ADANA BARO BAŞKANI AV. KÜÇÜK:
GÜNDEM 10.03.2017 10:14:42 456 0

ADANA BARO BAŞKANI AV. KÜÇÜK:"GECİKMİŞ ADALET ADALET DEĞİLDİR."

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Gezi olayları sırasında (16 Haziran 2013) başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan´ın (11 Mart 2014) 3.ölüm yıldönümü nedeniyl

Davanın görüleceği İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinin tensip kararı ile Berkin Elvan´ın ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen F.D. hakkındaki davanın ilk duruşmasının 6 Nisan 2017 tarihinde ve İstanbul Adalet Sarayı Büyük Salonunda görülmesine karar vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcıları tarafından hazırlanan 11 sayfalık iddianamede, Berkin Elvan´ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan ?müşteki?, polis memuru F.D. ise ?şüpheli? olarak yer alıyor.

Av. Küçük, çocukluğunun en güzel günlerinde, ekmek almak için evinden çıkan 15 yaşındaki Berkin Elvan´ın kolluk terörüne kurban verilmesinin halen üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

?HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK?

Av. Küçük, ?Olayın meydana geldiği tarihten itibaren yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen hala bir duruşma dahi yapılmaması ülkemizin hukuk ve yargı sisteminin yavaşlığını, ağırlığını, olaya ve kişiye göre hareket edildiğini göstermektedir. Gecikmiş adalet adalet değildir. Bilhassa toplumda infial ve derin üzüntü yaratan bu olayda bu kadar gecikilmesi asla kabul edilemez. Ayrıca dönemin yetkililerin en üst ağızdan polise en ağır müdahaleyi yapmak üzere yetkiyi kendilerinin verdiklerini söyleyenlerin, bu kanunsuz ve hukuksuz emri uygulayarak insanları öldürenler, amirler ve polis memurlarının soruşturulmama, etkin bir soruşturma yapılmaması, sadece tek bir polis memuru üzerinden gidilmesi asıl faillerin sorumluluklarını hiçbir zaman sona erdirmeyecektir. Adalet er yada geç bir gün mutlaka tecelli edecektir, buna olan inancım tamdır. Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır.? dedi.

?BERKİN´İ RAHMET, ÖZLEM VE SEVGİYLE ANIYORUM?

Av. Veli Küçük sözlerini ?Çocuklarımızın, gençlerimizin öldürülmediği, annelerin ağlamadığı, hukuk devletinin ve demokrasinin siyasi iktidarlar, kamu görevlileri tarafından içselleştirildiği ve işletildiği bir ülke özlemiyle; Berkin çocuğumuzu rahmet, özlem ve sevgiyle anıyorum? diyerek tamamladı.

OLAYLA İLGİLİ GELİŞMELER.

Polis memuru F.D.´nin ?olası kastla adam öldürmek? suçundan cezalandırılması talep edilen iddianamede, hakkında soruşturma yürütülen 42 şüpheli polis hakkında takipsizlik kararı verilmişti. İddianamede, soruşturma aşamasında alınan bilirkişi ve Adli Tıp Kurumu raporları, görüntü çözümleri ve tanık beyanları yer almakta. Şüpheli F.D.´nin ifadesinde, ?Olay günü Okmeydanı´nda görevlendirildim. Görevim gereği ZET denilen silah bendeydi. Sadece trafiği kapatmaya çalışan gruplara müdahale ettik. Olay yerinde ZET silahı kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum? dediği öğrenildi.

16 KİLOYA KADAR DÜŞMÜŞTÜ

Gezi olayları sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde Berkin Elvan, polisler tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Ailesi olayın Berkin Elvan´ın ekmek almaya giderken yaşandığını söylemişti. 269 gün boyunca komada kalan Elvan, 11 Mart 2014´te 16 kilo olarak yaşamını yitirmişti.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı