Büşra Şeyda SARAÇ


Kazanan Demirspor oldu


Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir’i 2-0’lık skorla geçerken, 8 yıl aradan sonra bir kupa kazanmayı bildi. Kupayı Fenerbahçe kazandı, Avrupa biletini Adana Demirspor da elde etti…
Tarihi bir karşılaşma… Fenerbahçe bu sezon ligde umduğunu bulamamasına karşın sezonu ikinci sırada tamamladı. Ayrıca Türkiye Kupasında da finalde Başakşehir engelini geçmeyi bildi… Bu maç Adana için ayrı bir önem taşıyordu. Adana Demirspor’a gönül vermiş, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu da, Başakşehir karşısında Fenerbahçe’yi destekledi. Neden mi? Fenerbahçe kupayı kazanırsa Adana Demirspor Avrupa biletini alacaktı. Nitekim de öyle oldu ve Fenerbahçe Kupa’nın sahibi olurken, Avrupa kapısı da Adana Demirspor için açıldı.
Ligi 4. Sırada bitiren Adana Demirspor’un Avrupa’ya gidebilmesi için öncelikle Fenerbahçe’nin kupayı kazanmasına bağlıydı. Günlerdir mavi-lacivertliler Fenerbahçe-Başakşehir maçıyla yatıp, bu karşılaşma ile kalkıyordu. Herkes adeta Fenerbahçeli olmuştu. Nedeni; Adana Demirspor’u Avrupa’da görmek istemekti. Öyle de oldu. Artık Demirspor bir Avrupalı. Bu maçta kazanan Adana Demirspor da oldu Fenerbahçe’nin yanı sıra..
Demirspor artık Avrupa’da Adana’yı temsil edecek… Bu inanılmaz bir duygu. Her şey artık yerine oturmaya başlıyor Demirspor için. Yavaş yavaş zirve hesapları. Şimdi Avrupa var… Demirspor yönetiminin işi gerçekten çok zor olacak. Bu sevda yolunda takım kurmak ç ok daha güç isteyecek. Murat Sancak’ın Avrupa yolundaki Demirspor’u geçtiğimiz sezondan çok daha iyi bir kadro kurarak mücadele etmesini sağlayacak olmasına olan inancım tam. Aslında çok da büyük trans ferlere gerek yok… İskelet kadro korunup, 3-4 kaliteli oyuncu ile takviye edilirse Demirspor bu yükü büyük bir başarıyla taşır diye düşünüyorum. Yeter ki, Sancak istesin. Yapmayacağı şey yok. Bu takımı nereden nereye taşıdığı ortada. Ligde bunu yapan Başkan Sancak, Avrupa’da neler yapmaz ki? Tabi ki, çok şeyler yapacaktır. Bence yeni sezon için Montella’nın dev am etmesi gerekir. Bu takıma çok şeyler verdi Montella. Yine vermeye devam edecektir. Yeter ki Başkan istesin İtalyan çalıştırıcı da kalır Gider mi? Giderse de yapacak bir şey yok. Kimse vazgeçilmez değil. Ama kalırsa Adana Demirspor yeni başarılara ufkunu açar. Hayırlı olsun Avrupa yolu hayırlı olsun Demirspor’un Konferans Ligi macerası… Bu macera yolunda herkesin Adana Demirspor’a sahip çıkması gerekir. Başkan Sancak’a destek olmak gerekir. Hem maddi, hem manevi. Koskoca Adana en azından bir kaliteli yabancı oyuncu alınmasını sağlayamaz mı?

YAZARLAR

  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07