?AKP İKTİDARI EĞİTİM SİSTEMİNİ LAİKLİKTEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR?
SİYASET 4.07.2016 16:01:39 263 0

?AKP İKTİDARI EĞİTİM SİSTEMİNİ LAİKLİKTEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, AKP iktidarının hazırladığı yeni milli eğitim müfredatında Cumhuriyet tarihinin Atatürk´süz anlatılmaya çalışıldığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, AKP iktidarının eğitim sistemini siyasetin arka bahçesi olarak gördüğünün altını çizerek, iktidarın eğitim sistemini laiklikten uzaklaştırmaya çalıştığını vurguladı. Karabıyık, AKP iktidarının hazırladığı yeni taslak müfredatta cumhuriyet tarihinin Atatürk´süz anlatılmaya çalışıldığını söyledi.

İktidarın terörle mücadeledeki başarısızlığını CHP´ye fatura etmeye çalıştığını belirten İl Başkanı Ayhan Barut da CHP´nin teröre karşı duruşunun açık ve net olduğunu kaydetti. Barut, ?Hiçbir CHP´li AKP´nin baskı ve sindirme politikalarına boyun eğmeyecek? dedi.

Seyhan Kültür Merkezi´nde yapılan CHP Adana İl Örgütü Danışma Kurulu Toplantısına katılan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık AKP iktidarının eğitim sistemini siyasetin arka bahçesi olarak gördüğünü ve eğitim sistemini laiklikten uzaklaştırmaya çalıştığını söyledi. AKP´nin eğitim sistemi konusunda aldığı kararların merkezinde çocukların ve gençlerin maksimum faydasının düşünülmediğini dile getiren Karabıyık, AKP iktidarının sadece kendi ideolojisine göre geleceği şekillendirebileceği bir eğitim sistemi kurguladığını kaydetti.

?KENDİ İÇLERİNDE PARALEL BİR YAPI YARATTILAR 

Karabıyık, ?Maarif vakıflarını kurdular. Güya paralel yapıyı önleyeceklerdi, ama kendi içlerinde bir paralel yapı yarattılar. Milli Eğitim Bakanlığının bütün sorumluluklarını vakıflara aktardılar ve denetleme yetkisi bile koymadılar. Bunlar anayasanın 4 maddesine ve her şeyden önce anayasayla koruma altına alınan Tevhidi Tedrisat kanununa aykırı? diye konuştu.

?ATATÜRK´ÜN ADINI ANMADAN CUMHURİYET TARİHİNİ ANLATACAKLAR?

İktidarın milli eğitimin müfredatını da değiştirme yönünde adımlar attığına işaret eden Karabıyık, iktidarın hazırladığı taslak müfredatta Atatürk´süz bir Cumhuriyet tarihinin anlatılmaya çalışıldığını söyledi.

?KÜÇÜK BEYİNLERİ DE YIKAMAYA ÇALIŞIYORLAR?

Karabıyık, ?Aynı tarih konuları içerisinde Amerikan iktisat tarihi, IMF geçiyor ama Atatürk´ün adını anmadan cumhuriyeti anlatıyorlar. Sadece müfredatı değiştirmekle kalmıyorlar, değerler yönetimi ve sıbyan okulları adı altında küçücük beyinleri de yıkamaya, aileleri etkilemeye çalışıyorlar. Herkes çocuğunu istediği eğitimle okutabilmeli. Bunları söylediğimiz zaman ?CHP imam hatiplere karşı´ diyorlar. Oysa İmam Hatip Liselerini Türkiye´de oluşturan CHP´dir. Bizim dediğimiz ise ?Nerede ne kadar ihtiyaç varsa o kadar açılmalı´ ama vatandaşın gözünde dini kullanarak bizi böyle göstermeye çalışıyorlar. Bunu mecliste de kentte de en küçük ücra köyde de yapıyorlar? şeklinde konuştu.

?MAARİF MÜFETTİŞLİĞİ KALDIRILIYOR?

İktidarın maarif müfettişliğini de kaldırmaya hazırlandığını aktaran Lale Karabıyık, şöyle devam etti:

?Maarif müfettişleri, suçsuz olan öğretmenler ve okul müdürleri, müdürlükten indirildiğinde ya da görev değişikliği yapıldığında dik durmuşlardı. İşte şimdi bunun cezası olarak maarif müfettişliği kaldırılıyor. İçlerinden sadece 500 tanesi özel mülakatla bakanlık müfettişi haline getiriliyor. Kurdukları maarif vakıflarına eğiticilerin eğitimini teslim ediyorlar. Oysa eğiticilerin eğitimi üniversitelerde yapılır ama bunu bile o vakıflara teslim ediyorlar. Çocukları vakıflara teslim ediyorlar. İşte Karaman olayında hep birlikte yaşadık. AKP, çocuklar yerine vakıfları koruyor ve kendi ideolojilerine hizmet edecek bir yapıyı tesis etmeye çalışıyor. İktidar partisi, sizin ya da çocukların ya da kadınların ya da köylülerin, işçilerin, sorunları var diye düşünmüyor. Sadece gelecekte kurmak istedikleri o laik düzenden uzak ideolojik yapıyı ve bunu sağlayabileceği alt bileşenleri düşünüyor.?(HABER MERKEZİ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı