Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


KİMSE YOK MU?!

Av. Serra Taşköprü


Sesler, kuru bir gürültüyle kesilir ve bu öyle bir gürültüdür ki yer ve gök çınlar, acılar içinde kalır tüm canlı varlıklar.

Yoksayılan, ihmal edilen yani kısaca sessiz şiddet bazısı mağduru bazısı maktulü olur. Çığlıklar yükselir birden ve can havliyle yaşama tutunmaya çalışır tüm canlılar hatta yaşamdan bezmiş ve ölmek isteyenler bile.

Rahmetli Ali Ülkü Azrak hocam derdi ki “Doğa bir gün kendisinden çalınanı geri alacaktır.” Ama maalesef muhattaplar zararlar görmez, onlar değil, muhattap olmayan tüm canlılar afet-i deprem ile yıllarca yoksayılan ve ihmalle karşılaşan insanlar, hayvanlar, bitkiler kısacası doğa kendisini yaralar ve katleder.

Sertab Erener Vur Yüreğim der, Mor ve Ötesi Bir Derdim Var Der ve Dicle Olcay Maktul der..

Unuttuk aynı gemide olduğumuzu, doğayı katlettik, ondan çaldık, insanlardan çaldık, emekten çaldık, zamandan çaldık, boşa umutlar verdik ve hayaller kurdurduk. Biz kendi canımızın yanmasına hem de cayır cayır neden olduk.

Biz vahşi doğanın öncüsü insanlar olarak kendi sonumuzu hazırladık. Her şeyi Allah’a havale ettik, Allah’ı ve kaderi sorumlu tuttuk. Kadere bağladık. Kendimizi en ufak noktada dahi olumsuz eleştirmedik. Doğadaki diğer canlılardan üstün tuttuk kendimizi.

Biz, ülke olarak deprem ülkesiyiz. Bu, yıllardır bilinen bir gerçekken biz insanlar ne yaptık. Yoksaydık. Anlık düşündük. Bilinçli taksir hatta olası kastla hareket ettik. Bile bile, neredeyse isteye isteye müteahhitler olarak bazılarımız, bazılarımız yönetici olarak vs. İhmal ettik, malzemeden çaldık, doğadan çalarak olmadık yerlere gereksiz harcamalar yaparak kendi kuyumuzu hatta mezarımızı kazdık. Deprem geldi üzerimizi örttü sanki.

Vicdan muhakemesi yapmadan, anlık rant ve kâr peşinde hareket ettik. Olumsuz çıkarlarımızın ve nefsimizin kefesi ağır bastı, binalar kefenimiz oldu.

Nuh’un gemisini içinde olanları unuttuk. Nefesini de yoksaydık. Bir dert oldu bin dert. Şimdilerde afet-i deprem sonrası kurtarmaya çalışıyoruz. Peki ne vardı ki afet-i depremden önce sorunu çözebilseydik. Şimdi hayata, devlete, vatana en büyük ihaneti yapmış olmadık mı? Daha büyük zararlar doğmadı mı?

 

KENDİMİZE GELELİM! TANRİ UNUTMADI SADECE BİZİ BİZE GÖSTERİYOR, ANLAYALIM İSTİYOR!

NAZAN ÖNCEL, SEN BENİ ÖLDÜRÜYORSUN DER. ESASEN KİM KATİL KİM MAKTUL SORUSU SORULMALI!

KENDİ KENDİMİZİN KATİLİ VE TERÖRİSTİYİZ..


 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00