BAKIŞ AÇISI/SAFTER ÇEVİRGEN


SANAT VE GENÇLİK


 

Gençliğe hitabe, dünya siyasi tarihinde ve edebiyatında eşine rast gelinmeyen bir sanat, bildiri, özet, liderlik şaheseridir. Ulu Önder’in bu kısacık metinle anlattıkları ciltler dolusu ansiklopediye sığamayacak kadar çoktur ve adeta İstiklal harbi ile inkılapların ve Cumhuriyet tarihinin özeti durumundadır. Keza Nutuk’un kısa özetidir.

Bu hitabe ile Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal ve Cumhuriyeti koruma ve muhafaza etme görevini hem de sonsuza dek, gençliğe birinci vazife olarak verirken, milletin ve geleceğin bekasını Cumhuriyeti temin ve idameye bağlı bir şart olarak ifade etmiştir.

Gençliğe verilen bu kutsal görevde yine hitabeden anlaşıldığı üzere gelecekte de İstiklal harbi öncesi vahim duruma benzer şartların yaşanmaması için dikkatli, kararlı, çalışkan ve inançlı olmak gereği, bu kötü senaryo en vahim halde gerçekleşse dahi gençliğe düşen görevin yeni bir İstiklal harbine başlamak olduğu hatırlatılmaktadır.

Tüm bu koruma ve kollama görevi ise gençliğe emanet edilmiştir ki yarının gençleri çocuklar da bu muhafız gruba dahildir.

Bu özel gün için, 
İçel Sanat Kulübü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Ege Sanat Birliği,  Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı örgütleri, İçel Sanat Kulübünde Gençleri ağırlıyor. İçel Sanat Kulübünün yerleşkesinde ve sanat sokağında, ressamlar, heykeltıraş ve seramik sanatçıları sanatları için dokunuşlar yaparken bu hazza gençlerin de ortak olması için sokağı bir sanat atölyesine çevirecekler. Birsen Koç yönetiminde yapılacak bu etkinliğe, Hasan Canel, Çağla Aydın, Duygu Ak, Birsen Koç, Esin Küçük, Cansu Temizsoy, Aliye Sain, Rıdvan Duman, Suzan Kaya, Koray Zırhlı, Semra Turaç Çelik, Ali Bekar, Safter Çevirgen, Orhan Tural, Selma Damla, Gönül Pamuk, Züleyha Arslan, Rahime Küçük çalışmalarıyla bu anlamı güne destek verecekler. 

19 Mayıs 2023 günü saat:11.00 ile 15.00 arasında tüm sanatseverleri beklerim.

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00