Cumali KARATAŞ


MUSTAFA SAĞYAŞAR’IN 70. SANAT YILI KUTLANDI


Adanalı ünlü ses sanatçısı Mustafa Sağyaşar, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 70. sanat yılı konseri Adana’da kutlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konservatuvarı TSM korosu şefi Cevdet Cömertbay ve solist arkadaşları tarafından sunulan giriş bölümünden sonra sahne alan Adanalı ünlü ses sanatçısı ve besteci Mustafa Sağyaşar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından plaket verildi. 

Türk Sanat Müziğinin Adanalı usta sanatçısı Mustafa Sağyaşar’ın 70. sanat yılı, konseri kendisinin de sahne aldığı bir konserle kutlandı. 29 Mart 2021 Salı günü akşamı gerçekleştirilen konserde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar ile birlikte Mustafa Sağyaşar’ın elini öperek çiçek ve plaket verdi. Türk Sanat Müziğinin seçkin eserlerinden derlenen konserde Mustafa Sağyaşar’ın konserinde izdiham yaşanırken, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Mustafa Sağyaşar’ın 70. Sanat Yılı.  Konserinin ilk bölümünde, Ali Şenozan Konservatuvarı TSM korosu Şefi Cevdet Cömertbay ve arkadaşlarının solist olarak yer alarak, sanat müziğinin klasik eserlerinden örnekler verdiler. Daha sonra sahne alan Adanalı ünlü ses sanatçısı ve besteci Mustafa Sağyaşar’ın sevilen şarkıları her zamanki başarılı yorumuyla seslendirdiği büyük bir ilgi ve izdiham görülen konserde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, Adanalı müzikseverlerle birlikte Mustafa Sağyaşar’ı yalnız bırakmadı.

Adana’da, hemşehrileriyle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Adanalı ünlü ses sanatçısı Mustafa Sağyaşar; güzel bir program hazırlandığının altını çizmenin yanı sıra; konserine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti belirtti. 70. Sanat yılının Adana’da kutlanmasının kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek konsere katılan müzikseverlerle, konserin gerçekleştirilmesini sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. 70. Sanat yılını kutlamak kendi yaşındaki sanatçılara nasip olmadığını vurguladı. 

Konseri izleyenler arasında yer alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eşi Nuray Hanım ile birlikte Mustafa Sağyaşar’ı kutladı… Mustafa Sağyaşar’a çiçek ve plaket vererek elini öpen Zeydan Karalar;“Çok çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Mustafa Ağabey bizi kırmadı. Bu konseri 3 yıldır hayal ediyorum. Daha önce yapacaktık ama araya pandemi girdi, bugüne nasip oldu. Ben çok duygulandım, seni çok seven bir aileyiz. Adana’nın gururusun, iyi ki varsın. İnşallah 100. yılını da kutlarız. Her yıl 1 saatliğine de olsa burada olmanı isteriz. Seni çok seviyoruz” dedi.

Adanalı ünlü ses sanatçısı Mustafa Sağyaşar, daha sonra, “Gelin Ayşem” ve “Yenice Yolları” adlı türkülerini söylediği Adanalı ünlü türkücü Aziz Şenses’i sevgi ve saygıyla anarak, Türk Halk Müziğini ve Adana türkülerini tanıtmada çok emeği geçen Aziz Şenses’i saygı ve rahmetle andı.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00