Vahit ŞAHİN


“DÜN DÜNDÜR”


12 Mart 1971'de ordu ikinci defa, bu sefer bir muhtıra ile Türk siyasetine el atıyordu. Oysa meclis bu defa askerlerin emirlerini uygulamaya hiç de niyetli değildi. Askerler, görev süresi biten Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın yerine Genelkurmay Başkanı Faruk Gürler'in seçilmesini istiyorlardı. Oysa meclis çoğunluğunu elinde bulunduran iki partinin lideri, Demirel ve Ecevit buna izin vermediler. İşte Süleyman Demirel'in bugün dahi hafızalardan silinmeyen o meşhur sözü de tam bu zeminde ortaya çıktı.

Faruk Gürler'in yerine Genelkurmay Başkanı olan, Semih Sancar ile Demirel'in gizlice görüştüğü söylentisi ortaya atılmıştı. Faruk Gürler'in yerine Genelkurmay Başkanı olan, Semih Sancar ile Demirel'in gizlice görüştüğü söylentisi ortaya atılmıştı. Gazeteciler, Demirel'den hayır cevabını alınca Semih Sancar'a giderek ''Efendim siz her parti lideriyle görüşüp de Sayın Demirel ile görüşmediniz mi? '' diye sordular. Sancar ise buna karşılık ''Hayır canım, dün görüştük ya!'' diyerek ağzından sırrı kaçırdı. Bunun üzerine gazeteciler tekrar Süleyman Demirel'e gelip olayı anlattılar ve ''Efendim daha dün görüşmedik demiştiniz'' dediler. İşte Demirel bunun üzerine gazetecilere o meşhur sözü fısıldadı: ''EFENDİM DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR. ''
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da yakın siyasi tarihimizin arşivini karıştırmış. Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Altı benzemezin Türkiye planı, vizyoner projeleri yok" diyen Subaşı, arşive bakıldığında birbirleri hakkında hoş olmayan sözleri olan parti liderlerinin, söz konusu Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirmek olunca geçmişi unutup birleştiğini ifade etti.

X x x
CHP Genel Başkanı Sayıın Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce;

 "Ali Babacan, Türkiye'yi batıran adamdır” dedi mi? Dedi.

 "Temel Karamollaoğlu, Sivas olaylarının sorumlusudur” dedi mi? Dedi.

“Meral Akşener, derin devletin, beyaz Torosların sembol ismidir", dedi mi? Dedi.

"Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin en çapsız Başbakanıdır, Suriye savaşını başlatan adamdır” dedi mi? Dedi.

İşte Subaşı, bu sözleri yeniden hatırlatıyor.

Ben de google’den arşive bir göz attım, Akit Gazetesi’nin internet sitesinde MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin 3 Haziran 205 tarihinde Kahramanmaraş mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan için sarf ettiği özlerini okudum. Haber şöyle:

“12 seçim üst üste mağlup olan ve 13. hezimetine hazırlanan MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Kahramanmaraş mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin sözlerle yüklendi. Siyasetin müzmin mağlubu Bahçeli, "Be hey densiz, be hey kanun tanımaz, ahlak bilmez… Sen cumhurbaşkanısın sen devletin başısın. Ne geziyorsun meydan meydan, bizimle ne uğraşıyorsun. Kahramanmaraş sana güvendi oy verdi, bunu zelil etmeye ne hakkın var? Erdoğan oyundur yalandır, aldatmadır, komplodur, tuzaktır, riyadır, ihanettir."(Kaynak:Akit Gazetesi 2015 Haziran 3)

Bu sadece bir mitingden alınan sözler. Çoğunda bizim de yüzümüzün kızardığı daha neler neler duyduk ve okuduk. Ayrıca, Sayın Erdğan’ın da Bahçeli hakkında sarf ettiği sözler de Bahçeli’den geri kalır değil hani. Oysa şimdi bu ikili “kardeş kardeş” Türkiye’yi yönetiyor.

Başka ülkelerde var mıdır bilemem ama Türkiye’de siyasetin özünde, mayasında bunlar olabiliyor.

Sayın Subaşı’nın gündeme getirdiği gibi arşivi karıştırırsanız,  herkesin altında kalacağı mutlaka sözler bulunur.

O nedenle düne değil, bugüne ve yarına bakalım.

Rahmetli Süleyman Demirel’in “Dün dündür” veciz sözünü tekrar tekrar hatırlayalım.

Siyasette vefa olmadığı gibi, ömür boyu düşmanlıklar da olmayabiliyor. Ülkenin durumu ve siyasi çıkarlar neyi gerektiriyorsa artı ve eksile bir araya gelebiliyor.

Sayın Kılıçdaroğlu da “6 benzemez” partinin bir araya gelmesine ise “vatan sevgisi” olduğunu söylüyor.

Bekleyelim, görelim…

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22