önce nota verdiğimiz Zarrap Zafer Çağlayan´a 45-50 milyon avro rüşvet verdiğini itiraf ediyor. Buna Kumpas diyeceksiniz ama avukat çıkıyor 2.5 milyon liralık dekont koyuyor jürinin önünde, Çağlayan´ın kardeşine ödenen bir para ile ilgili. Zafer Çağlayan bu para için kardeşimin mal bildirimi yapma zorunluluğu yok diye cevaptan kaçmıştı soruşturma komisyonundan. Adalet ve Kalkınma Partisi´ne çağrımızdır, delil durumu değişmiştir. Bugün itibariyle Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış, yeniden Meclis tarafından kurulacak bir soruşturma komisyonunda yeni delil durumu değerlendirilerek hızla sorgulanmalı ve Yüce Divan yolu parlamento tarafından açılmalıdır. Bunu iktidar partisi yaparsa yapar. Geçen sefer yapmadılar rezil olduk. Yüce Divan´da FETÖ´cü mü var şu anda? İki tane vardı aldık diyorsunuz. Şu anda bu Anayasa Mahkemesi´ne güvenmeyeceksiniz nereye güveneceksiniz? Türkiye´yi gaflet halinizle rezil ettiniz, milletçe utanıyoruz.?

KUMPASINLA GEL SANA TESLİM OLMAYACAĞIZ


84 CHP milletvekili hakkında Meclis´e yakın zamanda fezleke yollandığını açıklayan Özel, ?Bu muhalefete tam saha prestir. Salı günü biz bunları söylerken, Çarşamba günü 84 bir anda milletvekilimizin dokunulmazlığı kaldırılsın. FETÖ´nün eline topu emanet edenler bugün yargı yetkisini bir başkalarının eline emanet etmişler CHP´nin üzerine kumpasınla gel sana teslim olmayacağız? dedi.

KUMPAS BİZE KUMPAS

?Bakanları yargılayalım, komisyonu kuralım, belgeleri tetkik edelim eyvallah? diyen Özel, bir kumpas varsa onun CHP´ye kurulduğunu belirterek, ?Bu belgeler sahte çıksa biz bittik. Ama biz belgelerin hava gibi, su gibi, deniz gibi gerçek olduğunu biliyoruz. Bir kumpas çıksa kumpas bize kumpas. Kurun komisyonu bakalım hep beraber? değerlendirmesinde bulundu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı