Vahit ŞAHİN


“DENENMİŞİ DENEMEYİN”


“Denenmişi denemek ahmaklıktır” atasözünün anlamı nedir?

“Daha önce verilen görevleri, sorumlulukları ve işleri beceremeyen kişiye, başarısızlığı, beceriksizliği ortaya çıkmış olan kişiye bu sefer başarır umuduyla yeni bir iş vermek hiç akıllıca bir davranış olmaz.”

Albert Einstein’e mal edilen  “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir” sözü de bu atasözüne benziyor.

Rahmetli Turgut Sunalp’e mi, yoksa rahmetli Necmettin Erbakan’a mı ait olduğunu hatırlamıyorum ama sanırım “Denenmişi Denemeyin” sözü 12 Eylül 1980 sonrası yıllarda bir seçim sloganı idi.

Şimdi AK Parti’ye oy vrmiş milyonlarca insanımız var. Onlara ne ahmak ne de deli demek doğru değildir. Gönül vermiştir. Başka sebepleri de vardır. Olabilir. Makuldur.

Son yıllarda muhalif kesime bakıyorum; bunlar ya Halk TV izliyor, ya Sözcü Gazetesi okuyor ve Foks Tv’nin sabah Çalar Saati’ni ve akşam ana haberlerini kaçırmayan kimseler. Bunlar bir araya geldiğinde aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar.

Ben de onlara diyorum ki, “Sizin veya diğer muhalif kesimlerin ne dediği önemli değil, AK Parti tabanı ne diyor? Önemli olan bu” diyorum.

Kendimce bir kamuoyu araştırması yaptım.

Merak ettim, bir komşum var, 50 yaşlarında. İşçi sınıfından.Eski ülkücü, yıllardır AK Parti’ye oy verir. Son durumları konuştum, yine AK Parti’ye oy vereceğini söyledi. Sayın Erdoğan’ı bir başka seviyor. Olabilir. Ona neden AK Parti’ye oy vereceğini ve Devlet Bahçeli hakkındaki görüşlerini sordum.  Özetle dedi ki:

“Erdoğan çok iyi bir lider, ben oyumu yine ona vereceğim. Ama o kaybederse Bahçeli yüzünden kaybeder. Çünkü Bahçeli bitti, Erdağan’ı da bitirecek.”

Muhaliflerin birbirini tatmin edici sözleri, sabah-akşam devrim yapmaları, laf-ı güzaftan öteye gitmiyor.

20 yıldır iktidarda olan bir partiyi, denenmişi yeniden deneyecek olan o kadar çok insan var ki, asıl olan bunlara ulaşmak ve ikna etmek lazım.

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22