Büşra Şeyda SARAÇ


Seçim bitti mi?

Büşra Şeyda SARAÇ


14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimin ardından milletvekilleri meclise girdi… Yani, milletvekilliği seçimleri sona erdi…. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise 28 mayıs tarihine ertelendi. Ancak, görünen o ki, sanki tüm Türkiye’de seçim bitmiş gibi bir atmosfer var… Ne bir seçim çalışması, ne bir afiş çalışması, de bir miting çalışması. 

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.5 oy aldı…. Kılıçdaroğlu da yaklaşık yüzde 45… Arada yaklaşık 2.5 milyon oy var… Kapanır mı? Bilmiyorum. Ama kapanmayacak kadar da ara açık değil. Gerçek olan şu ki 28 Mayıs’ta yeniden seçim var v e bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecek.

 ATA İttifakı lideri Sinan Oğan’ın ikinci tur seçimini Erdoğan lehine yaptı… 

Peki Oğan’ın ilk turda aldığı 2.8 milyon oya hüküm gücü var mı?

Kendisi bir parti lideri değil. Tabanı bu potansiyeli bulmuyor… Ayrıca seçim öncesi söyledikleri, çizgilerinin dışına çıktı… Keşke Oğan, ilk tur öncesinde Cumhurbaşkanı seçilememesi durumunda ikinci turda Erdoğan’ı destekleyeceğini söyleseydi. Yapmadı. Bu, O’nun tercihi… Ama, Sinan Oğan tamamen ATA ittifakının tabanını da temsil etmiyor.

Şu anda ortada seçim var. Kim kazanır, kim kaybeden bilemem. Ancak, Erdoğan’ın şanslı olduğu ortada. Millet İttifakı da sanki seçimi kabullenmiş gibi. Çalışma neredeyse yok gibi. Pazar günü yaklaşık 60 milyon seçmen oy kullanacak. Yurtdışı oyları tamamlandı. Yurt içinde Sinan Oğan tercihini yaptı. Memleket partisi lideri Muharrem İnce’nin durumu henüz netlik kazanmadı. Bu da belirsizliğini koruyor. Gerçi teşkilatının büyük bölümü Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini söyledi. Ama, ne kadar oy getirecek. 

Seçmen şunu iyi bilmeli;

Vereceğin oy nereye gidecek? Hak, hukuk, adaleti tercih edeceksin. Türkiye’yi kim başarıya taşıyacağına inanıyorsan O’na tercihini yapacaksın… Bana göre ortada 10 milyona yakın kullanılmayan oy var. Bu oyların sandığa yansıması çok önemli. Şayet bu yaşanırsa seçimin kaderi her an değişebilir. Rüzgar tersine dönebilir. Ama, şu da bir gerçek ki şu anda avantaj Erdoğan’da.

 

 

 

YAZARLAR

  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07