CENGİZ ARCAN


YENİ YIL


Miladi takvime göre 31 Aralık’ı 01 Ocak’a bağlayan geceyi tüm milletler yılbaşı olarak kabul eder ve kutlar. Bu gecenin hiçbir din ile ilgisi yoktur. Bazı dincilerin yılbaşına hatta milli bayramlarımıza laf etmeleri art niyet ya da cehalet ürünüdür.

Köyde geçen çocukluğumda, yılbaşı geceleri birkaç akraba ve komşu kadınlar ve çocuklarıyla birlikte bir evde toplanır eğlenirdik. Eğlence dediğim, meyveler ve çerezler yenilir, çaylar demlenir ve tombala oynanırdı. Babalar ve yetişkin erkekler ise köyün kahvesinde kendilerine göre eğlenirlerdi.

O yıllarda her yılbaşı kar yağar ve her yer bembeyaz olurdu. Kar temizliktir, aynı zamanda berekettir. Kar ne kadar çok yağarsa o yıl mahsul o kadar bereketli olur ve çiftçinin yüzü gülerdi.

O yılların alışkanlığıyla ben halâ yılbaşlarında kar yağmasını isterim. Karsız ve kardan adamsız yılbaşı eksik kalır. Kömürden gözleri, havuçtan burnu ve çeyrek elmadan dudakları olan kardan adamsız olur mu yılbaşı?

Benim ve sizin çocukluğumuzu geri getirmeye imkanımız yok. Fakat bir çocuk saflığıyla dünyamız ve insanlık için bembeyaz karlarla birlikte karlar gibi temiz bir gelecek isteyebiliriz/kurabiliriz.

Son yıllarda her ne kadar olumsuz olaylarla karşılaşıyor olsak ta, güzel günlere kavuşmak umuduyla ve özlemiyle çalışmak zorundayız. Yakın geçmişteki doğal yaşamı ve organik gıdalarla beslenmeye  bugünün çocuklarının da hakları olduğuna inanıyorum.

Negatif duygularımızı ve düşüncelerimizi geçmiş yıllarda bırakıp, bu akşam gireceğimiz 2021 yılının hayırlı uğurlu olmasını, pozitif enerjilerin yeryüzüne hakim olmasını ve geleceğimiz olan bugünün çocukları/yarının büyüklerine sevginin kutsiyetine inanmaları ve güvenmeleri için onlara iyi birer idol olmalıyız.

Sevgisizlik ve denetimsiz gücün felaketlere ve acılara yol açtığını hepimiz yasayarak öğrendik/öğreniyoruz. Birbirimizi sevmekten, sevgiyi tezahür ettirmekten başka çaremiz kalmadı.

Tanrıdan diliyorum ki; 2021 yılında Sevgi hükümran olsun. Sevginin karşısında tüm şeytani güçler secdeye varsın.

Yeni yıl, sevgi çocuklarına en güzel imkanları sunsun ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirsin.

Yeni yılınız kutlu olsun

31. 12. 20

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51