EĞİTİMCİNİN KALEMİNDEN-Kemal Çelikkaya


YENİ ADANA GAZETESİ 103 YAŞINDA  KUTLUYORUZ. NİCE YILLARA


Sevgili okur ve yazar aydınlarımız
Yerel basınımızın ULU   ÇINARI  YENİ ADANA  GAZETESİNİN  yayın  hayatına başlamasının
103. YILINI kutluyoruz.  
25 Aralık 1918 yılında  yayın hayatına başlayan YENİ ADANA GAZETESİ  yurdumuzun  emperyalist ülkeler tarafından işgal edildiği andan itibaren Adana'da işgale karşı direnişin basın  yayın yoluyla bayrağını açmış ve Fransız  askerlerinin gazeteyi kapatması üzerine Karaisalı İlçesinin Durak Köyü-Kelebek istasyonunda tren vagonu içerisinde gazete  yayınlanarak direniş çabalarını sürdürmüştür. Fransız kuvvetlerinin DURAK -KELEBEK  istasyonunda   çıkarılan YENİ ADANA GAZETESİNİ kapatıyor. Bu kez POZANTI İSTASYONUNDA gazete yayınlanarak işgale karşı müthiş bir mücadele sürdürülüyor. 
Sevgili  ADANALILAR bu mücadelenin ne kadar büyük zorluklar içinde yapıldığını  şu iki üç  tümcede bile anlamak mümkün. Bu nedenle Yeni Adana Gazetesinin kurucularını ve yaşatanlarını devrimci  bir hayranlıkla ve derin bir saygı ile selamlıyorum.
Cumhuriyetimizin kuruluş öncesinden başlayıp bugüne kadar Atatürk ilkeleri ışığında,laik,demokratik,özgürve çağdaş bir ulus yaratılması  hususunda devrimci gayretlerini sürdürmüştür. İşte bu nedenle YENİ ADANA  GAZETESİNİN  103.YILINI  derin saygı ve düşüncelerimle kutluyorum.
 Cumhuriyetimizin kazanılması ve yaşatılması hususunda tarihsel görevini devrimci eylemlerle sürdüren Yeni Adana Gazetesini okuyucuları ve yazarları ile abone olarak gerektiği zamanlarda ilan vererek ve günlük gazete alarak desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ülkemizin bugünkü yöneticileri  ekonomik ve sosyal devlet yönünden ve daha birçok nedenlerle yönetemedikleri malumunuzdur. YENİ ADANA Gazetesinde  ekonomik sıkıntılarına rağmen devrimci direnişini sürdürmeye çabalamaktadır.
Benim de  donanımlı SAYGIN yazar kadrosu arasında yer bulabildiğim YENİ ADANA GAZETESİNİN 103. YILINI kutlarken,kurucularına  rahmetler,ÇALIŞANLARINA  ve yaşatanlarına Sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Sağlıkla kalın,hoşça kalın EVDE KALIN.

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04