AB´YE ?İLERİ GİDERSENİZ MÜLTECİLERE SINIRLARI AÇARIZ!´ UYARISI
SİYASET 25.11.2016 14:01:11 352 0

AB´YE ?İLERİ GİDERSENİZ MÜLTECİLERE SINIRLARI AÇARIZ!´ UYARISI

Erdoğan Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile müzakereleri geçici olarak dondurma kararını eleştirdi ve Avrupa´nın insanlığa hiçbir zaman dürüst davranmadığını belirterek, "Daha ileriye giderseniz sınır kapılarını açarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM tarafından düzenlenen Adalet ve Kadın kongresi´ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AP´nin Türkiye ile müzakerelerin dondurulması ile ilgili kararına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye, Irak, Afganistan, Libya ve Somali gibi ülkeler yaşanan çatışmalara değinerek, "Çıkar kavgaları ve mülteci tehdidi boyutuyla dünyanın gündemine geliyor. Eğer mülteci sorunu olmasa dünyada bu ülkelerin gündeme gelme ihtimali neredeyse yok. Şu anda aylan bebek ardından ümran bebek yer aldı . Sadece Türkiye´de üç milyonu aşkın mülteci var. Sorun sadece aylan bebek mi sadece ümran yavrumuz mu dünyada şu anda milyonlarca aylan bebek şefkat merhamet bekliyor onlara yönelik bir adım var mı yok. Atılan adımı söyleyeyim Türkiye AB´ye girsin mi girmesin mi mi atılan adım. Atılan adım bu. Niye Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar gelmişler bir araya 30 kırk kişi verilen bildiriye hayır diyor diğer 400 kişi evet diyor. topunuz evet dese ne yazar . Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız insanlığa doğru bakmadınız. Aylan bebekler sahile vurduğu zaman siz almadınız. Üç buçuk milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz, verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule´ye 50 bin mülteci dayanınca Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız dediniz. Daha ileriye giderseniz bu sınır kapılarını açarız. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar" dedi.

?YETTİ BU ALDATMACA?

 ?Dünya 5´ten büyüktür? sözünü yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 700 milyonluk Müslüman kitlesinin Birleşmiş Milletler´de (BM) temsil edilmediğini söyledi.

Erdoğan, ?Diyoruz ki; 196 ülkenin BM Güvenlik Konseyi´nde temsil edilmediği bir BM, adaleti tesis edemez. Onun için de bir aldatmaca var, beş daimi üye on beş geçici üye. Yetti atık ya, yetti bu aldatmaca. Biz diyoruz ki Ey beş tane daimi üye, gelin artık deyin ki "BM´nin reforme edilmesi lazım, yeniden güncellenmesi lazım" 20 daimi üye mi yaparız 25 daimi üye mi, bilemiyorum geçici üye falan olmayacak? şeklinde konuştu.

 KILIÇDAROĞLU´NA ZAVALLI NİTELEMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadem Kadın Kongresi´ndeki konuşmasında Avrupa Birliği´nin yaptırımlarda bulunma ihtimali konusunda Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na sert çıkışta bulundu. Erdoğan konuya ilişkin şöyle konuştu "Ne yazık ki ülkemdeki ana muhalefet partisinin başındaki bu bir yaptırımdır bunu başka yaptırımlar takip edecektir diyerek tehdit ediyor.... Zavallıya bak. 53 yıldır bu ülkeye Avrupa Birliği´nin kapısını açmayanlar yaptırım mı uyguluyor? Eğer yaptırım uyguluyorlarsa ne oldu? Battık mı, bittik mi çöktük mü? dimdik durduk. Bizi bu tür yaptırımlar çökertmez." ifadelerini kullandı.

?CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ GENİŞ MUTABAKATLA GERİ GELECEK?

?Cinsiyetten kaynaklanan haksızlık ve adaletsizlik dönemler ve toplumlar üstü sorun olarak karşımıza çıkıyor. Adaletsizlik erkek sözkonusu olunca emeğin sömürüsü olarak gerçekleşirken, kadınlar olunca farklı şekilde ortaya çıkıyor,? Diyen Erdoğan şöyle konuştu:

 ?Evdeki mesaisi görmezden geliyor, işyerinde ayrımcılığa uğruyor. Bir de modern kadın protipi imajına uyma baskısı ekleniyor. Örf, adet, töre denilerek bu dönem kurumsallaştırılmaktadır. Geçtiğimiz 14 yılda çok ciddi mevzuat düzenlemelerini hayata geçirdik.

Kadın meselesi, son günlerde yoğun bir şekilde öne çıktı. Dikkatimi çeken bu kanun değişikliği teklifinin özenli hazırlanmadığını ve istismara açık olduğunu gördüm. Hükümetimize, Meclisimize ve hatta toplumumuza, bu yasanın daha geniş mutabakatla ele alınmasını tavsiyet ettim. Hükümetimiz de geri çekilmesini kararlaştırdı. Geniş mutabakatla yeniden parlamentomuza gelecektir.

Siyaset mekanizması elbette sorun çözme yeridir. Ülkemizde yasaların izin verdiği yaşın altında evlilikler söz konusuysa çözümü için gereken adımlar mutlaka atılmalıdır. Öncelikle toplumda bu yönde anlayış değişikliğini yerleştirmek gerekiyor. Bu görev de hükümet ve devletle tüm STK´lara, medyaya ve ailelere düşüyor. Örflerde, adetlerde, geleneklerde kadının istismarı için ne varsa, bunların aykırı unsurlar olduğuna inanıyorum. Yasama, yürütme ve yargı organlarının her türlü çabayı göstermesi şarttır. Kadınlarımıza yönelik adaletsizlik konusunda ilkelerin doğru konulmasını bekliyorum.

Suriye, Irak, Afganistan, Libya, Somali gibi ülkelerde yaşanan çatışmalar, uygulanan zulüm sadece çıkar kavgaları ve mülteci tehdidi bakımından dünyanın gündemine girebiliyor. Mülteci sorunu olmazsa, bu insanların dramı dünyada gündeme gelme ihtimali neredeyse yoktur.

Kapaklarda Aylan bebek, Ümran bebek yer aldı. Sadece Türkiye´de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu, dünyanın değişik yerlerinde mültecilerin olduğu yerlerde sorun sadece Aylan bebek, Ümran bebek midir? Dünyada milyonlarca Aylan, Ümran bebek şefkat, merhamet bekliyor. Onlar için atılan adım var mı; yok! Sahra üstü, sahra altı milyonlarca kadın, çocuk çözüm bekliyor, atılan adım yok.?

 (İHA/HABER MERKEZİ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli