Vahit ŞAHİN


GÜVERCİN TV VE DSP


Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki, hemen hemen her partinin, her gazetenin ve hatta her gazetecinin Yotube üzerinden yayın yapan artık bir televizyonu var.

DSP’nin başarılı Adana İl Başkanı Erhan Saltuk aradı. Hafta sonunu Ankara’da geçirmişler. Toplantılar, görüşmeler. Bana dedi ki, “Üçüncü ittifak görüşmeleri devam ediyor. DSP, TDP ve Memleket Partisi arasında.”

Bana birde link attı.

Açtım linki.

DSP’ye ait bir TV programı var. 28 Mayıs 2022 tarihli bir çekim. TV’nin açıldığı gün Bülent Ecevit’in 97. Doğum gününe denk gelmiş.

Güvercin TV’nin Genel Yayın Sorumlusu Cevdet Yıldız, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile ile ilk röportjını yapıyor. 15 dakikalık yayında, Güvercin TV, Bülent Ecevit’in doğum günü, kararsız oyları, ittifakların durumu, DSP’nin neden 6’lı masada olmadığını, Türkiye’nin neden 2 partili sisteme evrilmek istendiğini ve DSP’ye halkın teveccühünü giderek arttığını anlatıyor Genel Başkan Sayın Önder Aksakal.

Aslında her biri bir ayrı köşe yazısı konusu. Hatta bu röportajdan en az 5 haber bile çıkar.

Ama Türkiye’de gündemde, yaklaşan seçimler ve ittifaklar konusu öne çıkmış durumda.

İşte o röportajdan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın aktardıkları:

KARARSIZ OYLAR

“Kararsız seçmen diye bir kavram yoktur. Çünkü oy vermeyeceği partiyi belli ettiği için seçmen mevcut iktidarda ve muhalefetteki partilere oy vermeyceğini söylüyorsa, bunun kararsızlıkla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yüzde 30'luk seçmen kitlesi artık bu partilere oy vermeyecektir. DSP bütün bu oyların toparlanabileceği güven kapısıdır, güven limanıdır.İşte DSP bu konuda önemli bir misyonu önemli ölçüde yüklenmiştir ve sorumluluğu yerine getirmiştir.

Ama şu bilinmelidir ki önümüzdeki süreçte DSP,Türk siyasetindeki bu belirsizliği ortadan kaldıracak çalışmalara önderlik ve öncülük yapacaktır.Yine vatan için, yine halk için yine Türkiye için, yine laik demokratik cumhuriyetimiz için siyaseti sahiplenecektir. Ben burada 2023 seçimlerinde DSP'nin yeniden iktidara yürüyüş yoluna çıktığımızın görüleceğini belirtmek isterim.

İİTTİFAKLARIN DURUMU VE DSP’NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ:

Bu konuda biz geçmişte de bazı açıklamalar yapmıştık. DSP'nin belirli kriterleri var, buna siyasette kırmızı çizgi de deniliyor bazen biliyorsunuz.DSP, anayasanın ilk üç maddesinde tanımlanan hususlarla sorunu olan hiçbir siyasi yapıyla ittifak yapılanmasının içinde olmayacaaktır. Bu çok net.Yani vatanı ve milleti ile bölünmez bir bütünü olan bir Türkiye Cumhuriyeti'ni tartışan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dilini, bayrağını, sınırını, üniter yapısını tartışan bir siyaset zemininde DSP asla olmaz.

Bunun dışında ekonomi politikaları itibariyle farklı düşündüğümüz partiler olabilir. Getirilen mevcut seçim sistemi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen yapı kapasmında ve anti demokratik seçim yasasının varlığı, daha önce yüzde 10 idi, yüzde 7'ye düşürüldü, aralarında pek bir farkın olmadığını düşünüyoruz.Çünkü barajın var olduğu yerde oran önemli değildir.Siz halka baraj koyuyorsanız, bunun 1 olması, 3 olması, 10 olması bir şey ifade etmez. Dolayısyla bir ittifak yapılanması yapılmalı görüşü hakim. Ama bu mevut anılan ittifaklar içerisinde yer alınır mı dediğimizde her iki ittifak içerisinde bizim tasvip etmediğimiz hususlar mevzubahis. Onun için büyük bir ihtimalle DSP, üçüncü bir ittifakın yolunu açacaktır.

Bizi ziyaret eden partilerinde genel olarak bu çerçeve de görüşlerinin olduğunu gözlemliyoruz. Daha zaman, biraz vakit var,seçim sathi mahalline net olarak girmek için bir kaç aya daha ihtiyaç var. Bunları düşünüyorum.O zaman seçim stratejilerimizi sizler aracılığla duyuracağız.

DSP NEDEN 6'LI MASADA DEĞİL?

6'lı masada DSP'nin neden olmadığı sorusunun muhatabı biz değiliz.Eğer o ittifak yapısını oluşturan partiler bu soruya cevap verebilirler. Tabi ki önce CHP bu ittifak yapıının hakimi pozisyonunda. Bu sorunun muhatabının onlar olduğunu düşünyorum.”

"BİZ SANA MECBURUZ DSP, TÜRKİYE SANA MECBUR DSP"

Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini ortaya koyduk, bunlar hayata geçiriliyor. 2023 seçimlerine ilşikin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.Türkiye'nin DSP'ye mutlak ihtiyacı olduğunu, bu inancı taşıyarak sürdüroyor. Bülent Ecevit görevi bıraktığında bir cümle sarfetmişti. "Biz sana mecburuz DSP, Türkiye sana mecbur DSP" demişti.Ve hakikaetn bugün gelmiş olduğumuz noktada artık bunun böyle olduğunu tüm toplum kesimleri görebiliyor. “

Son olarak DSP Genel Başkanı Önder Aksakal şu ifadelerle programı kapatıyor:

“Kimseye minnet borcu olmayan ve kimseye bir kaygı taşımadan politikaları tek ortaya koyabilen parti DSP'dir. Ben bugün buna inanıyorum. 2023 seçimlerinin Türkiye'ye yepyeni günlerin başlangıcı olacaktır."

Son olarak benim de ekleyeceğim şudur:

Sayın Önder Aksakal’ı dinledikten sonra, rahmetli Bülent Ecevit’in o sözlerini birkez daha buraya almak istiyorum:

"Biz sana mecburuz DSP, Türkiye sana mecbur DSP."

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00