Madencilerde 16 yıl sonra başkan değişti
YEREL 12.12.2016 12:19:51 684 0

Madencilerde 16 yıl sonra başkan değişti

Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı´na seçilen Mehmet Yılmaz, madencilere sahip çıkmanın insanlık görevi olduğunu vurguladı

/resimler/2016-12/12/1222325646867.jpgTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı´na Mehmet Yılmaz getirildi. Sabahatdin Sakatoğlu´nun 16 yıllık başkanlığının ardından istifasını kabul eden Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu, oybirliğiyle 2. Başkan Mehmet Yılmaz´ı başkanlığa getirdi.

Mehmet Yılmaz, Seyhan Otel´de düzenlenen ve Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, İstanbul Şube Başkanı Mesut Erkan, TMMOB´ye bağlı odaların Adana şube başkanları, maden mühendisleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle görevi Sakatoğlu´ndan devraldı. Hizmetlerinden dolayı Sakatoğlu´na plaket sunulurken, meslekte 50. Yılını dolduran maden mühendislerine de onur belgesi verildi.

SAKATOĞLU, ONURLA DEVREDİYORUM

Görevi Mehmet Yılmaz´a gönül rahatlığıyla devrettiğini kaydeden Sabahatdin Sakatoğlu, ?Mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum maden mühendisleri camiası içinde mesleğime olan aşkım, meslektaşlarım ve sektörüme olan saygım nedeni ile kaçamayacağım bir görev ve sorumluluk duygusu ile 16 yıl önce üstlendiğim şube yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevimi bir nöbet değişimi ile bırakıyorum. Sadece şube başkanlığı görevimi bırakıyorum. Mesleğim ve meslektaşlarım için hizmet etmeyi son nefesime kadar sürdüreceğim? dedi.

MEHMET YILMAZ, SEVGİYİ KATLEDEN TERÖRÜ KINADI

2014 ve 2015 yıllarında, yaşanan ölümler, facialar ve patlayan bombalar nedeniyle Maden Mühendisleri Odası tarihine acılarla dolu bir dönem olarak geçtiğini ancak ne yazık ki içinde bulunduğumuz yılda da dünyanın çeşitli ülkeleri ile birlikte ülkemizde de bombaların patlamaya, yaşamların sona ermeye devam ettiğunu belirten Adana Şube´nin yeni Başkanı Mehmet Yılmaz ise, ?Dünyanın değişik yerlerinde, yaşadığımız coğrafyada ve ülkemizde yüzlerce insanın ölümü ile sonuçlanan katliamlar tüm insanlığın vicdanını yaralamış ve geleceğe dair endişelerin artmasına neden olmuştur. Sevgiyi, barışı, dostluğu ve adaleti katleden her türlü terörü kınadığımızı belirtmek istiyorum? diye konuştu.

MADENCİLERE SAHİP ÇIKMAK İNSANLIK GÖREVİDİR

/resimler/2016-12/12/1223312600486.jpgMadenlerin yer altından çıkarılmasının oldukça tehlikeli ve zor olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

?Her türlü tehlike ve zorluğa karşı doğayla mücadele ederek yer altı zenginliklerimizi üreten, gerektiğinde bu uğurda yaşamını kaybeden üyelerimize ve maden emekçilerine sadece bizlerin değil toplumun tüm kesimlerinin vefa borcu bulunmaktadır. Her gün eşleri ve çocukları tarafından ?hayırlı işler? diye uğurlanan ve her akşam ?geçmiş olsun? diye karşılanan ölümle burun buruna yaşayan bu insanlara ve mesleğe sahip çıkmak bir insanlık görevidir.

MADENLER ÜRETİME ALINMALIDIR

Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. Bu bakımdan, madencilik sektörü dün olduğu gibi bugün de uluslar için vazgeçilmez konumunu sürdürmektedir. Türkiye ise maden bakımından zengin doğal kaynaklara sahip olan ancak bunları ülkenin yararına sunamayan, nadir ülkelerden birisidir. Türkiye´nin gelişmesi ve periyodik ekonomik krizlerden kurtulması için madenlerin üretime alınması ve bu yolla sanayinin ham ve ara madde ihtiyacının karşılanması gerekmektedir.

İŞ KAZALARINDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

/resimler/2016-12/12/1224287653433.jpgİş kazaları istatistiklerinde ülkemiz hala Avrupa´da birinci sırada, dünyada ise üçüncü sıradadır. Bu tablonun bir an önce değişmesi ve yerin altında, adeta ölüm-kalım mücadelesi vererek ailelerinin geçimini sağlayan onlarca madencimizin yaşamlarının güvence altına alınması gerekmektedir. Ayrıca, sektörde çalışan madencilerimiz ve meslektaşlarımız yaptıkları emek yoğun bu işin karşılığını hiçbir şekilde alamamakta, üstüne üstlük emeklerinin karşılığını ya canları ile ödemekte ya da mahkemelerde sanık olarak yüzlerce yılı bulan cezalarla yargılanmaktadırlar.

GÜNÜMÜZÜ GÜNEŞİN SOFRASINDA KUTLAYACAĞIZ

Sektörün ve sektörde çalışanların ihtiyacını karşılamayan bir Maden Kanunu çıkartılmış ancak buna paralel olarak çıkartılması gereken Uygulama Yönetmeliği henüz ortada yoktur. Sektör ve çalışanlar halen ne yapacağını bilmez halde beklemekte ve sektör gittikçe daralmaktadır. Çalışanlar ise işsizlikle karşı karşıyadır. Dünyada ve ülkemizde yaşadığımız ölümlere ve her türlü olumsuzluğa rağmen çalınan savaş tamtamlarına karşı yürüdüğümüz bu karanlık yolun sonunda doğacak güneşin altında, güneşin sofrasında türküler susmaz halaylar sürer inancıyla 2016 yılının ?Dünya Madenciler Günü?nü dostların arasında, güneşin sofrasında el ele, omuz omuza coşku içinde birlikte kutlayacağız.?

GÖREV BÖLÜMÜ

Oy birliği ile başkanlığa seçilen Mehmet Yılmaz´la birlikte 2. Başkan Serdal Özbek, Sayman İbrahim Işık, Yazman Alper Cenk Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri M.Özgür Keskin, Mustafa Uylaş ve Alican Özdemir Maden Mühendisleri Odası Adana Şube´nin yeni döneminde görev yapacak.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı