Adana´ya 5 yılda 64 milyon TL yatırım Vodafone´dan
YAŞAM 27.10.2017 13:01:40 375 0

Adana´ya 5 yılda 64 milyon TL yatırım Vodafone´dan

Telekomünikasyon sektörü liderlerinden Vodafone´nun Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, Adana´ya yönelik yatırımları anlattı

 

Türkiye´nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye´nin bugüne kadar toplam yatırımlarının 20 milyar TL´ye ulaştığını ifade eden Vodafone Türkiye Kurumsal İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, şunları söyledi:

 

"Vodafone Türkiye olarak, Akdeniz Bölgesi´nin en önemli ticaret merkezlerinden Adana´ya büyük önem veriyoruz. Adanalılara en ileri mobil teknolojileri sunarak Adana ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Adana halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Adana´nın nüfusunun %94´ü mobil telefon kullanıcısı. Biz de gerek Adana, gerekse Akdeniz Bölgesi´nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için sürekli yatırımlar yapıyoruz. Son 5 yılda Adana´ya yaklaşık 64 milyon TL´lik yatırım gerçekleştirdik. Adana´daki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz. Adana´da 90 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Adana´da toplam 265 kişiye istihdam sağlıyoruz

 

Adana´da sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Şahin, "Türkiye Vodafone Vakfı olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında Adana´da 10 Halk Eğitim Merkezi´nde 30 danışman eğitmenimiz aracılığıyla 1.665 kadına teknoloji ve girişimcilik eğitimleri verdik. Habitat Derneği ile yürüttüğümüz "Yarını Kodlayanlar" projemizin ise yeni döneminde eğitim verilecek iller arasında Adana yer alıyor. Yine MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz "Geleceğe İlk Adım" projemiz kapsamında, Adana´da 10 anasınıfımız bulunuyor. Projemiz kapsamında Adana´da 2.253 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik" diye konuştu

 

"Dijitalleşme KOBİ´lerin sürdürülebilirliğinin garantisi"

 

Türkiye´nin sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda mobil teknolojilerin gücüyle etkili atılımlar gerçekleştirilebileceğinin altını çizen Şahin:

 

"Türkiye´deki işletmelerin %99.8´ini oluşturan KOBİ´lerin, ekonominin can damarını oluşturduğunu ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada, ülkemizin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanılması gerekiyor. Dijitalleşme, KOBİ´lerin pazardaki varlığı ve konumu açısından sürdürülebilirliğin garantisi olacak. Bu doğrultuda, "yüzde yüz yarına hazır KOBİ" hedefiyle, KOBİ´lerin iş yapış şekillerini iyileştirecek ve onlara verimlilik katacak çözümleri global gücümüzün de desteği ile sunuyor ve onları yarına hazırlıyoruz" dedi

 

"Adanalı şirketlerin dijitalleşme endeksi %46"

 

Vodafone Yarına Hazırım Platformu ile işletmelerin Dijitalleşme Endeksi´ni hesaplayarak onlara yarına bugünden hazır olmak için ihtiyaç duydukları çözümler konusunda yol gösterdiklerini belirten Şahin, sözlerini söyle sürdürdü:

 

"Her ölçekten 53 bin işletmeye ulaşarak Türkiye´nin Dijitalleşme Endeksi´ni belirledik. Bu dönemde %48´den %53´e çıkardığımız Türkiye Dijitalleşme Endeksi´ni %75´e çıkarma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KOBİ´lerden büyük işletmelerimize, tüm şirketlerimizin dijital ´iş ortağı´ olarak tek çatı altında pek çok ürün ve servisi dünyanın son teknolojisiyle sunuyoruz. Örneğin sahadaki aracını uzaktan yönetmek ve takip etmek isteyen müşterimize Araç Takip Sistemi ile çözüm sunarken, mevcut müşterisini yönetmek isteyen müşterimize Bulut Yazılım Hizmeti sunuyoruz. Sunduğumuz özel çözümler ile müşterilerimizin ve müşterilerimizin hizmet verdiği müşterilerin her yerde yüksek mobilite ve yüksek verimliliğe ulaşmalarını hızlandırıyoruz. Yarına Hazırım Platformu´nda Adana´daki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere Adana´da 320 şirkete ulaştık. Bu şirketlere teknoloji koçluğu hizmeti verdik. Adana´daki şirketlerin Dijitalleşme Endeksini %46 olarak hesapladık. Adana´da hep beraber büyütebileceğimiz, ilimizin farkını ortaya koyabileceğimiz bir potansiyel var. Vodafone olarak, dünyanın dört bir yanında "Gelecek heyecan verici" diyoruz. "Yarına hazır" bir işletme, geleceğe hazır bir Adana´yı da omuzlayacak, Akdeniz bölgesini bir cazibe merkezi haline getirecek ve nihayetinde ülkemizi heyecan verici bu gelecekte bölgesinin lider ülkesi olarak taçlandıracak. O nedenle Adana ekonomisini ellerinde tutan her işletme sahibine, yöneticisine, çalışanına "gelecek sizinle heyecan verici" demek istiyorum. Biz, ülkemizin kurumsal bir vatandaşı olarak "yarına hazır" işletmelerin sayısını artırıp Türkiye´nin ekonomik başarısını yükseltmesine destek olmaya devam edeceğiz.

 

Adana´daki şirketlerin dijital karnesi

 

Yarına Hazırım anketinde ortaya çıkan tabloya göre, Türkiye´deki işletmeler var olan çözümleri kullanmıyor. Adanalı şirketler de buna paralel bir tablo sergiliyor:

 

  • Adana´da her 100 işletmeden 45´i sahada araç kullanıyor. Ancak %15´e varan yakıt tasarrufu yapmalarını sağlayan Araç Takip Çözümünü bu işletmelerin sadece %40´ı kullanıyor.
  • Her 100 işletmeden 59´unun sahada ekipleri var. Ancak bu işletmelerin sadece %1´i saha ekibini anlık iletişim kurabileceği mobil uygulama ile takip ediyor.
  • Her 100 işletmeden 58´inin müşteri yönetimini ve bağlılığını artıracak çözüme ihtiyacı var. Ancak sadece %42´si bu yazılımları kullanarak daha fazla müşteri adayına erişebiliyor.

 

Adana´da dijitalleşmiş şirket örneği

 

Adana´da pek çok içecek markasının ana distribütörlüğünü yapan Adana Pazarlama adlı şirket, sadece Vodafone Araç Takip Sistemini kullanarak günlük müşteri ziyaret adedini %25 artırdı ve yakıt giderlerinde %15 tasarruf sağladı.

(CO)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı