CHP YÜREĞİR´DE İSMET YÜKSEL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
SİYASET 19.11.2015 13:22:21 2717 0

CHP YÜREĞİR´DE İSMET YÜKSEL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Adana´da CHP Merkez Yüreğir İlçede 2 adayın başkanlık için yarıştığı kongrede Başkanlığa İsmet Yüksel seçildi.

Yüreğir´de yapılan CHP Yüreğir ilçe kongresinde atama ile bu göreve getirilen İsmet Yüksel ile Avukat Volkan Hüseyin Ertem arasındaki yarışa sahne oldu.
Seçimlere geçilmeden her iki aday da kongreye hitap ederek görüş ve düşüncelerini delegelerle paylaştılar. Yapılan seçimin sonucunda, 400 delegesi bulunan Yüreğir´de İsmet Yüksel 255 oy ile yeniden başkanlığa seçilirken diğer aday Volkan Hüseyin Ertem 79 oy aldı 

/resimler/2015-11/19/1506344542599.jpgDivan başkanlığını eski milletvekili  Av.Ziya Yergök´ün yaptığı kongreye  4 Adana Milletvekili  de katılmazken kongrede  il başkanı Gökhan Yağ, ilçe başkanları ve eski milletvekillerinden Mahmut Keçeli, Hulusi Güvel, eski il başkanlarından Fevzi Ciritçi, Selman Serttepe ile çok sayıda partili  hazır bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir İlçe Örgütü 10. Olağan Kongresi´ni delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yapılan seçimde CHP İlçe´nin mevcut Başkanı İsmet Yüksel yeniden başkan seçildi
Coşku içerisinde yapılan kongreye CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Sarıcam İlçe Başkanı Celal Güven, Seyhan Belediye Başkan vekili Ertan Karaoğlu, eski İl ve İlçe başkanları, CHP Seyhan ve Sarıçam Kadın Kolları, CHP Seyhan Gençlik Kolu katılarak kongre coşkusuna ortak oldu.

/resimler/2015-11/19/1504510634280.jpgKongrenin divan başkanlığını CHP Adana eski Milletvekili Ziya Yergök yaptı.
Kongre öncesi konuşan Ziya Yergök, parti içinde iç barışı sağlamaları gerektiğini söyledi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri nedeniyle şuana kadar Yüreğir İlçe teşkilatında kongre yapılamadığına dikkat çeken Ziya Yergök, her iki seçiminde sağlıklı bir şekilde muhasebesinin yapılması gerektiğin aktardı. 4 yıl boyunca normal şartlarda seçim yapılmayacağını belirten Yergök, ?Seçime 5 kala yapılan seçim çalışmalarının sonuç vermediğini gördük. Örgütlerin buna göre çalışması gerekiyor. 2019 seçimleri Türkiye´yi 2023 yılına taşıyacak parti olacak. Bu nedenle çok önemli? Karamsarlık yok, 2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız.? dedi.
CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel ise, karşısına rakip olarak çıkan Volkan Hüseyin Ertem´e başarılar diledi.   Konuşmasında  ?Biz de genç olduk. O yüzden onların heyecanını anlıyorum ve siyasi yaşamında başarılar diliyorum diyen Yüksel´´ Bildiğiniz gibi Yüreğir İlçemizin çok sorunu var. CHP Yüreğir´de Rahmetli Sabahattin Eşberk´in Başkanlığında Yüreğir´de Belediyeyi kurmuş bir parti, Yüreğir CHP´li Belediye ile hizmet almaya başlamıştı, o nedenle Yüreğir´in yeniden hak ettiği hizmeti alabilmesi için Belediyenin yeniden CHP´nin elinde olması gerek, biz bu nedenle hedefimizi önceliğimizi Yüreğir Belediyesini almaya kilitledik ?´dedi
Yapılan kongrede 335 delege oy kullanırken, İsmet Yüksel 255, Volkan Hüseyin Ertem ise 79 oy aldı. Bir oyun geçersiz olduğu kongrede Mevcut Başkan İsmet Yüksel tekrar Yüreğir İlçe Başkanı oldu.
Sonuçların açıklanmasından sonra İlçe Başkan adayı Avukat Volkan Hüseyin Ertem ile birlikte el ele objektiflerin karşısına geçen CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel birlik, beraberlik mesajı verdi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı