?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN KABULÜ TÜRKİYE İÇİN  SONUN BAŞLANGICI OLUR?
SİYASET 6.01.2017 18:29:00 270 0

?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN KABULÜ TÜRKİYE İÇİN SONUN BAŞLANGICI OLUR?

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ?Getirilmek istenilen başkanlık sistemi herkes için, ulusumuz ve Türkiye için bindiğimiz dalı kesmek olacaktır. Bu anayasa değişikliğinin öncelikle TBMM´den geçmemesi için Anayasa ve TBMM iç tüzüğünün sınırları içer

Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığı, partili cumhurbaşkanına bağlandığı bir Başkanlık sisteminin Dünya´nın hiçbir yerinde olmadığını vurgulayan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ?Hitler de böyle gelmişti. Bu getirilmek istenen Anayasa, diktatör olarak nitelendirdiği Esad´ın Suriye Anayasa´sından alınmıştır.  Meclisi de kendisi belirlemektedir. Kendisine OHAL ilan etme ve olağanüstü yetkiler kullanma olanağı verilmektedir. Ulusumuz için bu sürekli OHAL  içinde yaşama anlamına gelecektir. Böyle bir rejimin adı da  faşizmdir? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş gazetemizi ziyaret ederek Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir ile gündemi değerlendirdi. Özdiş, başkanlık sisteminin Türkiye için sonun başlangıcı olacağını belirterek, ?Başkanlık sistemi bindiğimiz dalı kesmek olacaktır. Bu yasa değişikliğinin öncelikli TBMM´den geçmemesi için Anayasa ve TBMM iç tüzüğünün sınırları içerisinde gövdemizi, başımızı ortaya koyacağız? dedi.

Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığı, partili cumhurbaşkanına bağlandığı bir Başkanlık sisteminin Dünya´nın hiçbir yerinde olmadığını vurgulayan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ?Hitler de böyle gelmişti. Bu getirilmek istenen Anayasa, iktidarın diktatör olarak nitelendirdiği Esad´ın Suriye Anayasa´sından alınmıştır.

 

Getirilen yeni tür rejimde cumhurbaşkanı Meclisi de kendisi belirlemektedir, Yargı erkini de kendisi oluşturacak güce sahip olacaktır. Böyle bir Türkiye´de hiç kimse mutlu olmayı ve güven içinde yaşamayı beklememelidir.?

 

Bu sistemin hayata geçmemesi adına siyasal görüş, inanç farklılığı dikkate alınmadan  herkesin tavır koyması gerektiğini ifade eden Özdiş, ?Aksi takdirde bu değişiklik Türkiye için sonun başlangıcı olacaktır. Bu sistem gelirse, siyasi düşüncesi, inancı ve etnik kökeni ne olursa olsun hiç kimsenin  yarınlar  için hiç bir şansı kalmayacaktır? diye konuştu.

 

Özdiş, bu değişiklik kabul edildiği takdirde ileride bugünkü anlamda bir parlamentonun dahi söz konusu olmayacağına vurgu yaparak, ortaya çıkacak rejim değişikliğinin yarattığı tehditlerin iyice kavranması gerektiğini anımsattı. Bu çerçevede TBMM genel kurulunda mevzuatın öngördüğü biçimde ?gizli oylama´nın gereği neyse onu izleyip yerine getirmek için her türlü dikkati gösterip bunu sağlama adına çaba sarf edeceklerini söyleyen Özdiş, hangi siyasal görüşten olurlarsa olsunlar TBMM´deki milletvekillerinin de bindikleri dalı kesmeyeceklerine inandığını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı