Hüseyin ÖZBEK


TAŞIYAN MI TAŞINAN MI KAZANÇLI


 

14 Mayıs 2023 günü yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem milletvekilliği seçimi bana her nedense uzay mekiklerini hatırlattı. Hepiniz bilirsiniz. Uzay mekiği, yer çekiminden kurtuluncaya kadar taşıyıcı roketin sırtında yükselir.

Taşıyıcı roketin görevi, mekiği uzaya çıkarmaktır. Uzay mekiğini 45 km. yukarıya, yani yerçekimsiz uzaya çıkaran roketin bu arada yakıtı da tükenmiş olur. Mekiği rokete monte eden kelepçeler otomatik olarak açılır, yakıtı boşalıp işi biten roket  artık Okyanusa düşecek  çöpten başka bir şey değildir.

Mekik, hem yerçekiminden hem de hantal taşıyıcıdan kurtulduktan sonra yerleştiği yörüngede dünya çevresinde tur atarken bir yandan da, kendisinden beklenen görevleri yapmaya başlayacaktır.

Hiç kuşkunuz olmasın. 14 Mayıs 2023 günlü milletvekili seçiminde, CHP'nin sırtından siyasetin uzayına  ( TBMM'ye ) çıkıp, parlamento yörüngesine yerleşenler de aynısını yapacaklardır. Çiçeği burnunda milletvekilleri de kendilerini sırtlayıp yukarılara taşıyan, işi bitmiş, içi boşalmış  taşıyıcı roketi ( partiyi ) çabucak terk edip unutacaklardır.

Yakın geçmişte kolkola birlikte  yürüdükleri yol ve kaşık arkadaşlarıyla,  tadı damaklarında kalmış  maklubeye yeniden kaşık sallamaya başlarlarsa bu da nereden çıktı diye  şaşırmayasınız diye yazıyorum.

Atatürk, Milli Mücadelenin sivil dinamiği, halkın örgütlü gücü, Anadolu ve Rumeli Müdafaayı Hukuk Cemiyetini, kurtuluştan sonra Halk Fırkası'na dönüştürmüştü. 

Halk Fırkası'nın ( CHP )  kuruluş beyannamesi, ilgili makama 11 Eylül 1923'te  verildiği halde 9 Eylül'ün kuruluş tarihi olarak kabul edilmesi son derece anlamlıdır. 

9 Eylül 1922'de, kaçan düşmanın ardından Türk Ordusunun İzmir' e giriş tarihinin esas alınması, partinin kurucu kadrosundaki yüksek bilinç ve duyarlılığı göstermektedir.

Kurtuluşun ve kuruluşun öncü kadrosu, Cumhuriyet Halk Partisini, Müdafaayı Hukukun partileşmiş örgütü, lâik demokratik, çağdaş Türkiye'nin siyasal sigortası olarak düşünmüşlerdi.

Kurtuluşun ve kuruluşun öncüleri, gün gelip CHP''nin başına geçeceklerin Cumhuriyet karşıtı geleneğin kimi temsilcilerini siyasal yerçekiminden kurtarıp, Gâzi Meclisin çatısı altına taşıyacaklarını akıllarından geçirmişler midir dersiniz !

15 Mayıs 2023

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00