Fırat Yıldız


Yazıklar olsun


6 Şubat sabahı ülke olarak kara bir güne uyandık. Deprem felaketi ile 10 ilimiz sarsıldı. Binlerce canımızı bu felaket ile birlikte toprağa verdik. Binlerce vatandaşımız evsiz barksız kaldı. Yeniden deprem olacak korkusu ve evleri de olmadığı için akrabalarının yanına gidebilmek için alelacele bir şekilde yollara düştüler.

Pozantı’da bulunan dinlenme tesisinde mola vermek zorunda kalan vatandaşlarımız, depremzede kardeşlerimizin tesislerin kendilerinden fahiş fiyatlar istemeleri ise gündeme bomba gibi düştü. Bu kadar acılı bir zamanda depremzedelere yapılan bu davranış herkesin tepkisi ile karşılaştı.

Tepkiler çığ gibi çoğalınca Pozantı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çay beyefendi bir paylaşım yaptı ve sosyal medyada yapılanların, yazılanların, insanlarının tepkilerinin asılsız olduğunu kendisinin bu işletmeleri teftiş ettiğini ve herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşmadığını paylaştı.

O paylaştı paylaşmasına ancak tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Çoğu vatandaşlar ellerinde adisyonlarını paylaşarak durumu gayet açık bir şekilde ortaya koymaya devam ettiler.

Tepkilerin bu şekilde art arda gelmeye başlaması üzerine Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Yapılan incelemeler sonucunda bahsi geçen bu işletmelere rekor cezalar yazıldı. Yani yaptıkları fırsatçılığın da ötesinde ahlaksızlık cezasız kalmadı.

Sayın Başkan teftiş etti bir kabahat bulamadı ancak Ticaret Bakanlığı yapılan ahlaksızlığa gereken cezayı yazdı. 

Örnek olsun, ibret olsun…

Umarız bu cezalar daha da ağırlaştırılır.

 Küçücük çocukların kumbaralarındaki paralarını depremzedeler için bağışladığı, haca gitmek için biriktirdikleri paraları bağışladığı, evinde kullandığı sobayı bağışlayanlar gibi nice koca yürekli vatandaşlarımız ve daha niceleri ellerini taşın altına koyarlarken o acılı, her şeylerini kaybetmiş insanları soymaya çalışan bu gibi işletmeler daha büyük yaptırımlarla karşılaşmalarını diliyoruz.

YAZARLAR

  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00