AKŞENER PARTİSİNİN MERSİN MİTİNGİNDE KONUŞTU
SİYASET 24.03.2019 18:09:50 600 0

AKŞENER PARTİSİNİN MERSİN MİTİNGİNDE KONUŞTU

AKP Genel Başkanı Erdoğan´I eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı halka hitaben, ?İşsizliği bile bile yapıyorlar. Sizlerin muhtaç, çaresiz olmasını istiyorlar,? dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Mersin mitinginde Gültekin Uysal, Burhanettin Kocamaz ve Ayfer Yılmaz´a teşekkür ederek sözlerine başladı ve    ?Bugün burada bir irade var. Arslanköy´ün, sandığın üzerine oturup kilometrelerce yürütülen analarımızın kızları burada. Müfide İlhan Hanımefendi´nin kızları burada. Atatürk´ün kızları, oğulları, kardeşleri burada? Toroslar´da bir tek Yörük çadırı varsa ve o çadırda duman tütüyorsa, biz buradayız. Burhanettin Kocamaz´a kurulan kumpası, sırtımıza vurulan hançeri Ayfer Yılmaz´a destek vererek çıkaracaksınız,? diye konuştu.

 ?50 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Erdoğan beni Mehmet Cengiz ile karıştırdı. Ne bulursan al. Emekli maaşımı alabilirsin. Buyur, hayırlı olsun,? diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

? Mersinliler, Cumhurbaşkanının terörist dediği domates, biber yetiştiricisi çiftçiler nasılsınız? Cumhurbaşkanının ?türedi´ dediği EYT´liler nasılsınız, iyi misiniz? Bir ittifaka illet, zillet diyen o dilin sahibi, ben halkıma terörist der miyim diyor. Dedin kardeşim, dedin. Tank Palet Fabrikası´nı 50 milyon dolar için Katarlılara peşkeş çeken bir zihniyet bu. Bana, ?Güya hanımefendi´ dedi. Bunu da ilk kez Sayın Erdoğan´dan duydum. Her seçime giderken bir düşman bulur. Bu defa bulduğu düşmana kafayı tosladı. Senin korktuklarından korkmayan Meral Akşener, senden mi korkacak? Sen hançer sokabilirsin. O hançeri bu Yörük çocuğu Burhanettin Kocamaz, Ayfer Yılmaz´ın desteği ile çıkardı.?

?Bu savaş hali nedendir, diye sormalıyız. Neden? Çünkü ekonomi berbat. Buradan 7 milyon işsiz kardeşime sesleniyorum. Sizin dertlerinizi konuşmamamız için savaş diliyle saldırıyor. Yeni düşman benim. Hadi oradan! Hangi hükümet olursa olsun, Mersin´e yatırım yaparlardı. 15-20 sene önce Mersin´e gelen kardeşlerimin çocukları da işsiz. İnşaatta çalışanlar işsiz. Esnaf siftah yapamadan dükkanı kapatıyor. Çifti 6,5 liraya kullandığı mazotu, yat sahipleri ÖTV ödemeden kullanıyor. Ürettiği ürünü satamayan bir çiftçi Türkiye açısından yaradır. Bunların bu işi isteyerek, bilerek yaptığını da biliyoruz. Nihat Zeybekçi´den Sırp bakan gelmiş oy istemiş. Hem Aliya İzzet Begoviç´i anacaksın. Ondan sonra Sırbistan´dan 5 bin ton et ithal edeceksin, Boşnak kardeşlerini unutacaksın. Mübarek olsun. Senin hayvan yetiştiricinin her şeyi pahalı olacak. Sonra yetiştiricinin pahalı üretim yapmasından şikayet edeceksin. İşsizliği bile bile yapıyorlar. Sizlerin muhtaç, çaresiz olmasını istiyorlar. Kandil ile sözleşme imzalamışım, Temel Karamollaoğlu ile birlikte. Hadi oradan be!?

?Her seçimde değişmeyen tek şey Sayın Erdoğan´ın iftiraları. Ama bugün kanka oldular. Birbirlerine söyledikleri şeyleri, tekrarlamaya terbiyem müsait değil. Arkasından küçük ortak Bahçeli çıktı, ?Beka yok, 5 harfliler var´ dedi. Buradan soruyorum, Mustafa Kemal´in Kemal´i, İsmet İnönü´nün İsmet´i, Kazım, Fevzi kaç harfli, bir sayın bakalım.?

Sayın Erdoğan, işsizleri unuttu. 82 puanla mülakatta elenen çocukların yerine 55 puanla atanan çocukları unuttu. Bu kul hakkıdır. Kimsenin muhtar olamaz, dediği zamanda önce başbakan oldu. Yetmedi Cumhurbaşkanı oldu. O da yetmedi Cumhurbaşkanı oldu. Bütün bunların kaynağı milli iradedir. Bugün Mansur Yavaş´ı tehdit ediyorsa, Meral Akşener´i hapis ile tehdit ediyorsa milli iradeye ihanet etmiştir. Gençlerimize, EYT´lilere, 3600 ek gösterge ile polislere, memurlarımıza ihanet etmiştir. Huzurlarınızda söylüyorum. Sayın Erdoğan yalan konuşuyorsun. Tencere yanıyor. İşte bunları konuşturmamak için hepimizi PKK´lı yaptı. Ama Oslo´daki cıvıklığı sen yaptın Erdoğan. Habur rezaletini yapan kişisin Erdoğan. Sen Türk Milleti´nin bir bölümüne terörist dedin, inkar etme. Ama Mersinli sana sandıkta gereken cevabı verecek.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu