Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Sevginin ve gerçeğin peşinde  “Ahbap”

Sevginin ve Gerçeğin Peşinde


AHBAP!
Ahbap Derneği 2017 yılında hayranı olduğum sanatçı Hemşehrimiz (Adanalı) Haluk Levent tarafından kuruldu. 
Bu ne büyük bir yürektir ki , iyilik hareketini ,bu kadar çoğaltarak her il ve ilçede mükemmel organize edilen , tek amacı güzellikler yapmak olan, sağlam ekipler oluşturdu. 
O kadar büyüdü ki Türkiye’nin dört bir yanını kapladı. Çoğunuzun yakından takip ettiğini biliyorum ama yine de bilmeyenler için anlatmak istiyorum. 

Derneğin Amacı:
Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşaasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Ahbap; dayanışmaya, sevgiye ve paylaşmaya dayalı bir iyilik hareketi. 2017 yılından bu yana Türkiye'nin 68 şehrinde faaliyet göstermektedir. Sürdürülebilir Dayanışma, iş birliği,şiddetsiz iletişim ve çevreyi geleceğe güncellemeyi hedefleyerek; burs, tıbbi yardım, insani yardım, özel etkinlikler, kan ve kök hücre kampanyaları, eğitimler, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında faaliyetler düzenlemektedir.

Yüreği Kocaman empati yapmayı ilke edinen Haluk Levent ,kurduğu bu dernekle ,tüm Türkiye de bir iyilik ağı oluşturdu. Kendisi Genel Başkan ve her ilde bir şehir Başkanı bulunuyor.(neredeyse tamamı kadın) Ve şehir başkanları da  bulunduğu şehirde bir yönetim oluşturuyorlar. 

Tanışmamız OSMANİYE Altı nokta körler derneğine davet edilmemle başladı. O gün gördüğüm samimiyet, yürekten sevgi ve merhametten sonra kendime ,mutlaka burada olmalıyım dedim Bir süre sonra Ahbap Osmaniye Şehir Başkanımız bana yönetim kurulu teklifinde bulundu.Hala Yardımlaşma Kurulundayım ve burada bulunmaktan çok mutluyum. Böylece Osmaniye Ve Kadirli arasında köprü oluşturduk.Hem ilimize hem İlçemize faydamız dokunuyor.

Yaklaşık bir yıl önce, Ahbap Genel Başkanımız Haluk Levent ,Ahbap Osmaniye yönetimine bir görev verdi. İhtiyaç sahibi Kadirlili bir ailenin evinin tadilatı gerekiyordu. Evleri çok kötüydü, çatı neredeyse başlarına yıkılacaktı. Devletin verdiği yaşlı bakım maaşıyla geçinen bu yaşlı çiftin kimseleri yok. 
Bu işin maddi boyutu da var tabiii. Hayırseverlerimizin de desteğiyle Yönetim olarak kolları sıvadık ve başarılı bir müteahhit bulduk. Turgut Kurt bey büyük özverili çalışkan ekibiyle bu Ailenin evini tanınmayacak şekle getirdi. İlk ve son hali arasında dağlar kadar fark oluştu.
Kendisine tüm Kadirli halkı ve Osmaniye Ahbap platformu adına buradan teşekkürlerimi gönderiyorum. Çok emek verdi ama değdi , Allah razı olsun.İyilikler paylaştıkça çoğalır!

Sloganımız 
Sevginin ve gerçeğin peşindeyiz (2018-günümüz)
Gelin Ahbap Olalım (2017-2018)
Kuruluş
31 Temmuz 2017
Kurucu
Haluk Levent
Tür
Sivil Toplum Kuruluşu
Merkez
İstanbul-Levent Ahbap Derneği Genel Merkezi
Resmî site
ahbap.org

Ahbap, faaliyetlerini 8 ayrı Ahbap Kurulları ile gerçekleştirerek kolektif hareketi destekler ve Ahbaplar arası koordinasyonunun en verimli şekilde sağlanmasını hedefler. Ahbap Kurulları tüm Ahbap Şehirlerinde bulunan Çalışma Grupları ile koordine bir şekilde çalışırlar. Her kurulun tüm Ahbap Şehirlerinde Çalışma Grupları bulunur.
    •    Ağ ve Organizasyon Kurulu
    •    Bilim ve Teknoloji Kurulu
    •    Çevre Kurulu
    •    Eğitim Kurulu
    •    İnsanlık Kurulu
    •    Medya Kurulu
    •    Sanat Kurulu
    •    Yardımlaşma Kurulu

İşte anlaşıldığı üzere Ahbap tamamen bir iyilik hareketidir. Burada bulunmak ayrıcalıktır. 
Her geçen gün genişlemeye ,güçlü kadrosuyla göz doldurmaya devam eden Ahbap Derneğini biraz olsun tanıtmaya çalıştım. 
Buradan Ahbap Genel Başkanı Haluk Levent başta olmak üzere tüm Ahbap gönüllülerine, Ahbap Osmaniye ve Ahbap Adana ailesine, Şehir Başkanları  ve tüm şehir yönetimlerine sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. İyi ki varsınız yeşil kalpler

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92