Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


İ. Safa VAYISOĞLU 14. anma etkinlikleri 

Kadirlinin çok değerli kişiliği , Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfımızın mimarlarından rahmetli İ. Safa VAYISOĞLU bu yıl yine diğerlerinden farklı olarak eşi rahmetli Nigar VAYISOĞLU ile birlikte anılacak. 


VAYISOĞLUNUN yaşayan birbirinden çalışkan kıymetli kızları Prof.Dr. Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU, Fizik Ögr. Emine VAYISOĞLU UYGUR ve Eczacı Göknur VAYISOĞLU KARACA Hanımlar anne ve babalarının anısına KA-VAK Kadirli şube olarak düzenlediğimiz program için Memleketlerine geliyorlar.  
Programlarımız sırasıyla şu şekilde :
1-) 3 Kasım 2022 Perşembe günü saat 15.30 Kadirli Özel Biltepe Okullarında İ. Safa VAYISOĞLU anma töreni ve KA-VAK Eğitim ve Kültür ödül töreni.
2-) 4 Kasım 2022 Cuma günü Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Prof.Dr.Asiye NUHOĞLU sunumuyla çocuk hakları konulu konferans 
3-) 5 Kasım Cumartesi günü saat 19.00 Kadirli Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür Merkezi konferans salonunda Karagöz Hacivat ortaoyunu gösterimi ve Prof. Dr.Asiye NUHOĞLU Hanımın önlenebilir genetik hastalıklar konulu semineri. ( çok önemli bilgiler)
4-) 7 Kasım Pazartesi günü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Kampüsünde yine değerli Prof.Asiye NUHOĞLU Hanımın önlenebilir genetik hastalıkları konulu Üniversite öğrencilerimize özel sunumu . 

Dediğim gibi önlenebilir kalıtsal hastalıkların adı üstünde önlenebilir olması elbette çok kıymetli. Ve bu bilgilerin hepsine sahip olan özellikle gönüllü olarak bizlere bu bilgileri aktaran “NONATOLIG” Profesörümüze ne kadar teşekkür etsek eksik kalır. Kendisini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. 
Ayrıca Kadirli Kaymakamımız başta olmak üzere Kadirli Belediye Başkanımıza , Sosyal Hizmetler Merkezi Müdüremiz ve çalışkan ekibine, Kadirli Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz. 
KARAGÖZ HACİVAT  ortaoyunu hazırlanırken gönüllü olarak çocukları oyun için hazırlayan “Bİ BAKAR MISIN” tiyatro ekibine çok teşekkür ederiz.
Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve değerli basın mensuplarımıza destekleri için çok teşekkür ederiz.
Son olarak tam 14 yıldır çok değerli hemşerimiz rahmetli İ. Safa VAYISOĞLU nu unutmamak adına ve böylesi kıymetli değerlerimizi yaşatmaya yönelik anma törenleri düzenleyen gerek benim de yönetim kurulu üyesi olduğum şimdiki KA-VAK yönetim kuruluna, gerekse bizden önceki yönetim kurulu üyelerine özverili çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. 
OSMANİYE / KADİRLİ Halkı kadirşinastır . Bu kıymetli değerlerimizin yaşarken kıymet bilinmesi ve ölümünden sonraki süreçte böylesi etkinliklerle anılması çok önemlidir. Özellikle bizden sonraki nesillerin de bu değerleri dikkate almaları adına daha da kıymetlidir.
Bu etkinlikleri ölümsüzleştiren YENİ ADANA gazetemize, yayınlarından ötürü Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi, birlikte program hazırlıkları yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlar adına çok teşekkür ederim .
Amacımız memleketimiz adına beraber olmak ve en güzel olanı birlikte yapabilmektir. 
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00