Zekai BULUÇ


ZEMHERİ AYININ SONUNA DOĞRU AKLIMA KATLEDİLEN… ! 


      Arkadaşlar, zemheri ayının sonuna doğru aklıma bir yıl arayla karanlık ellerce katledilen iki yiğit Kemalist gelir. İlki 1954 yılında dünyanın en zengin petrol şirketlerinin tutması Max Ball adındaki kişiye yaptırılan gayri milli petrol yasasına, karşı çıktığı için Mülkiye’de ‘’ petrol Muammer ‘’ takma ismiyle anılan Muammer AKSOY’dur. ‘’ Petrol Muammer ‘’ ismini Mülkiye’nin akademisyenleri ve öğrencileri birlikte kullanmışlardır. Petrol Muammer karanlık ellerce katledilince, naaşını mezara ; bir yıl sonra arabası havaya uçurularak katledilen Kalpaksız kuvvacı (Uğur MUMCU) tarafından yerleştirilmiştir.

     Muammer AKSOY’un ve Uğur MUMCU’nun ortak yanları safkan Kemalist olmalarıdır! Her iki yiğitte Türkiye’nin çıkarlarını savunan kişilerin , en ön saflarındaydılar! Yurtseverliğin bir bedeli olduğunun bilincindeydiler! Canları  pahasına 1923 aydınlanmasının tüm temel ilkelerini öğreti kabul etmişlerdi. Kemalist öğretiden asla ödün vermediler ! Vermedikleri gibi Antiemperyalizmi ve ‘’ Yurtta ve dünyada barışı ‘’ ilke edindiler! Canlarını verdiler, kalemlerini satmadılar çünkü ülküleri ve kalemleri kiralık veya satılık değildi! Ocak ayının sonuna doğru yalnızca o iki yiğidin değil ; yurtseverlerinde evine ateş düştü. Bu arada başka yiğitleri de unutmayayım :’’ Petrol Muammer’i’’, Kalpaksız Kuvvacı’yı, Ahmet Taner KIŞLALI’yı, Bahriye ÜÇOK’u ve diğerlerini saygıyla anıyorum.

SÖZÜN ÖZÜ: Kuvayi Milliyeciler ve ardılları , ülkelerini savunanlardan oluşur. Bu oluşum zor zanaattir!

NOT: ‘’ Petrol Muammer’’ bir yazısında , ‘’ Yurtta ve dünyada barış ‘’ ilkesini ; ‘’ Miskinlik, tembellik ve korkaklık ‘’olduğunu savunanlara karşı şunları söylemiştir :  anti emperyalizm dünyanın en güçlü öğretisidir! Elbette anlayabilene… 

     Evde kalın.

     Sağlıcakla kalın.

 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04